Life

Destinația din Europa comparată cu Hawaii. La tot pasul turiștii găsesc ceva de văzut

La circa 10 ore de zbor din România, în Europa, există o destinație turistică pe care mulți o compară cu Hawaii. Aici, vizitatorii găsesc ceva de văzut la tot pasul.
05.03.2023 | 11:09
Destinatia din Europa comparata cu Hawaii La tot pasul turistii gasesc ceva de vazut
Madeira, insula din Europa comparată de turiști cu Hawaii. Unde se află locația care oferă o experiență unică. Sursa foto: hepta.ro / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Pasionații de călătorii caută mereu noi și noi locuri pentru a-și petrece timpul liber și vacanțele. Mulți visează la locuri exotice, cum sunt, de exemplu, Insulele Hawaii din nordul Pacificului. Mult mai aproape, în Europa, există o destinație comparată de mulți cu Hawaii.

Madeira, insula din Europa comparată de turiști cu Hawaii. Unde se află locația care oferă o experiență unică

Este vorba de insula Madeira. Între această locație și Hawaii există o mulțime de asemănări. Ambele sunt insule vulcanice situate în mijlocul unui ocean. Ambele au munții care se înalță împrejur, care par a străpunge norii. De asemenea, ambele sunt înconjurate de cascade care curg pe părțile lor laterale.

ADVERTISEMENT

Madeira reprezintă un arhipelag care cuprinde 4 insule în largul coastei de nord-vest a Africii. Locul este cunoscut pentru vinul său celebru și pentru climatul cald, subtropical.

Insula principală de aici, Madeira, este una vulcanică, verde și accidentată, cu stânci înalte, plaje cu pietriș și așezări pe deltele râului Fajã. Madeira este o splendoare a naturii și este pur și simplu minunat de explorat. Practic, oriunde te duci, vei găsi ceva de văzut: de la stânci, sate minuscule, puncte de belvedere până la unele dintre cele mai uimitoare drumeții.

ADVERTISEMENT

Există mulți turiști care au spus că, după un concediu în Madeira, au uitat că mai există insulele Greciei, drumețiile din Alpii Austrieci, ori experiențele pe coasta Spaniei sau Italiei.

Dată fiind clima subtropicală, temperatura din zonă tinde să nu aibă diferențe uriașe de la vară la iarnă. Ea variază de la 26 de grade Celsius vara până la 18 – 19 grade în mijlocul iernii. Prin urmare, zona este o opțiune pentru turiști pe tot parcursul anului.

ADVERTISEMENT

Ce puteți face în Madeira. De la vizitele în Funchal la plimbarea în mijlocul delfinilor și al balenelor

Funchal, cel mai mare oraș din Madeira, este situat pe coasta sudică a insulei principale. Pe lângă capitală mai există alte câteva orașe importante, și anume Porto Santo, Machico, Cámara de Lobos, Santa Cruz das Flores și Santana.

Dar vacanța în Madeira trebuie să aibă ca punct de plecare Funchal. Aici se află aeroportul, iar capitala insulei este suficient de mică pentru a fi vizitată într-o singură zi. Localitatea este înconjurată de un amfiteatru natural, cu plantații de banani. Situat pe coasta de sud a insulei, orașul se bucură de mult soare și deschidere spre apele superbe ale Atlanticului.

ADVERTISEMENT

Nu trebuiesc uitate străduțele din zonă care șerpuiesc printre conacele din secolul XVIII și se unesc în piața din centrul vechi. Turiștii se pot relaxa aici pe o terasă sau pot face scufundări pe litoral.

După cum spuneam mai sus, Madeira este înconjurată de munți. Cel mai înalt vârf, Pico Ruivo, se înalță la peste 1800 metri. Aceste culmi au fost ”cucerite” de locuitori prin amenajarea de telecabine.

Cea mai importantă dintre ele pornește din Campo Almirante Reis (Funchal Old Town), de la nivelul oceanului și urcă spre Monte, aflată la peste 1000 metri altitudine. Călătoria durează 15 minute și se întinde pe o distanță de 3.7 km.

Nu aveți voie să părăsiți Madeira fără să fii văzut delfinii și balenele. În zonă trăiesc 29 din totalul de 80 de specii de cetacee din lume. Ele pot fi văzute tot anul în apele din preajma insulelor portugheze. O astfel de excursie durează 3.

Turiștii sunt plimbați cu un catamaran, o ambarcațiune cu pânză. Sejurul include o pauză de înot sub stâncile falezei Cabo Girão. Prezența delfinilor și a balenelor este garantată.

Cum se poate ajunge pe insula Madeira

Madeira se numește oficial Regiunea Autonomă Madeira, fiind una dintre cele două regiuni autonome ale Portugaliei, cealaltă fiind Azore. Cel mai simplu mod de a ajunge acolo este prin Portugalia continentală, fie Lisabona, fie Porto.

În general, zborurile către insulă sunt făcute din Porto și Lisabona. Din București, este recomandat să optați pentru deplasări cu escale în cele două orașe importante lusitane. De aici veți ajunge pe Aeroportul Funchal. O astfel de călătorie poate dura până la 10 ore.

ADVERTISEMENT
Tags: