Zilele acestea o destinație de vis din România aflată la o distanță de numai câteva ore de București, i-a cucerit pe turiști. Experiența superbă are un cost de numai 15 lei, fiind ideală pentru reconectarea cu natura înconjurătoare.
România a primit numeroase laude și aprecieri de la turiștii străini și nu este de mirare că este la mare căutare pentru peisajele și locațiile de poveste. Una dintre acestea i-a impresionat pe vizitatorii care au dorit pace, departe de aglomerația din oraș.
Aceștia au găsit o oază de liniște pe Valea Avrigului, în județul Sibiu, la o fermă de cerbi și ciute. Cei care au ajuns în acest loc s-au putut bucura de o experiență pe cinste pentru că au putut să hrănească animalele sălbatice.
Trăirile intense nu au lipsit și momentele frumoase au fost imortalizate de numeroși călători. Aceștia au fost nevoiți să scoată din buzunar o sumă extrem de mică pentru fericirea de a sta aproape de aceste viețuitoare.
Mai exact, au achitat doar 15 lei de adult și 10 lei de copil. Ferma se găsește într-un spațiu superb, într-o pădure de la poalele munţilor Făgăraş, pe Valea Avrigului. Este ridicată la o distanţă de 30 de kilometri de orașul Sibiu.
„Aici e foarte frumos. E ceva deosebit cu animalele astea așa de blande și totuși în sălbăticie, mi-a plăcut foarte mult”, a declarat o turistă care a vizitat ferma de cerbi și ciute, pentru observatornews.ro.
„Într-un cadru mai deosebit să spun aşa, un prilej să-i scoatem la aer pe cei mici, să vizităm ceva în zonă. Din punctul meu de vedere, Valea Avrigului și Porumabu de Sus sunt zone foarte bune de vizitat având foarte multe atractii pentru cei mici”, a spus altul.
Willi este un mascul în vârstă de 17 ani, văzut drept atracția de cerbi de pe Valea Avrigului. Administratorul locației este mândru de acest exemplar și are numai cuvinte de laudă. În plus, a păstrat coarnele pe care și le-a frânt în anii trecuți.
Atunci când se topește zăpada absolut toţi cerbii din specia Cerbului Comun îşi leapădă coarnele. Acest lucru se întâmplă datorită faptului că stratul despărțitor al coarnelor de cilindrul frontal se înmoaie. Coardele cad și în același loc încep să crească altele.