News

Destinul tragic al unui medic român care a murit după ce a ieșit din tura de la spital

07.09.2020 | 09:54
Destinul tragic al unui medic roman care a murit dupa ce a iesit din tura de la spital
ADVERTISEMENT

Leonid Ablai, un medic foarte cunoscut de la Spitalul Județean de Urgență din Tulcea a murit fulgerător la câteva ore după ce și-a terminat tura. Medicul specialist în Medicină Internă s-a stins din viață la vârsta de 42 de ani, duminică, 6 septembrie, la câteva ore după ce a ieșit din gardă.

Nimic nu avea să prevestească tragedia care s-a întâmplat în urmă cu puțin timp. Medicul a început să se simtă rău la scurt timp după ce a ajuns acasă. Soția sa a fost cea care a apelat numărul de urgență 112 când a văzut că starea bărbatului se înrăutățește.

ADVERTISEMENT

Doctorul a fost dus de urgență la spital cu un echipaj SMURD, fiind găsit conștient. Medicii de la Ambulanță i-au administrat un tratament pentru durerea pe care o simțea la nivelul toracelui. Ulterior, a fost dus la spital unde a intrat în stop cardio-respirator.

Medic renumit din Tulcea, decedat după ce și-a terminat garda

Leonid Ablai a fost resuscitat de cadrele medicale minute în șir, însă din păcate, nu au mai putut face nimic pentru el. În jurul orei 15:00, medicul din Tulcea a fost declarat decedat de către colegii săi, alături de care a luptat pentru viața și sănătatea pacienților.

ADVERTISEMENT

„Acum aproximativ o oră a fost declarat decesul (ieri, în jurul orei 15.00 n.r.), după ce acesta nu a răspuns manevrelor de resuscitare”, a declarat medicul Dumitru Vâlcu, șeful Serviciului de Ambulanță Județean Tulcea, relatează ziuaconstanta.ro.

Doctorul tulcean, care era specialist boli interne, a lăsat în urma sa multă durere și suferință. Colegii săi, dar și numeroase persoane care l-au cunoscut și-au exprimat sincerele condoleanțe pentru moartea prematură a lui Leonid Ablai.

ADVERTISEMENT

„În aceste clipe de adâncă durere și tristețe, Comunitatea Rușilor Lipoveni din Tulcea cu greu își găsește cuvintele pentru că nimic nu îl mai poate aduce înapoi pe domnul ABLAI LEONID, un tânăr medic internist din cadrul Spitalului Județean de Urgență Tulcea, membru în Ansamblul vocal LODKA al CRL Tulcea, decedat astăzi la o vârstă atât de fragedă. 

Îngerii să vegheze drumul tău lin către Dumnezeu, Leonid! Dumnezeu să te ierte, să te aibă în paza Sa veșnică, de-a dreapta Sa pentru totdeauna!

ADVERTISEMENT

Suntem alături în aceste clipe grele de familia îndoliată! Sincere condoleanțe! Царство небесное и вечный покой!”, a transmis Comunitatea Rușilor Lipoveni-Tulcea, pe Facebook.

ADVERTISEMENT
Tags: