Destinația perfectă din România pentru turiștii care vor să experimenteze diverse trasee montane. Peisajele sunt unice, iar vizitatorii se vor bucura de activități inedite. Totul este pregătit în această perioadă.
Miercuri, 11 decembrie, a fost Ziua internațională a Muntelui. În România, o treime din suprafață este acoperită de munți, iar turiștii se pot bucura de numeroase trasee spectaculoase, cu peisaje unice.
Munții Carpați ocupă aproximativ 1.500 de kilometri. La noi în țară, aceștia acoperă aproximativ 1.000 de kilometri din toată distanța. Sunt împărțiți în trei mari subdiviziuni aflate în România, și anume Carpații Orientali, Carpații Meridionali și Carpații Occidentali.
Toți turiștii se pot bucura, în România, de aproximativ 1o.000 de kilometri de trasee montane marcate. Acestea sunt potrivite pentru alpinism, drumeții și alte activități montane.
Dacă vrei să te bucuri de liniște și de aer curat, dar și de peisaje care îți taie răsuflarea, atunci ar trebui să planifici un traseu montan la noi în țară. O drumeție îți oferă doza de aer curat și de mișcare, de care ai nevoie, dar poți evada din stresul de zi cu zi.
Turiștii pot vizita Munții Făgăraș, unde se află vârful Moldoveanu, cel mai înalt din România (2.545 metri). Transfăgărășanul, drumul care îi atrage pe turiștii din toate părțile lumii, este spectaculos și poate fi parcurs cu mașina, dar nu iarna.
Totodată, în Munții Apuseni poți vizita peșteri și formațiuni carstice unice. Pot fi explorate de cei care își doresc să vadă ceva inedit.
În Munții Rodnei, cu vârful Pietrosul Rodnei, vizitatorii pot explora natura sălbatică, însă traseele sunt accesibile. Munții Ciucaș reprezintă o variantă bună pentru cei care vor să facă o drumeție de o zi.
Există, însă, un loc în România unde cei pasionați de drumeții și de activități montane vor fi impresionați. Destinația este una potrivită pentru perioada sărbătorilor de iarnă.
Cindrelul se află aproape de Sibiu, iar turiștii se pot bucura de trasee de iarnă, dar și de stațiuni montane, cum ar fi Păltiniș și Munții Piatra Craiului, notează Adevărul.
Pe Valea Lotrului se află Domeniul Schiabil Transalpina, dar și Cheile Latoriței, potrivite pentru pasionații de drumeții și relaxare în natură, dar și pentru persoanele care vor să meargă la schi.
În Munții Făgăraș, Lotru și Cindrel, se află peste 800 de kilometri de poteci reabilitate. Peisajele sunt uimitoare și îi impresionează pe toți turiștii.
Cu ajutorul programului inovator “Anii Drumeției”, autoritățile au reușit să pună în valoare locul. Au promovat, pe trasee, tururi ghidate, iar turiștii se pot bucura și de aventură.
În decembrie, programul “Anii Drumeției” vine cu mai multe activități specifice, precum schi de tură pe culmi înzăpezite, dar și un microrevelion în bocanci, pe Valea Avrigului. Turiștii pot bea vin fiert pe vârful Cindrel.
Drumețiile ușoare pe dealurile Rășinariului, dar și cele mai solicitante pe culmile Cindrelului, precum și pe Valea Bâlii, fac parte din programul de activități din acest loc.
“Sacul cu darurile naturii al lui Moș Crăciun” este o drumeție spre colibele pastorale din Poiana Godea, perfectă mai ales pentru familiile cu copii. Activitatea se desfășoară pe 14 decembrie.
Turiștii vor putea încerca și activitatea “Colindăm potecile din Munții Cindrel”, tot pe 14 decembrie. Acesta este un traseu de dificultate medie, cu peisaje de vis. Mai sunt, de altfel, și alte activități, mai ales cele potrivite pentru cei mici.
Orice tur este ghidat de experții locali. Turiștii vor avea la dispoziție echipamentul necesar, dar și informații detaliate cu privire la trasee. Toate experiențele sunt sigure pentru turiști.