News

Caz PENAL la meciul de fotbal de la Craiova. “Ambulanţa, fără medic!”

Tragedia lui Patrick Ekeng, eveniment care a readus în discuţie lipsa de profesionalism din domeniul medical, a avut parte de o situaţie asemănătoare la aproximativ trei săptămîni distanţă....
25.05.2016 | 18:59
Caz PENAL la meciul de fotbal de la Craiova Ambulanta fara medic

Tragedia lui Patrick Ekeng, eveniment care a readus în discuţie lipsa de profesionalism din domeniul medical, a avut parte de o situaţie asemănătoare la aproximativ trei săptămîni distanţă. Terminată, de această dată, fără nici un rezultat tragic. Nu datorită profesionalismului, ci a Divinităţii! – vezi detalii AICI. 

Prăbuşirea pe teren a lui Ekeng din meciul cu Viitorul, moment soldat cu moartea jucătorului camerunez, a cutremurat România fotbalistică şi a scos în evidenţă, încă o dată, carenţele majore cu care confruntă sistemul medical, dar şi superficialitatea cu care unii îşi tratează meseria.

“Mi-a spus la pauză că îi e rău”

La un meci de juniori dintre Şcolile de fotbal ale lui Gică Popescu şi Dani Coman, partidă organizată de olteni, la Craiova, unul dintre fotbaliştii preşedintelui de la Astra s-a prăbuşit pe teren, acuzînd dureri de cap în urma unei mingii care l-a lovit. Ceea ce a şocat a fost lipsa medicului de pe ambulanţă, chiar dacă maşina era prezentă la stadion!

FANATIK.RO a reuşit să obţină mărturia unuia dintre principalii martori de pe teren, antrenorul Şcolii de fotbal “Dănuţ Coman”. Viorel Dumitrescu a făcut dezvăluiri uluitoare despre situaţia de la meciul de fotbal.

“Jucătorul meu a fost lovit în cap de minge. Pînă la pauză lucrurile au decurs normal, însă după aceea mi-a transmis că nu mai poate juca pentru că îl doare capul foarte rău. Şi-a făcut duş, apoi mi-a transmis, din nou, că nu şi-a revenit şi durerile persistă”, este începutul destăinuirilor făcute de tehnicianul grupei 2000.

Medicul a părăsit ambulanţa!

Antrenorul şi tînărul jucător s-au prezentat la ambulanţă pentru ca jucătorul să fie trimis la spital, însă maşina era închisă şi aşa a rămas pînă la finalul meciului, medicul de pe ambulanţă nefiind de găsit. În momentul în care ştirea a făcut ocolul României, prima reacţie a lui Dani Coman, preşedintele Astrei, l-a protejat pe medic.

„Ştiu de eveniment. Pe băiat l-a lovit o minge în cap, dar acum nu are nimic. Salvarea era închisă, iar medicul era în vestiar sau ceva de genul ăsta. Important e că jucătorul e bine”

Numai că declaraţiile lui Viorel Dumitrescu sînt mult mai dure la adresa celui care putea fi responsabil de o eventuală tragedie! “Am mers la control, la ambulanţă, însă nu era nimeni acolo. Văzînd acest lucru, am mers la medicul echipei Gică Popescu pentru a întreba de cel de pe ambulanţă, dar copilul a ajuns la spital cu medicul formaţiei gazdă, cu maşina personală a acestuia. Nu era şi nu a fost nimeni la acea ambulanţă”, a declarat tînărul tehnician.

Enigma martorilor: cine a pus parafa?

Povestea cunoaşte un deznodămînt cu iz penal din moment ce medicul salvării nu a apărut pînă la finalul meciului. Antrenorul oaspeţilor nu înţelege cum conducerea echipei gazdă, Şcoala de fotbal “Gică Popescu”, a permis ca pe foaia de joc să existe cele două parafe, a medicului de la echipă şi cel de pe ambulanţă.

“Din punctul de vedere al arbitrilor, totul a fost în regulă. Dar este clar că gazdele nu şi-au făcut treaba bine, aşa cum ar fi regulamentar. Să îmi explice şi mie cineva cum de existau două parafe pe foaia de joc, de al ambii medici. Arbitrul şi-a dat acordul ca meciul să înceapă, deci totul era în regulă, teoretic. Sînt sigur că a semnat cineva…”, sînt nelămuririle tehnicianului.

Întrebări care, probabil, vor rămîne fără un răspuns clar, iar cazul va fi uitat, muşamalizat. Însă în urmă, scris, rămîne o nouă dovadă de lipsă de responsabilitate a unui adult care trebuia să protejeze nişte copii. La cîteva zile, ore, de tragedia care a cutremurat România.

“Noi, la meciurile de pe teren propriu, avem doi medici: unul al echipei, celălalt este de pe ambulanţă”

Viorel Dumitrescu, antrenor grupa 2000