Sport

Destinație surpriză pentru Erling Haaland! Ce club din Premier League e aproape de marele transfer

Erling Haaland este unul dintre cei mai curtați atacanți ai momentului, iar destinația sa ar putea fi Premier League.
07.06.2021 | 23:58
Destinatie surpriza pentru Erling Haaland Ce club din Premier League e aproape de marele transfer
ADVERTISEMENT

Borussia Dortmund ar fi dispusă să-l cedeze pe norvegian numai în schimbul unei oferte de peste 180 de milioane de euro, sumă pe care puține cluburi și-o pot permite.

Recunoscut pentru cerbicia cu care negociază contractele clienților lui, agentul Mino Raiola nu face nici un pas în spate în ceea ce-l privește pe Erling Haaland și i-a fixat un salariu de nu mai puțin de un milion de lire sterline pe săptămână (48 de milioane de lire sterile anual).

ADVERTISEMENT

Erling Haaland, destinație neașteptată în Premier League

Nume mari au fost tentate în ultima vreme să încerce marea cu sarea și să-l transfer pe Erling Haaland, însă destinația norvegianului ar putea fi Premier League, acolo unde Chelsea pare hotărâtă să facă această investiție.

Fostul internațional norvegian Jan Aage Fjortoft a fost primul care a anunțat că londonezii au început să lucreze la lovitura verii în încercarea de a-și întări linia ofensivă.

ADVERTISEMENT

”Chelsea lucrează intens pentru a-l face pe Erling Haaland. Este văzut ca jucătorul care îi poate face campioni în Premier League, în sezonul viitor. Suma este foarte mare, dar există încredere că acest lucru poate fi rezolvat. Principalul obstacol ar putea fi structura salarială la Chelsea”, a scris Fjortoft pe Twitter.

Spaniolii au ieșit din cursă

La scurt timp după acest anunț surprinzător, jurnalistul german de la publiucați Bild, Christian Falk, a confirmat faptul că Chelsea a început negocierile pentru aducerea lui Erling Haaland.

ADVERTISEMENT

Prima care a intrat pe fir pentru transferul norvegianului a fost FC Barcelona. Imediat după ce a ajuns președinte, Joan Laporta s-a întâlnit cu Mino Raiola și cu tatăl fotbalistului, însă se pare că pretențiile acestora l-au făcut pe șeful de pe Camp Nou să facă un pas în spate.

Rivala Real Madrid a intrat și ea pe fir, dar nici aici nu lucrurile nu au stat cu mult mai bine. Florentino Perez îl are pe Haaland pe lista de rezervă, deoarece principalul obiectiv al ”galacticilor” în reprezintă Kylian Mbappe.

ADVERTISEMENT

De ce vrea să riște Chelsea

În aceste condiții, la masa negocierilor au apărut forțele din Premier League. Cele două echipe din Manchester, Liverpool și Chelsea au început tatonările, dar se pare că jucătorul este aproape de a ajunge pe Stamford Bridge.

Oamenii lui Roman Abramovich au înțeles că dacă vor să pună mâna pe o adevărată mașină de goluri trebuie să plătească o sumă foarte mare chiar acum, pentru că Haaland are o clauză cu Dortmund prin care poate pleca în vara lui 2022 pentru doar 75 de milioane de euro și atunci cluburile cu renume pot reveni în cursă.

”Nu am văzut un atacant atât de matur ca Haaland la vârsta lui, poate doar Ronaldo brazilianul și Zlatan. Erling e ca Ibra la 20 de ani. Are aceeași dorință de a munci pentru a progresa, pentru a deveni cel mai bun”, a declarat celebrul agent Mino Raiola despre internaționalul german.

ADVERTISEMENT