Sport

Destinație surpriză pentru Gareth Bale. Unde ar putea juca galezul din vară

Țara Galilor va întâlni Scoția sau Ucraina în ultimul meci de calificare la Campionatul Mondial 2022. Gareth Bale ia în calcul să plece de la Real Madrid spre o destinație surpriză dacă merge cu naționala la CM.
30.03.2022 | 15:18
Destinatie surpriza pentru Gareth Bale Unde ar putea juca galezul din vara
ADVERTISEMENT

Naționala Țării Galilor mai are un pas până la Campionatul Mondial din Qatar, care va avea loc între 21 noiembrie și 18 decembrie. Galezii întâlnesc Scoția sau Ucraina în ultimul meci de calificare. Dacă înving, Gareth Bale va pleca de la Real Madrid spre o destinație surpriză.

Gareth Bale ia în calcul un contract pe durată scurtă cu Cardiff City

Contractul galezului Gareth Bale cu Real Madrid expiră în vara acestui an. Jucătorul are de gând să joace în campionatul țării sale, dacă naționala se va califica la Campiontul Mondial 2022 din Qatar, care va avea loc între 21 noiembrie și 18 decembrie.

ADVERTISEMENT

Conform publicației galeze walesonline.co.uk, Gareth Bale se gândește să semneze un contract de scurtă durată cu echipa Cardiff City. Asta deși are oferte de la echipe din Anglia și Italia. Gruparea activează în Championship, liga a doua engleză, și se află pe locul 17.

Principalul motiv pentru care Gareth Bale ar alege să joace la echipa din Cardiff este de natură personală. Jucătorul dorește să fie aproape de familie și să locuiască la proprietatea pe care o are la periferia orașului.

ADVERTISEMENT

Gareth Bale vrea să revină în locurile unde a copilărit

După ce a început cariera de profesionist, el nu a mai fost în Țara Galilor decât foarte rar. Și-a făcut junioratul la Southampton, între 1999 și 2006, a jucat un an la echipa de seniori, după care a ajuns la Tottenham.

A activat acolo șase sezoane, după care a semnat cu Real Madrid, echipă de care aparține și în prezent. Din cauza pandemiei de coronavirus, Bale a stat foarte puțin alături de familie. Iar acest lucru va cântări mult în decizia pe care o va lua.

ADVERTISEMENT

Alt motiv pentru care Bale vrea să se întoarcă acasă este cel financiar. Asta nu înseamnă că se gândește la vreun salariu cu multe zerouri pe care l-ar primi de la Cardiff City, ci la afacerile pe care le are în zonă.

Fotbalistul este văzut ca un adevărat idol în Cardiff, chiar dacă are vecini celebri. El a fost coleg de școală cu ciclistul Geraint Thomas și rugbystul Sam Warburton. Primul e legitimat la echipa Team Sky, iar al doilea s-a retras din activitate în 2018, la doar 29 de ani.

ADVERTISEMENT