Sport

Destinaţie surprinzătoare pentru Lacina Traore. Cu cina va semna fostul atacant al lui CFR

03.09.2018 | 19:08
Destinaţie surprinzătoare pentru Lacina Traore

Destinaţie surprinzătoare pentru Lacina Traore, după ce ivorianul nu a reșit să se impună în Ligue 1 la AS Monaco. Fostul atacant al lui CFR Cluj s-a despărțit în această vară de gruparea monegască și va semna cu Levski Sofia, din prima ligă a Bulgariei. Jucătorul a fost dorit recent de echipa din Gruia, dar și de FCSB. Mutarea reprezintă un pas făcut înapoi de Traore, pe care s-a plătit la un moment dat și 18 milioane  de euro.

CFR Cluj a încercat să-l readucă la echipă, însă Traore îşi dorea să semneze cu o echipă alături de care să activeze în Champions League, iar campioana României a fost eliminată de Malmo FF din turul doi preliminar al Champions League. Iuliu Mureşan discutase despre o posibilă revenire a vârfului în Liga 1 Betano: “Nu neapărat. Lacina e un jucător pe care noi l-am lansat, l-am vândut cu o sumă foarte bună la momentul respectiv. El a jucat, a ajuns la Monaco… Nu ştiu dacă e o soluţie, mai degreabă am avea nevoie de jucători pe alte posturi decât de atacanţi. Nu ştiu dacă îl aducem. Să vedem ce se întâmplă. Vom lua decizii şi decizii pozitive, dar numai după ce vedem ce se va întâmpla”, a spus Iuliu Mureşan.

Gigi Becali a dorit să-l aducă la “roş-albaştri” pe Lacina Traore în 2011 însă nu a mai reuşit să facă o ofertă oficială, deşi era dispus să achite în schimbul acestuia suma de 4.000.000 de euro: „Mi l-am dorit cu adevărat pe Lacina Traore în această iarnă, am vrut chiar să fac o ofertă de 4 milioane de euro. Până la urmă nu am facut, pentru că am zis că băiatul o să ceară şi el 400 de mii de euro salariu, iar peste plafon nu pot să trec. Pe Traore voiam să-l ţin un an şi să-l vând pe 10 milioane”, spunea Becali în 2011.

Destinaţie surprinzătoare pentru Lacina Traore. Va semna cu Levski Sofia

Fostul atacant al lui CFR Cluj a ales să joace în Bulgaria, chiar dacă i-a refuzat pe ardeleni pe motiv că nu joacă în Champions League. Jurnaliștii francezi scriu că ivorianul va semna un contract valabil pe doi ani cu bulgarii de la Levski Sofia. Astfel, Lacina Traore va fi adversarul românilor Cosmin Moți și Claudiu Keșeru de la Ludogoreț Razgrad.

CFR Cluj l-a vândut pe Lacina Traore în urmă cu şapte ani de zile cu şase milioane de euro! Acesta a ajuns la vârsta de 18 ani în România, când a fost descoperit de CFR Cluj, după care Lucina Traore a plecat de la echipa din Gruia pentru o sumă foarte mare. CFR Cluj a încasat pe el 6 milioane de euro de la Kuban Krasnodar. Transferat în 2014 de la Anji Mahacikala pentru 10 milioane de euro, atacantul ivorian a strâns doar 35 de meciuri pentru formaţia monegască,  în care a înscris de 11 ori. Cel mai mult timp, în aceşti 4 ani l-a petrecut sub formă de împrumut la alte echipe. Lacina Traore a început fotbalul la Mimosas U19, după care a mai evoluat la Stade d’Abidjan, Kuban Krasnodar, CFR Cluj, Anzhi, AS Monaco, Everton, ŢSKA Moscova, Sporting Gijon şi SC Amiens.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE