News

Detalii despre detenţia lui Radu Mazăre! Ce a mâncat în prima zi de închisoare

21.05.2019 | 14:13
Detalii despre detentia lui Radu Mazare Ce a mancat in prima zi de inchisoare
ADVERTISEMENT

Marți 21 mai, este prima zi pe care Radu Mazăre o petrece la penitenciarul Rahova, unde va rămâne încarcerat pentru încă 21 de zile, cât durează perioada de carantină. După cum impune procedura în astfel de situații, fostul primar al Constanței a fost deja consultat de un medic, acesta declarându-l sănătos din punct de vedere clinic.

Ce a mâncat Radu Mazăre în prima zi de detenție

Începând cu noaptea trecută, Radu Mazăre a intrat oficial în regim de detenție la Penitenciarul Rahova. Potrivit unor surse citate de Libertatea, fostul edil a fost plasat singur într-o celulă, aflată în apropierea celei în care își execută pedeapsa fostul șef al Agenției Naționale de Administrare Fiscală, Sorin Blejnar.

ADVERTISEMENT

Totodată, aceleași surse a dezvăluit și meniul de care are parte Radu Mazăre în prima zi petrecută la Rahova. Astfel, micul dejun a constat într-o cană cu ceai, brânză și marmeladă, la prânz a primit ciorbă de legume și iahnie cu cârnați, în timp ce spre seară va avea parte de ghiveci de legume.

Așa arată penitenciarul Rahova, locul în care Radu Mazăre va petrece cele 21 de zile de carantină. Sursa foto: Ziarul Puterea
Așa arată penitenciarul Rahova, locul în care Radu Mazăre va petrece cele 21 de zile de carantină. Sursa foto: Ziarul Puterea

Fostul primar a discutat deja cu avocatul

În cursul nopții de luni, 20 mai, avionul care îl transporta pe Radu Mazăre din Madagascar a aterizat pe aeroportul Otopeni. De îndată ce a ajuns pentru prima dată după mulți ani pe pământ romînesc, fostul edil al Constanței a schimbat bani, avâd în cont în momentul de față suma de 1.300 de lei.

ADVERTISEMENT

Mai mult decât atât, odată ajuns la penitenciarul Rahova, a fost așteptat de avocatul său, care, conform procedurii, a solicitat permisiunea de a-l reprezenta în continuare, cei doi având o scurtă întrevedere, permisă prin lege.

Urmează acum ca Radu Mazăre să primească și cartela telefonică, având totodată dreptul de a primi vizite în arest. Reamintim că fostul primar al Constanței a stat vreme de mai bine de un an în Madagascar, unde a întreprins, prin intermediul avocaților, toate demersurile necesare obținerii azilului politic, fără succes, însă.

ADVERTISEMENT

Tags: