Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Detalii de ultimă oră despre noul plan de reorganizare depus de Dinamo. Ce se întâmplă cu banii datorați APCH. Video Exclusiv

Vlad Iacob, administratorul special al lui Dinamo, a oferit detalii despre noul plan de reorganizare, dar a explicat și ce se întâmplă cu banii cu care APCH a împrumutat clubul.
21.03.2023 | 08:38
Detalii de ultima ora despre noul plan de reorganizare depus de Dinamo Ce se intampla cu banii datorati APCH Video Exclusiv
Detalii de ultimă oră despre noul plan de reorganizare depus de Dinamo „Are mari șanse să treacă!”.
ADVERTISEMENT

Dinamo și-a asigurat prezența în play-off-ul ligii secunde și se bate pentru revenirea în primul eșalon. Dincolo de disputa sportivă, prioritatea este reorganizarea clubului și implicit ieșirea din insolvență.

Vlad Iacob are încredere că noul plan de reorganizare al lui Dinamo va trece

Al doilea plan de reorganizare al clubului Dinamo, întocmit la finalul anului trecut de administratorul judiciar Răzvan Zăvăleanu, a fost respins de instanță. Decizie împotriva căreia s-a facut Apel, care urmează să fie judecat pe 26 aprilie.

ADVERTISEMENT

Între timp, după preluarea clubului de noii acționari, a fost întocmit un alt plan de reorganizare, al treilea, care trebuie votat de Adunarea Generală a Creditorilor, apoi să fie prezentat judecătorului sindic. Și în care se reduce masa credală de la 7,4 milioane de euro la aproximativ 1,4 milioane de euro.

Aceasta se realizează prin ștergerea datoriilor clubului către creditorii de la categoria chirografari. Cei care, potrivit planului actual de reorganizare, trebuie să-și primească banii în 2024.

ADVERTISEMENT

Care sunt șansele ca acest plan să treacă? Răspunsul la această întrebare l-a oferit Vlad Iacob, administratorul special al lui Dinamo, în ultima ediție a FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI. Oferind și detalii despre ceea ce se va întâmpla cu banii cu care APCH a împrumutat clubul.

VEZI VIDEO MAI JOS

”Am mare încredere că acest plan are mai multe șanse să treacă. Și sper ca acest lucru să se realizeze cât mai rapid, pentru a putea practic să curățăm imaginea clubului. Și a ajuta și din punctul de vedere al datoriilor.

ADVERTISEMENT

Dintre acționari, nu cred că cineva se va opune. Nici domnul Badea. Acest plan conține alte demersuri juridice și nu văd de ce dânsul s-ar mai opune de această dată. Nici altcineva dintre acționarii minoritari.

Chirografarii e posibil să se opună. Dar aici avem legea insolvenței, care protejează și ajută societățile să fie reintegrate în circuitul economic.

ADVERTISEMENT

Și nu este o situație neobișnuită. Poate este o situație mai puțin obișnuită pentru fanii fotbalului. Tăieri ale datoriilor există. Și vor exista în continuare.

În ceea ce privește suma, nu ține de mine. Dar eu sunt convins că au fost făcute foarte bine toate calculele de către echipa de juriști care a lucrat, de cei de la RTZ în principal. Sunt convins că acest plan a fost construit pe baze sănătoase și că de această dată va fi aprobat”, a spus Iacob .

Vlad Iacob dă asigurări că suporterii din APCH nu vor lua înapoi banii cu care au împrumutat clubul!

Una dintre problemele majore cu care se confruntă firma Red&White, care a preluat pachetul majoritar de acțiuni al lui Dinamo, este datoria de 1,2 milioane de euro către suporterii din APCH. Conform unui act semnat cu administratorul judiciar Răzvan Zăvăleanu, aceștia ar trebui să-și recupereze banii după ieșirea clubului din insolvență.

Ar fi o lovitură teribilă pentru noii acționari ai lui Dinamo, însă administratorul special Vlad Iacob a dat asigurări că acest lucru nu se va  întâmpla. El a precizat că suporterii au promis și au oferit garanții că nu-și vor cere banii înapoi nici după ieșirea din insolvență, chiar dacă nu au semnat vreun act oficial în acest sens.

”Sunt chestiuni de natură juridică în care nu aș vrea să intru. Și nu este decizia mea. Eu nu vreau să comentez din exterior, așa cum fac alții cu privire la Dinamo.

Ceea ce pot să spun este că cei din APCH și-au asumat și și-au luat agajamente cu privire la acei bani. Și au dat asigurări și garanții că nu vor solicita acei bani înapoi din clubul Dinamo. Nici după insolvență.

Hârtia semnată cu APCH nu spune faptul că ei vor recuperea acei bani, ci că îi pot recupera. Nu-i vor recupera pentru că acei bani sunt donați de oameni pentru a ajuta clubul Dinamo. Și e normal să rămână acolo. Au dat asigurări că nu vor recupera acei bani”, a dezvăluit, în exclusivitate pentru FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI, Vlad Iacob.

”După aprobarea noului plan, Dinamo va deveni mult mai atractivă”

Vlad Iacob spune, în egală măsură, după aprobarea noului plan de reorganizare, cu datorii cu puțin de circa 1,5 milioane de euro, lucrurile se vor schimba radical la Dinamo. Oferind premisele pentru a atrage investitori și parteneri comerciali.

”Încă de când am ajuns aici, aceasta era ținta principală. În aceste condiții, cu siguranță, Dinamo, cu potențialul comercial și de marketing extraordinar pe care un club de o asemenea dimensiune îl are, este mult mai atractivă.

Evident că acum așteptăm investitori. Și așteptăm din nou și partenerii comerciali. Știu că noi îi numim, popular, sponsori, în România.

Însă sponsorizarea este puțin diferită de parteneriatul comercial sau de contractele de publicitate care se încheie între club și companii.

Îi așteptăm și pe ei alături de club. Vreau să îi anunț că Dinamo are o expunere și o audiență mult mai mare decât marea majoritate a cluburilor din SuperLiga. Iar un parteneriat cu Dinamo este net superior celui cu cluburile din țară din primul eșalon.

Căci are, după toate estimările, peste un milion de suporteri. Până în iarnă, am avut o statistică, au fost peste 3 milioane de telespectatori.

Avem 500.000 de suporteri pe canalele de social media al clubului. Și lucrăm intens să creștem acest număr. Și că creștem nivelul de engagement, de interacțiune al suporterilor cu clubul. 

La nivelul interacțiunii suporterilor, al pasiunii, suntem numărul unu. Sau dacă nu, suntem oricum foarte-foarte sus”, a concluzionat Vlad Iacob la FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI.

Fanatik SuperLiga, emisiunea care vă pune la dispoziție cele mai tari exclusivități din fotbalul românesc, poate fi urmărită în fiecare zi de luni până vineri, de la 10:30. Cu Horia Ivanovici, luni marți și vineri, și Ioana Cosma, miercuri și joi, ca prezentatori. Fanatik SuperLiga este LIVE pe site-ul FANATIK.RO, pe canalul de YouTube FANATIK, pagina de Facebook Horia Ivanovici Oficial, contul FANATIK de pe Tik-Tok, dar și pe contul de Twitch FANATIK.

ADVERTISEMENT
Tags: