Life

Destinaţia Turistică a anului 2022 din România, la categoria City Break. Ce oraş a fost cel mai votat

Care este Destinația Turistică a anului 2022 din România, la categoria City Break. Iată care este orașul care a primit cele mai multe voturi la aceasta categorie.
26.06.2022 | 14:19
Destinatia Turistica a anului 2022 din Romania la categoria City Break Ce oras a fost cel mai votat
Destinaţia Turistică a anului 2022 din România, la categoria City Break. Sursa foto: Inquam Photos / Liviu Chirica
ADVERTISEMENT

Românii au votat și în 2022 destinația turistică preferată, iar orașul câștigător este Iași. Premiul Juriului a fost acordat Brașovului.

Iași, Destinaţia Turistică a anului 2022 din România, la categoria City Break

Pe destinatianaului.ro, românii au votat orașul preferat, iar Capitala Moldovei este marea câștigătoare a publicului. În schimb, premiul Juriului a fost acordat Brașovului.

ADVERTISEMENT

„Titlul Destinaţia Anului 2022 înseamnă pentru Iaşi vizibilitate mai mare şi o confirmare a faptului că oamenii care vin aici se simt bine şi se vor simţi bine, că au ce face, au cum să-ţi petreacă timpul liber, au ce vedea, se pot bucura de vibe-ul specific acestui oraş plin de tineri.”, a spus Anca Zota, reprezentanta Centrului de Informare Turistică din Iaşi, notează adevărul.ro.

Vedeta TV Gianina Corondan a vizitat orașele din finală, în cadrul competiției. Filmările vor fi prezentate pe parcursul verii, la Prima TV. Aceasta spune că cei mai buni cozonaci provin din Moldova.

ADVERTISEMENT

„Iaşul are haz. Multe oraşe sunt frumoase, bine structurate, dar Iaşul are un haz, un dor de viers, aşa.

Ei bine, hazul acesta care vine de la Creangă, îmbinat cu arta de a povesti, este specificul moldovenesc, după mine.

ADVERTISEMENT

Şi arta de a face cozonaci. Nu am mâncat cozonaci mai buni ca în Moldova nicăieri.”, a transmis Gianina Corondan.

Cu toate acestea, inițiatorii proiectului, un grup de tineri reuniți în Asociația Cred în România, sunt de părere că România „totuşi crede prea puţin în ea însăşi”.

ADVERTISEMENT

Orașele Brașov, Iași și Târgoviște au intrat în finală, fiind alese în urma a 50.000 de voturi.

Marele trofeu Destinația Anului în România, la categoria City Break, a mers către Iași. Brașov a câștigat titlul de Destinația Anului 2022 în România – Premiul Juriului.

Târgoviște, a treia finalistă a etapei naționale, a obținut trofeul Destinația Anului 2022 Muntenia, Oltenia si Dobrogea, la etapa regională.

„Felicităm pe toți cei implicați, comunitățile inimoase din cele 3 orașe. Să le răsplătim ospitalitatea cum se cuvine și să fim turiști în propria noastră țară!”, se arată în postarea de pe pagina de Facebook Destinația Anului.

ADVERTISEMENT