LIVE Actualizat 15-01-2022
19:33

Novak Djokovic, sprijin neașteptat de la Ministerul Sănătății din Australia: “Nu este un pericol pentru stat”

Ministrul Imigrației, Alex Hawke, a decis să anuleze viza primită de Novak Djokovic, astfel că liderul ATP ar trebui să părăsească țara. Ce șanse sunt ca Nole să joace totuși la Australian Open?
Novak Djokovic sprijin neasteptat de la Ministerul Sanatatii din Australia Nu este un pericol pentru stat
Primul mesaj audio al lui Novak Djokovic, după ieşirea din detenţie (sursă foto: hepta.ro)
ADVERTISEMENT
15-01-2022
19:33

Echipa juridică a lui Novak Djokovic are un plan nou

Novak Djokovic va fi audiat la miezul nopții în România, ora 0:30 (9:30 în Australia), după care va afla dacă i se permite să rămână în Australia și, implicit, să participe la primul turneu de Mare Șlem al anului.

În acest timp, echipa juridică a lui Djokovic intenționează să distrugă argumentul ministrului Imigrării din Australia, Alex Hawke, informează thesun.co.uk.

Hawke i-a anulat viza lui Nole pentru a doua oară, invocând că, în opinia lui, jucătorul de 34 de ani va stârni simpatia celor care se opun vaccinării în Australia, dacă mai rămâne în țară.

Concret, echipa de avocați a alcătuit un plan prin care vrea să demonstreze că Hawke nu are „temeiuri juridice pentru a-l expulza pe Djokovic pentru binecunoscuta lui poziție cu privire la vaccinare”, scrie dailymail.co.uk.

Reprezentanții juridici ai lui Djokovic susțin că teoria lui Hawke se bazează pe comentariile făcute de numărul 1 mondial în 2020, iar guvernul australian nu a făcut nicio încercare să afle care este părerea actuală a lui Nole despre vaccin.

Unul dintre avocații care îl reprezintă pe Novak Djokovic, Nicholas Wood, va contesta afirmațiile lui Hawke, declarând că ministrul nu are nicio dovadă care să demonstreze că prezența lui Djokovic „va agita comunitatea anti-vacciniștilor”.

15-01-2022
14:25

Novak Djokovic nu este un pericol pentru stat

Oficiali ai Ministerului Sănătăţii din Australia, subliniază, în documentaţia oficială depusă la tribunal, că Novak Djokovic, nu reprezintă un pericol pentru ţară, informează rts.rs.

Liderul clasamentului ATP a avut un test pozitiv la Covid-19 pe 16 decembrie li altul negativ pe 22 decembrie, fiind asimptomativ din 27 decembrie. Ca urmare, publicația sârbă își pune întrebarea cum poate fi Nole o amenințare pentru cei din jurul lui.

Folosind ipotezele de mai sus, putem confirma că Novak Djokovic a fost infectat cu virusul corona, așa că, deși nu a fost vaccinat, el este protejat de covid în următoarele câteva luni”, se arată în documentele instanței.

Testul negativ, făcut pe 22 decembrie, mai arată că avea anticorpi, se mai subliniază în documentația Ministerului Sănătății australian depusă la tribunal.

Sunt șanse mici (n.r. – ca Novak Djokovic) să fie periculos, așa că apreciem că nu este un risc pentru oamenii din Australia”, se arată în documentele instanței.

15-01-2022
09:53

O primă veste bună pentru Novak Djokovic

Jurnaliştii de la The Age anunţă că Novak Djokovic a obţinut o primă victorie înainte de finalul audierilor, care vor începe duminică, de la ora 00:30 (ora României), când va fi dat şi un verdict final.

Conform jurnaliştilor australieni, cazul va fi judecat de un complet format din trei judecători, aşa cum au cerut avocaţii lui Novak Djokovic. Astfel, decizia finală va fi luată de judecătorii James Allsop, Anthony Besanko şi David O’Callaghan. Avocaţii acuzării au cerut ca doar un judecător să fie prezent, însă cererea acestora a fost refuzată.

15-01-2022
05:19

Audierea finală va avea loc duminică, de la ora 00:30

Prima audiere în instanţă, după recursul formulat de Novak Djokovic, s-a terminat sâmbătă dimineaţă. Discuţiile au fost scurte, iar audierea finală va avea loc duminică, de la ora 00:30 (ora României). 

Între timp, Novak Djokovic s-a întors în locul de detenţie de la “Hotel Park”, unde a petrecut şi primele cinci zile după reţinerea pe aeroport. Tenismenul sârb a fost condus spre centrul de detenţie de către forţele de ordine.

14-01-2022
23:50

Răspunsul Guvernului Australiei va veni până la ora 7:00 a României

Paul Holdenson, unul dintre avocații lui Novak Djokovic, a spus că există o declarație pe propria răspundere în sprijinul cererii în curs de pregătire.

De obicei, acest lucru nu poate fi făcut public până când nu a fost „citit” de către instanță, în esență, nu înainte de ședința de mâine.

El spune că celelalte chestiuni de procedură confirmă că cererea lui Djokovic va fi depusă și notificată astăzi până la prânz, iar răspunsul guvernului până la ora 22:00 ora Australiei (7:00 în România).

De asemenea, va fi o decizie privind termenele pentru audiere, fiind sugerate 60 de minute.

Cred că trei judecători sunt potriviți. Această chestiune poate fi soluționată, în opinia noastră, de o instanță completă”, a mai spus Holdenson.

Stephen Lloyd, reprezentantul în instanță al guvernului, spune că Executivul se opune unei sesizări integrale în instanță și nu există nicio justificare pentru aceasta.

În mod normal, orice parte are dreptul de a face apel. Dacă problema se trimite la plenul tribunal, ar înlătura dreptul oricărei părți de a face apel”, a explicat el.

Dacă asta este ceea ce doriți și instanța trebuie să dispună, noi vom face”, a spus judecătorul O’Callaghan, după care Stephen Lloyd a precizat că ministrul Imigrării vrea o transcriere live a audierii.

Îl voi pune pe asociatul meu să stabilească legătura cu părțile cu privire la întrebarea dacă audierea va fi făcută de un singur judecător sau de tribunalul complet în cursul acestei dimineți”, a spus judecătorul O’Callaghan.

Înainte de a încheia audierea, judecătorul a mai precizat că apărarea lui Novak Djokovic trebuie să depună documentația necesară până sâmbătă la ora locală 12:00 (3:00 în România). Termenul limită al procurorului este sâmbătă ora locală 14.00 (5:00 în România).

Conform thesun.co.uk, audierea lui Novak Djokovic va avea loc duminică, la ora 9.30 a Australiei (0:30 în România).

14-01-2022
23:29

Audiere procedurală, fără decizii

Ședința nu au o importanță decisivă, fiind o audiere procedurală, informează sport.blic.rs. Judecător este David O`Callaghan.

Se așteaptă ca judecătorul să confirme transferul cazului la instanța federală, dar și unele dintre ordinele emise aseară în jurul termenelor limită de depunere a documentelor.

14-01-2022
23:22

A început audierea lui Novak Djokovic

Nole va vorbi în nume propriu la audierea în fața Curții Federale. Avocații jucătorului participă la audiere, dar nu pot lua apărarea clientului lor.

După interogatoriul din fața Tribunalului Federal, el va intra în custodie într-un loc secret.

14-01-2022
23:16

Novak Djokovic a ajuns la sediul firmei de avocatură

Liderul clasamentului ATP a ajuns la biroul avocaților săi. Va urma interogatoriul, care începe la ora 1:15 a României. După interogatoriul din fața Tribunalului Federal, el va intra în custodie într-un loc secret.

14-01-2022
23:06

Audierea lui Novak Djokovic începe la ora 1:15

Tribunalul Federal din Australia a programat audierea pentru ora locală 10:15 (1:15 a României), informează thesun.co.uk.

Anterior, avocatul Blazo Nedic precizase pentru RTS că Nole va vorbi în nume propriu la audierea de la Curtea Federală. Avocații jucătorului vor participa la audiere, dar nu vor putea lua apărarea clientului lor.

14-01-2022
22:44

Novak Djokovic reținut!

Interogatoriul s-a încheiat și CNN scrie că Novak Djokovic a fost reținut din nou. Cu toate acestea, nu pentru mult timp pentru că va apărea în curând în fața unui judecător.

CNN relatează că Djokovic a fost reținut din nou conform unui acord anterior. În curând va merge în instanță și, apoi, va fi din nou în arest.

14-01-2022
22:30

Herald Sun a dat verdictul

Presa australiană apărută în această dimineață a dat, deja, verdictul: „Afară!”.

14-01-2022
22:04

Novak Djokovici va afla decizia finală în cursul zilei de duminică

Jucătorul de tenis sârb este în prezent audiat de oficialii de la biroul de imigrare, iar după aceea se va prezenta în fața tribunalului federal australian la 11:15 locală (2:15 a României).

Apoi, el va intra în biroul avocatului său, până la ora locală 14:00 (5:00 în România), după care va fi transferat în arest într-o locație secretă, unde se va sta până la decizia finală, așteptată duminică.

14-01-2022
19:39

Lovitură pentru Novak Djokovic înaintea audierii. Părerea unui expert australian în drept public: „Este puțin probabil să reușească”

Expertul australian în drept public profesor asociat Janina Boughey a precizat că, dacă nu au existat erori de procedură privind puterile discreționare ale ministrului Imigrării, Alex Hawke, care a anulat viza de ședere a lui Novak Djokovic în Australia, recursul lui Nole va eșua.

Într-un videoclip postat online de Universitatea din New South Wales, Boughey spune că acum există mai puține căi de apel pentru Djokovic. „În secțiunea care îi acordă ministrului putere discreționară, există mai puține căi de recurs, astfel încât domnul Djokovic nu ar putea face apel la Tribunalul de Apel Administrativ.

Tot ce ar putea face este să solicite control judiciar în instanțe. Asta înseamnă că se va stabili dacă puterea a fost exercitată în mod legal. Deci, totul ar depinde de modul în care ministrul își exercită puterea și dacă o face în mod legal.

Aprecierea ministrului este foarte largă. Deci realist, cu excepția cazului în care ministrul face o eroare de procedură, nu respectă termenii legii sau dacă decizia nu are nicio bază… atunci este puțin probabil ca domnul Djokovic să reușească”, a declarat Boughey.

14-01-2022
13:01

De ce a transferat judecătorul cazul lui Djokovic la Curtea Federală din Australia

Judecătorul Anthony Kelly a mutat cazul lui „Nole” la Curtea Federală din Australia pentru a asigura o soluționare rapidă și pentru a evita recursuri suplimentare.

„În ceea ce privește obiectivul de a asigura o decizie finală și rapidă a acestui caz, am avut încă de luni observații, care au recunoscut pe deplin, experiența deloc neobișnuită în această jurisdicție a unei succesiuni de căi de atac.

Din acest motiv, instanței i se conferă puterea de a lua în considerare exercitarea puterii sale de apreciere de a transfera această procedură la Curtea Federală din Australia.

Deși pare că am o putere inapelabilă, de a transfera o procedură de aici către o altă instanță, este obligatoriu ca instanța federală să confirme ordinul pe care eu l-aș da”.

 

 

14-01-2022
11:57

O nouă rundă de audieri pentru Djokovic! Sârbul rămâne, deocamdată, în Australia

Judecătorul a propus amânarea cazului în această seară, cu câteva mențiuni pentru weekend. Până la noile audieri, liderul mondial nu va fi reținut. Cazul va fi mutat la o instanță superioară, Curtea Federală a Australiei.

Avocații lui Djokovic au dorit ca acesta să rămână în aceeași instanță din cauza urgenței cazului, dar judecătorul Kelly nu s-a conformat.

Judecătorul cere ca Djokovic să nu fie deportat până la decizie. Mâine (ora croată în această seară, după ora României), tenismenul sârb este programat să meargă la o întâlnire cu oficialii de imigrare, iar apoi să rămână să discute cu avocații. O nouă audiere va avea loc duminică la ora 9 AM, ora Australiei, adică ora 00:00, ora României.

Avocații lui Djokovic au cerut să mute locul audierii din această seara, făcut public de judecător în ședință, pentru a evita un circ mediatic. Se caută o altă locație pentru audierile de la Oficiul de Emigrări.

După audiere și până la instanța de duminică, Djokovic va fi din nou reținut la hotelul pentru refugiați.

14-01-2022
11:11

Pauză în audierile din cazul Djokovic

Judecătorul Anthony Kelly a decis o scurtă pauză în audierile care stabilesc următorii ăași în cazul lui Novak Djokovic, a cărui viză a fost anulată de ministrul Imigrării din Australia.

Ședința se va relua în curând

14-01-2022
09:59

A început audierea cu privire la ce urmează în cazul Novak Djokovic

O audiere de urgență are loc în aceste momente la o instanță australiană în care se discută ce ar trebui să se întâmple în acest caz.

Dezbaterea a început la ora 11:45 și este condusă de judecătorul Anthony Kelly, cel care a aprobat intrarea lui Djokovic în Australia. Judecătorul Kelly citează documente pe care le deține, dar există și un document numit ”sensibil” pe care nu l-a citit.

Judecătorul spune că, dat fiind că Djokovic are un interviu cu autoritățile sâmbătă, ar putea duce la acțiuni suplimentare împotriva lui. ”Ceea ce poate rezulta din acel interviu pot fi angajate alte prevederi”, a spus acesta.

Judecătorul a spus că le lasă timp avocaților lui Djokovic până la ora locală 22:15 (13:15 ora României) pentru a pregăti o ordonanță. Nick Wood, avocatul lui sportivului, a confirmat faptul că clientul său nu se află în detenție în acest moment și a cerut ca ca Djokovic să se poată întâlni cu echipa sa de avocați.

”Vă rugăm dacă puteți da un ordin sau poate că ministrul s-ar putea angaja… ca clientului meu să i se permită întâlnirea cu echipa sa juridică. De asemenea, am dori ca el să rămână la adresa sa actuală în această seară și sâmbătă.

În ceea ce privește calendarul… am putea depune o cerere inițială în seara asta… și trimiterile finale până mâine la prânz. Ne-am aștepta ca ministrul să depună cererea, sugerăm, mâine la ora 22:00, iar o audiere să aibă loc duminică”, a declarat avocatul lui Djokovic.

Avocatul lui Djokovic a afirmat că fiecare minut este important pentru clientul său și că se grăbește din cauza startului turneului. El a mai sugerat ca acest caz să rămână în aceeași instanță pentru a nu pierde timpul. 

Acesta a mai spus că unul dintre considerentele ministrului pentru care a ordonat anularea vizei lui Djokovic a fost îngrijorarea că acesta ar putea crea un ”sentiment anti-vaccinare incitant în cazul în care ar fi prezent la turneu”.

Judecătorul Kelly a precizat că pandemia de Covid-10 a afectat viața Australiei în termeni economici și de sănătate și din această cauză speța ar putea fi transferată unei instanțe superioare.

Avocatul lui Djokovic a spus că motivele s-au schimbat în privința cazului. ”Ne așteptăm ca natura temeiurilor juridice pe care le formulăm în prezent să fie mai simplă decât în prima decizie”, a afirmat Wood, care s-a arătat încrezător că este o chestiune care poate fi pregătită rapid.

El a anunțat că recursul se va baza pe motivele ministrului pentru anularea vizei lui Djokovic, despre care spune că sunt în ”contrast puternic” cu motivele prezentate de sportiv la aeroport.

Avocatul a dezvăluit că ministrul Imigrării este de acord că Novak Djokovic prezintă un risc minim pentru public, are un motiv medical pentru care nu se poate vaccina, este o persoană de bună credință și a respectat alte cerințe.

Judecătorul a propus interzicerea temporară a deportării până sâmbătă la ora locală 16:00 (ora 07:00 în România). Avocatul acuzării a fost de acord ca Djokovic să nu fie reținut în această seară, cu condiția să participe la interviul de sâmbătă dimineață, de la ora locală 08:00 (vineri seară, ora 23:00 în România).

14-01-2022
08:27

Novak Djokovic va fi plasat în detenție

După ce ministrul Imigrării, Alex Hawke, a decis să-i anuleze viza, Novak Djokovic urmează să fie din nou plasat în detenție, cel mai probabil tot la Hotelul Park.

Conform presei australiene, o mașină cu geamuri fumurii a părăsit biroul avocaților lui Djokovic imediat după decizia lui Hawke. Nu se știe încă dacă liderul clasamentului ATP se afla în ea.

Jurnaliștii de la Antipozi anticipează faptul că sârbul va fi plasat din nou în detenție în această noapte în Australia.

14-01-2022
08:14

Avocații lui Novak Djokovic cer un nou proces

Avocații liderului mondial în tenis, Novak Djokovic, au atacat cu recurs decizia autorităților de a anula pentru a doua oară viza sportivului. Conform presei de la Antipozi, Nole va rămâne în Australia până la finalizarea procesului, pe care avocații lui Djokovic îl vor simplificat.

Apărătorii lui Djokovic au predat documentele la ora 18.32, la câteva momente după decizia lui Hawke de a retrage viza lui Novak. Cel mai probabil procesul va fi finalizat până duminică, relatează ”The Age”, cu o zi înainte de startul Australian Open.

”Înțeleg de ce ministrul (ministrul imigrației Alex Hawke – n.r.), după o analiză atentă, a luat decizia de a desființa viza lui Djokovic. Pandemia de coronavirus a fost incredibil de dificilă pentru fiecare australian, dar am rămas împreună și împreună am atins una dintre cele mai scăzute mortalități și una dintre cele mai puternice economii cu cea mai mare rată de vaccinare.

Am făcut multe sacrificii și se așteaptă pe bună dreptate să ne protejăm”, a declarat primul ministru al Australiei, Scott Morrison.

14-01-2022
06:58

Djokovic, expulzat din Australia

Ministrul Imigrării, Alex Hawke, și-a folosit puterea personală pentru a anula viza lui Novak Djokovic, în timp ce avocații săi se pregătesc să depună apelul.

”Astăzi mi-am exercitat puterea în temeiul secțiunii 133C(3) din Legea privind migrația de a anula viza deținută de domnul Novak Djokovic din motive de sănătate și bună ordine, pe motiv că era în interesul public să fac acest lucru.

În luarea acestei decizii, am luat în considerare cu atenție informațiile furnizate de Departamentul Afacerilor Interne, Forța de Frontieră Australiană și domnul Djokovic. Guvernul Morrison este ferm angajat să protejeze granițele Australiei, în special în legătură cu pandemia de Covid-19”, a declarat Hawke, conform The Age.

Novak Djokovic trebuie să se miște foarte repede pentru a face apel la această deicizie, deoarece în Australia este deja vineri după-amiază. În cazul în care nu va reuși sau nu va dori să facă apel, sârbul trebuie să părăsească cât mai repede Australia.

Pe de altă parte, presa australiană scrie că numele lui Novak Djokovic a dispărut de pe lista antrenamentelor jucătorilor din Melbourne Park în această după-amiază. Sârbul trebuia să se antreneze la Rod Laver Arena de la ora 14:30, iar junașiștii aveau voie să participe la primele 15 minute ale ședinței de pregătire.

14-01-2022
06:32

Pașaportul diplomatic, scăparea lui Djokovic?

Un paşaport diplomatic emis pentru Novak Djokovic în urmă cu 11 ani ar putea fi elementul esenţial în evitarea de către sportiv a expulzării din Australia.

”În timp ce expulzarea conform Migration Act i-ar lăsa lui Djokovic o cale mică de apel, paşaportul diplomatic uitat ar putea fi salvator pentru el”, notează skynews.co.au.

Ambasada Serbiei în Australia a confirmat că Novak Djokovic are şi paşaport normal şi paşaport diplomatic, acesta din urmă fiindu-i acordat după succesul Serbiei în Cupa Davis, în 2011.

Totuşi, Departamentul Australian de Externe şi Comerţ susţine că un paşaport diplomatic nu îi conferă posesorului ”drepturi speciale sau privilegii”. ”Ţările pot conferi, dacă doresc, anumite drepturi şi privilegii deţinătorilor de paşapoarte diplomatice şi oficiale”, se arată în comunicat.

Ivana Isidorovic, reprezentantă a ambasadei Serbiei, a declarat că paşaportul diplomatic al lui Djokovic ar trebui să îi asigure acestuia ”un tratament adecvat” din partea autorităţilor australiene.

”Djokovic, cel mai cunoscut reprezentant al nostru în lume, are paşaport diplomatic, care ar trebui teoretic şi practic să îi garanteze un tratament adecvat atunci când trece graniţele”, a afirmat Isidorovic.

Novak Djokovic încă aşteaptă decizia ministrului Imigraţiei, Alex Hawke, cu privire la viza sa pentru Australia.

14-01-2022
05:34

Novak Djokovic, persona non-grata în Australia

Majoritatea australienilor își doresc ca Novak Djokovic să fie deportat din cauza faptului că este nevaccinat și pentru că a minți la intrarea în țară atunci când a spus că nu a călătorit în alt stat în ultimele 14 zile.

Conform Marca, într-un sondaj de opinie realizat de NewsCorp, nu mai puțin de 83% dintre australieni își doresc ca sârbul să fie trimis acasă și să nu poată juca la Australian Open 2022.

Decizia finală a ministrului Imigrărilor, Alex Hawke, se lasă așteptată, iar acest lucru a i-a dus critici puternice din partea clasei politice, dar și a oamenilor de rând.

13-01-2022
10:13

Novak Djokovic își pregătește deja apelul

Novak Djokovic încă așteaptă decizia finală a autorităților australiene pentru a vedea dacă poate juca la primul Grand Slam al anului, dar pregătește deja recursul în cazul în care ministrul Imigrărilor, Alex Hawke, îi va revoca viza de intrare în țară.

Conform The Sydney Morning Herald, liderul ATP va ataca imediat în instanță orice încercare de a-l expulza. O sursă apropiată tenismenului a declarat că echipa sa juridică este pregătită să facă apel în cazul în care viza îi va fi revocată din nou.

O sursă federală a confirmat că Alex Hawke încă parcurge documentele prezentate de avocații lui Djokovic și o decizie în acest sens va fi anunțată abia vineri după-amiază. O sursă din Partidul Liberal a spus că Guvernul înclină spre anularea vizei. Dacă anunțul va fi făcut abia vineri după-amiază, s-ar reduce la minimum timpul pe care Djokovic l-ar avea să atace hotărârea.

Dacă se va ajunge în instanță, avocații lui Djokovic speră ca speța să fie finalizată în weekend, permițându-i sârbului să joace la începutul săptămânii viitoare la Australian Open 2022 în cazul în care va avea câștig de cauză.

13-01-2022
06:55

Decizia finală în cazul Djokovic va fi anunțată vineri

Novak Djokovic se află în așteptarea deciziei finala privind acceptarea sa în Australia, dar un anunț în acest sens ar urma să fie făcut abia vineri.

Prim-ministrul australian Scott Morisson a susținut o conferință de presă, dar a refuzat să facă orice comentariu pe această temă și a spus că hotărârea este în mâinile ministrului Imigrărilor, Alex Hawke.

Tot mai multe voci susțin că acesta nu va face un anunț oficial decât vineri după-amiază în Australia, dimineața în România.

13-01-2022
04:26

Autorităţile spaniole îl cercetează pe Djokovic pentru o posibilă intrare ilegală în ţară

După ce autorităţile australiene i-au anulat viza lui Novak Djokovic, recuperată provizoriu de tenismen în urma apelului făcut, şi autorităţile spaniole au dechis o anchetă privind modul în care liderul ATP a intrat în statul iberic, la finalul anului trecut.

Jurnalistul de tenis Ben Rothenberg de la New York Times a dezvăluit că reglementările spaniole stipulează că ”turiştii nevaccinaţi” nu au voie să intre în ţară şi că Djokovic ar fi trebuit să demonstreze că munca lui este ”esenţială” pentru a intra.

Un alt reporter de tenis, Gaspar Ribeiro Lanca, a postat pe Twitter următorul mesaj: ”Veşti de ultimă oră: Cope anunţă că guvernul spaniol investighează acum dacă Novak Djokovic, nevaccinat, a intrat ilegal în ţară, la sfârşitul lunii decembrie.

Din 20 septembrie, cetăţenii din Serbia au nevoie de un certificat de vaccinare sau de o scutire specială pentru a intra pe teritoriul spaniol, dar până acum autorităţile spun că nu au primit nicio cerere de la Djokovic”.

Djokovic a fost la Belgrad cel puţin între 14 şi 25 decembrie şi a călătorit ulterior la Marbella în 31 decembrie şi pe 2 şi 3 ianuarie, pentru a se antrena, nu pentru o ”muncă necesară” sau pentru participarea la ”evenimente sportive de nivel înalt”.

Cert este că Djokovic nu a cerut nicio permisiune specială nici Ambasadei Spaniei la Belgrad, nici Ministerului Afacerilor Externe. Sârbul poate fi în regulă dacă este considerat rezident al Spaniei. El şi-a cumpărat o casă în Marbella, pe coasta de sud a Spaniei, în 2020, mutându-se de la reşedinţa sa anterioară din Monte Carlo, de pe Riviera Franceză.

12-01-2022
20:17

Novak Djokovic ar putea să fie deportat joi

Novak Djokovic are şanse foarte mici să fie pe teren la Australian Open 2022, iar un cunoscut jurnalist din Australia a anunţat că sârbul ar urma să fie deportat joi.

“Am auzit că Alex Hawke îl va deporta pe Joker (n.r. Novak Djokovic) mâine (n.r. joi)”, a scris Paul Bongiorno pe contul personal de Twitter.

Paul Bongiorno susţine că decizia lui Alex Hawke, ministrul Imigraţiei, va veni şi în urma dezvăluirilor făcute de Novak Djokovic pe contul personal de Instagram, care a inflamat şi mai mult situaţia.

12-01-2022
13:52

Novak Djokovic și-a dat masca jos în timpul unui interviu, deși știa că este pozitiv cu COVID-19

Jurnalistul francez Franck Ramella a oferit detalii despre modul în care a decurs interviul pe care Novak Djokovic l-a acordat publicației L’Equipe, pe 18 decembrie, când deja era infectat cu COVID-19.

”Timp de 33 de minute, așa cum arată timer-ul de pe camera de filmat, Djokovic a răspuns întrebărilor noastre cu încredere. Am fost în siguranță, stăteam la distanță de aproape un metru unul față de celălalt, despărțiți de o masă dreptunghiulară. 

Când Etienne (cameramanul – n.r.) i-a cerut în timpul interviului să își dea masca jos pentru cinci minute, pentru niște cadre, Djokovic a refuzat.  Apoi a avut loc ședința foto.

Evident, campionul sârb și-a dat jos masca. Nu am vrut să îl fotografiem cu fața pe jumătate acoperită. A urmat instrucțiunile lui Etienne, care purta mască. 

A ținut trofeul în mână, a pozat în diferite poziții, zâmbind pentru a arăta că a câștigat. A și urlat la un moment dat, pentru a fi mai credibil”, a declarat Ramella, citat de CNN.

12-01-2022
07:40

Prim-ministrul Serbiei îi cere lămuriri lui Djokovic

După ce Novak Djokovic a admis că a mers să acorde un interviu deși aflase că este infectat cu Covid-19 și trebuia să se afle în izolare, premierul Serbiei, Ana Brnabic, i-a transmis liderului ATP să explice amănunțit tot ce s-a întâmplat.

”Dacă Djokovic a ieșit știind că a avut un rezultat pozitiv, ar fi o încălcare clară a regulilor Serbiei. Dacă ești sigur, trebuie să fii izolat. Nu știu când a obținut de fapt rezultatele, când a văzut rezultatele, așa că există o zonă gri…

Răspunsul la această întrebare poate fi oferit de Novak. Dacă a încălcat regulile de izolare ale Serbiei va trebui să mă consult cu personalul care se ocupă de implementarea acestor reglementări”, a declarat Brnabic pentru BBC.

Conform legilor în vigoare din Serbia, o persoană care se face vinovată de zădărnicirea combaterii bolilor poate primi o pedeapsă cu închisoarea de până la 3 ani.

Șeful Guvernului de la Belgrad l-a descris pe Djokovic drept ”unul dintre marii campioni ai Serbiei” și a spus că speră că i se va permite să rămână în Australia pentru a juca la turneul de Grand Slam.

Cu toate acestea, ea a adăugat că nu este de acord cu poziția jucătorului cu privire la vaccinare, pe care a descris-o drept ”singurul răspuns eficient la această pandemie”. ”Ceea ce contează pentru mine este că suntem alături de Novak… dar în același timp să spunem că pentru țară și pentru mine, ca prim-ministru, vaccinarea este importantă”, a încheiat Brnabic.

12-01-2022
06:41

Decizia finală în cazul anulării vizei lui Djokovic a fost amânată

Decizia autorităţilor australiene privind o posibilă nouă anulare a vizei de intrare în ţară a lui Novak Djokovici se amână, după ce avocaţii jucătorului au depus noi documente în acest caz.

”Avocaţii domnului Djokovic au furnizat recent documente suplimentare lungi şi documente justificative, despre care se spune că sunt relevante pentru posibila anulare a vizei. Bineînţeles, acest lucru va afecta perioada de timp pentru o decizie”, a declarat un purtător de cuvânt al ministrului Imigraţiei, Alex Hawke, conform site-ului abc.net.au.

12-01-2022
05:27

Djokovic a mers la un interviu deși știa că are Covid-19

Novak Djokovic a recunoscut că a încălcat regulile de izolare după ce a fost testat pozitiv pentru Covid-19 luna trecută, descriind-o acest fapt drept o ”eroare de judecată”.

Într-o postare pe Instagram, sârbul a recunoscut că s-a întâlnit cu un jurnalist pentru un interviu la două zile după ce a fost testat pozitiv, pe 16 decembrie.

”Vreau să răspund la dezinformări despre activitățile mele și prezența la evenimentele din decembrie. Aceasta sunt dezinformări care trebuie corectate, mai ales pentru a atenua preocupările legate de prezența mea în Australia, dar și pentru a răspunde la întrebări dureroase pentru familia mea.

Am fost la un meci de baschet la Belgrad pe 14 decembrie, după care s-a raportat că mai multe persoane care se aflau acolo au fost testate pozitiv la coronavirus. Deși nu am avut simptome, am efectuat un test rapid de antigen pe 16 decembrie, care a fost negativ, iar ca măsură suplimentară de precauție am făcut atât un test PCR oficial, cât și omologat în aceeași zi.

A doua zi am participat la un eveniment de tenis la Belgrad pentru a decerna premii copiilor; Am făcut un test rapid de antigen înainte de a merge la acest eveniment și a fost negativ. Nu am avut simptome, m-am simțit bine si am primit notificarea unui test PCR pozitiv abia după acel eveniment.

A doua zi, 18 decembrie, am fost la centrul meu de tenis din Belgrad pentru a îndeplini o obligație convenită anterior de a acorda un interviu pentru L’Equipe. Mi-am anulat participarea la toate celelalte evenimente, cu excepția interviului pentru L’Equipe.

M-am simțit obligat să merg mai departe și să acord interviul pentru L’Equipe, deoarece nu am vrut să-l dezamăgesc pe jurnalist. M-am asigurat că păstrez distanțarea socială și am purtat o mască tot timpul, cu excepția momentului în care mi-a fost făcută fotografia.

După interviu și filmări am plecat acasă și m-am izolat pentru perioada planificată, dar acum îmi este clar că am greșit la evaluare și că ar fi trebuit să amân interviul”, a scris Djokovic.

Liderul ATP a menționat că alte comentarii despre faptul că el a apărut în public după testul său pozitiv din 16 decembrie au fost ”dezinformări”. Între timp, Djokovic a recunoscut și că a făcut o declarație falsă pe formularul său de călătorie înainte de a intra în Australia.

Sârbul a spus că agentul său a făcut o greșeală când a completat o secțiune a formularului care acoperea istoricul său recent de călătorie. Formularul spunea că nu a călătorit în cele 14 zile înainte de sosirea sa în Australia, deși el a fost în Spania.

”Agentul meu își cere sincer scuze pentru greșeala administrativă de a bifa caseta incorectă. A fost o eroare umană și cu siguranță nu deliberată. Echipa mea a oferit informații suplimentare guvernului australian pentru a clarifica această problemă”, a adăugat Djokovic.

Conform legilor din Serbia, o persoană testată pozitiv la Covid-19 și care nu respectă izolarea riscă o pedeapsă cu închisoarea de până la 3 ani

11-01-2022
19:48

Novak Djokovic, primul mesaj audio după ce a ieşit din detenţie

Presa din Serbia a prezentat un mesaj audio pe care Novak Djokovic l-a trimis către unul dintre fraţi, la scurt timp după ce a câştigat procesul şi a fost eliberat din detenţie.

“Tebra (n.r. poreclă pusă de Nole unuia dintre fraţi), m-au eliberat. Sunt în casă acum, totul este ok. Voi da un comunicat scurt de pe teren. Am jucat tenis. Sunt un om liber, pentru moment, vedem ce se va întâmpla mâine (n.r. marţi)”, a fost mesajul audio al lui Novak Djokovic.

11-01-2022
16:08

Probleme pentru Novak Djokovic în a-și găsi parteneri de antrenament în Australia

Liderul mondial Novak Djokovic a ”învins” Guvernul australian, dar victoria în justiție i-a adus mai multă antipatie, decât reacții pozitive. Jucătorii prezenți în Australia la turneele de dinaintea primului Grand Slam al anului refuză să se antreneze cu sportivul sârb.

Un adolescent de 18 ani a fost singurul care a acceptat să fie sparing partener pentru liderul circuitului mondial. Novak Djokovic a făcut al doilea antrenament la Melbourne marți dimineață, în compania lui James McCabe, un jucător de 18 ani, numărul 1.206 în clasamentul ATP.

Dacă ceilalți sportivi îl ocolesc pe Nole, din cauză că acesta refuză să se vaccineze și a beneficiat de tratament preferențial din partea organizatorilor Australian Open, McCabe a fost extrem de încântat să fie partener de antrenament pentru Djokovic.

Cei doi se știu din 2013, când adolescentul australian a fost copil de mingi la semifinala de la AO, dintre sârb și David Ferrer. James McCabe a profitat de reîntâlnirea cu idolul lui și a postat imaginea pe rețelele de socializare.

11-01-2022
07:23

Djokovic s-a antrenat în secret

Novak Djokovic a efectuat un nou antrenament la Melbourne, dar totul a fost făcut în mare secret.

Corespondentul BBC Russell Fuller a scris pe contul de Twitter că sârbul a avut o ședință de pregătire pe Rod Laves Arena, în spatele ușilor închise. Accesul presei a fost interzis, iar singura dovadă a faptului că liderul ATP s-a aflat pe teren a fost o imagine obținuă de postul 9News Australia cu ajutorul unei drone.

11-01-2022
05:33

Gafa lui Djokovic din formularul de călătorie i-ar putea aduce 12 luni de închisoare

Guvernul australian verifică dacă Novak Djokovic a mințit în formularele sale de intrare în țară, deoarece biroul ministrului imigrației Alex Hawke confirmă că se gândește în continuare dacă anulează viza tenismanului sârb.

Conform The Age, în declarația sa de intrare în Australia, liderul ATP a menționat că nu a călătorit în nicio țară străină în ultimele 14 zile înainte de sosirea sa la Melbourne, în 6 ianuarie. De fapt, sârbul a călătorit din Belgrad în Spania în această perioadă.

djo

Toate persoanele care sosesc în Australia sunt întrebate dacă ”au călătorit în alte țări în ultimele 14 zile”. De asemenea, sunt avertizate că: ”Oferirea de informații false sau înșelătoare este o infracțiune gravă și se poate pedepsi cu 12 luni închisoare”.
 
Cu toate acestea, Djokovic le-a spus oficialilor de la frontieră că Tennis Australia a completat declarația de călătorie în numele său. Nu este clar dacă acest lucru l-ar putea salva, dar Guvernul federal anchetează discrepanța.

10-01-2022
12:35

Poliția a folosit gaze lacrimogene împotriva mulțimii

Mai multe zeci de suporteri ai lui Novak Djokovic s-au adunat în fața Curții Federale Austreliane, unde a avut loc procesul lui Novak Djokovic, privind anularea sau menținerea vizei de ședere în țară.

Judecătorul Kelly a anulat retragerea vizei, dar ministrul australian al Imigrației, Alex Hawke, are dreptul să întoarcă această decizie. El este singurul om din Guvern care poate schimba situația, dar a decis să nu-și anunțe decizia astăzi.

Lui Djokovic i s-a permis să plece la hotel și să desfășoare orice activitate dorește, iar fanii au așteptat în speranța că-l vor vedea pe preferatul lor. Au existat și conflicte cu poliția, care a folosit gaze lacrimogene și spray-uri cu piper.

Incidentele au apărut după ce mulțimea a înconjurat o mașină care a ieșit din parcarea Curții Federale a Australiei, crezând că în ea se află Novak Djokovic. Oamenii au scandal „Free Novak”, iar un bărbat s-a suit pe capota mașinii și a început să sară, a scris index.hr.

În urma ciocnirii dintre forțele de ordine și susținătorii jucătorului sârb, care au aruncat în polițiști cu sticle, au existat răniți, iar în imagini se vedeau persoane doborâte la pământ.

10-01-2022
10:38

Decizia finală în „cazul Djokovici” ar putea veni mâine

Lucrurile în ceea ce privește situația lui Novak Djokovic s-au mai liniștit. Paul Sakkal, jurnalist la ziarul australian The Age, a scris, pe contul personal de twitter, că jucătorul sârb de tenis va fi un om liber în această seară.

Guvernul nu va lua în seara aceasta decizia de a-l deporta. Ministrul Imigrării a avut 4 ore la dispoziție pentru a anula viza. Decizia de anulare poate fi luată în continuare, dar va fi dată mâine sau peste câteva zile”, a anunțat jurnalistul pe contul personal de twitter. El este cel care a infirmat că Novak Djokovic ar fi fost arestat, având informații din surse ale guvernului australian.

10-01-2022
10:07

Fanii lui Novak Djokovic protestează în fața clădirii în care se găsește sârbul

Paul Sakkal, jurnalist la ziarul australian The Age, care a infirmat că Novak Djokovic ar fi fost arestat, conform unor surse ale guvernului australian, a postat un video realizat în urmă cu puțin timp.

În imagini apar mai mulți suporteri ai jucătorului sârb de tenis, aflați în fața clădirii în care se află în prezent liderul clasamentului ATP, alături de avocații săi. Ei strigă „Free Nole” și cer demisia guvernanților, mai ales a lui Dan Andrews, premierul Statului Victoria.

10-01-2022
09:29

Un jurnalist australian infirmă că Novak Djokovic ar fi fost arestat

Paul Sakkal, jurnalist la ziarul australian The Age, a infirmat, într-un status pus pe contul personal de twitter, că Novak Djokovic ar fi fost arestat.

Novak Djokovic nu a fost arestat. Rapoartele despre arestarea sa sunt inexacte, potrivit surselor guvernului australian și din tenis. Ministrul Imigrării încă decide dacă îi va anula din nou viza”, este informația furnizată de Paul Sakkal pe contul personal de twitter.

De precizat că prelungirea vizei lui Novak Djokovic de ședere în Australia a expirat la ora 11:00 a României.

La rândul ei, jurnalista australiană Karen Sweeney, de la Australian Associated Press, urmărește procesul lui Djokovic pe tot parcursul zilei și raportează informații de la fața locului.

Ea susține, într-o postare pe twitter, că polițiștii care s-au adunat în fața clădirii în care se află Djokovic nu sunt acolo pentru a-l aresta, ci pentru a păzi clădirea și pe jucătorul sârb, deoarece se află într-o situație de mare risc.

10-01-2022
08:25

Fratele lui Djokovic: „Nole ar putea fi închis”

Fratele lui Novak Djokovic, Djordje, a vorbit pentru postul TV Prva. „A fost o noapte nedorită pentru întreaga familie, trecem prin momente grele. Novak a arătat cât de perseverent este și cât de mult crede în idealuri, a luptat pentru el și pentru întreaga lume.

Pe de altă parte avem sistemul australian, judecătorul a luat decizia corectă pe baza faptelor, dar acum primim informații că ministrul de Interne este deasupra instanței”, a mai precizat Djordje.

Novak a căzut într-un vortex politic serios, Australia este foarte nefericită, oamenii trăiesc în condiții dificile în pandemie și sunt închiși. Ceea ce putem face este să ne implicăm. Avem vestea că Novak ar putea fi închis.

În prezent, ne consultăm cu avocații și cu serviciul de presă care sunt următorii pași. Novak este acum cu avocații în sediul unde s-au aflat în timpul procesului, gândindu-se la opțiunile pe care le are.

Cred că aceasta a fost o mare înfrângere pentru autorități, au pierdut și au crezut că ar putea învinge întregul sistem și pe Novak”, a încheiat fratele lui Nole.

Cu mai bine de jumătate de oră în urmă, postul 7Melbourne News a făcut un reportaj în fața clădirii în care se afla Djokovic cu avocații săi. Jurnalistul aflat la fața locului a spus că acolo sunt foarte mulți polițiști, dar nu știa detaliile.

În contextul noilor evenimente, se pare că motivul a fost arestarea, dar încă se așteaptă confirmarea oficială.

De asemenea, jurnalista Laura Jayes a prezentat, pe contul personal de twitter, o fotografie în care se pot vedea presa și poliția adunate în fața biroului avocaților lui Novak Djokovic, acolo unde foarte probabil se află în aceste momente și jucătorul sârb.

10-01-2022
04:21

Novak Djokovic a fost eliberat din detenţie!

UPDATE / ora 08:27: Şedinţa a fost întreruptă din nou. Cu toate acestea, Novak Djokovic a mai obţinut o nouă victorie, însă lupta nu a ajuns la final. Christopher Tran, avocatul din partea guvernului federal, a susţinut că Alex Hawke, ministrul Imigraţiei, îşi poate exercita dreptul de a revoca visa. Dacă ministrul va apela la această variantă, Djokovic nu ar mai putea intra în Australia pentru următorii trei ani.

În acest moment, Novak Djokovic are dreptul de a participa la Australian Open 2022, însă statul australian poate face recurs.

Conform motivării judecătorului Kelly, guvernul australian nu i-a acordat suficient timp lui Novak Djokovic, în momentul anulării vizei, de a se consulta cu avocaţii şi să răspundă corespunzător acestei decizii.


UPDATE / ora 08:14: Şedinţa a fost reluată, după o întrerupere de o oră şi 20 de minute, iar avocaţii apărării au anunţat că Novak Djokovic se află în cameră cu ei.

Judecătorul Kelly a dat citire unei minute prin care anulează decizia de anulare a vizei lui Novak Djokovic, obligă guvernul să plătească cheltuieli de judecată şi eliberarea sportivului din detenţie în 30 de minute. Procesul verbal al minutei a fost aprobat de reprezentanţii guvernului şi avocaţii sârbului.

UPDATE / ora 07:40: Presa din Australia susţine că Novak Djokovic ar fi părăsit hotelul în care a fost izolat într-o furgonetă albă, cu geamuri fumurii.


UPDATE / ora 07:25: Tribunalul nu a mai oferit niciun detaliu despre ora la care procesul va fi reluat, după ce Christopher Tran, avocatul din partea guvernului federal, a cerut o nouă amânare. Singura informaţie certă este că viza lui Novak Djokovic a fost prelungită pentru patru ore.

UPDATE / ora 06:54: Christopher Tran, avocatul din partea guvernului federal, a atenţionat că ordinul pentru deportarea lui Novak Djokovic expira la ora 07:00 (ora 16:00 în Australia) şi a cerut să fie prelungit cu 30 de minute. Judecătorul Kelly a decis ca ordinul va fi prelungit până la ora 11:00 (ora 20:00 în Australia). După această decizie, şedinţa a fost din nou întreruptă, la un minut de la începerea celei de-a doua părţi a procesului, la cererea lui Tran. În aceste condiţii, viza lui Novak Djokovic a fost prelungită pentru patru ore.

UPDATE / ora 06:49: Transmisiunea în direct a celei de-a doua părţi a procesului lui Novak Djokovic a început.

După mai multe probleme cu transmisia LIVE a audierilor, australienii au anunţat că a doua parte a procesului va fi transmisă în direct pe YouTube. Şedinţa ar urma să reîncepă la ora 06:45 (ora 15:45 în Australia)

10-01-2022
00:10

Cele mai importante momente din prima parte a procesului

 

UPDATE; ora 05:00. După ce Christopher Tran a făcut o scurtă trecere în revistă a răspunsurilor pe care le va prezenta faţă de argumentele avocaţilor lui Novak Djokovic, judecătorul Kelly a anunţat că procesul va lua o pauză până în jurul orei 06:15 (ora 15:15 în Australia).

UPDATE; ora 04:50. Christopher Tran a acceptat că sunt dovezi care atestă că Djokovic s-a simţit presat în discuţiile cu autorităţile, dar a susţinut că niciun ofiţer nu a vrut să pună presiune pe jucător.

UPDATE; ora 04:32. Christopher Tran, avocatul din partea guvernului federal, va vorbi pentru 30 de minute, până în jurul orei 05:00 (ora 14:00 în Australia) şi va prezenta argumentele autorităţilor. Judecătorul Kelly a anunţat că procesul va lua o pauză în jurul orei 05:30 (ora 14:30 în Australia).

UPDATE; ora 04:25. În acest moment este parcurs transcriptul dialogului dintre Novak Djokovic şi ofiţerii de frontieră. Conform avocatului lui Nole, conduita ofiţerilor şi a delegatului Ministerului a fost nerezonabilă, iar aceştia au pus presiune pe jucătorul de tenis.

UPDATE; ora 04:05. Nicholas Wood, unul dintre avocaţii lui Novak Djokovic, prezintă argumentele clientului său. Acesta a spus că jucătorul nu încearcă să argumenteze că este vaccinat pentru COVID-19, astfel că acest aspect nu trebuie luat în calcul în timpul audierilor.

UPDATE; ora 03:42. Judecătorul a ordonat autorităţilor să îl conducă pe Novak Djokovic într-un loc în care să poată să urmărească audierea. Între timp, problemele de transmisie continuă şi procesul este întrerupt până la rezolvarea acestora. 

UPDATE, ora 03:15. Problemele tehnice de la proces continuă. Autorităţile au anunţat că încearcă să regleze cât mai rapid problemele. 

UPDATE, ora 03:06. Primul set a fost câştigat de Djokovic, scrie presa internaţională. Avocaţii săi au expus foarte bine cazul, însă deocamdată este mult prea devreme pentru a trage concluziile, mai ales că nu au fost audiaţi avocaţii autorităţilor. 

UPDATE, ora 02:52. Noi probleme tehnice. Interesul uriaş al oamenilor care vor să vadă live procesul le dă de furcă oficialilor. Transmisiunea a căzut din nou

UPDATE, ora 02:37. Judecătorul a făcut un comentariu interesant la proces: “Un fapt semnificativ, mai ales în contextul anulării unei vize: odată ce o persoană a sosit, după ce un profesor și un medic calificat au prezentat și au oferit solicitantului o scutire medicală… Mă întreb ce ar mai fi putut să facă acest om?”.

UPDATE: ora 02:32. Avocatul lui Novak Djokovic, Nick Wood, susţine că sârbul a făcut o declaraţie de călătorie completă la intrarea în Australia, inclusiv a scutirii medicale pentru că a fost deja infectat cu COVID-19. Avocatul susţine că niciuna dintre legi nu prevede explicit că oamenii pot intra în Australia dacă sunt vaccinaţi sau nu. 

UPDATE, ora 02:00. Problemele tehnice pare că s-au rezolvat şi avem primele imagini din sala de judecată. Avocaţii lui Novak Djokovic susţin că sârbul nu a fost notificat cu privire la faptul că guvernul are intenţia de a anula viza. Înainte de a anula viza cuiva, legea privind migrația le solicită oficialilor să dea o notificare adecvată şi timp pentru ca oamenii să răspundă.

09-01-2022
23:48

A început procesul! Problemele tehnice continuă

Instanţa a confirmat că au început audierile. Din cauza problemelor tehnice, oamenii nu au acces la ceea ce se întâmplă. Autorităţile australiene susţin că se lucrează pentru a se remedia situaţia. Încep primii avocaţii lui Djokovic. Potrivit declaraţiilor lor, ei vor argumenta că jucătorul a fost tratat incorect şi fără un proces adecvat la aeroport. În plus, ei vor argumenta faptul că Nole a fost infectat recent cu COVID şi există o derogare valabilă de la cerinţa de vaccinare în acest caz. 

09-01-2022
23:37

Sute de protestatari sunt în faţa tribunalului din Melbourne!

În faţa tribunalului din Melbourne s-au strâns sute de protestatari, care aşteaptă o decizie în acest caz. Ei creează un vacarm. Mulţi au venit cu portavoci, iar unii dintre ei au venit cu rachete de tenis. Unul dintre susţinătorii lui Nole Djokovic a venit cu un acordeon.

VEZI VIDEO: 

09-01-2022
23:12

Procesul lui Novak Djokovic, amânat câteva minute după ce serverele au căzut.

Startul procesului dintre Novak Djokovic şi statul australian va fi amânat pentru câteva minute. Judecătorii au decis ca procesul să fie public, însă nu se pot vedea imagini live din cauza faptului că severele s-au prăbuşit din cauza interesului uriaş, anunţă presa din Australia. Oficialii încearcă să refacă serverele şi de îndată ce vor fi funcţionale, va începe procesul lui Djokovic. FANATIK vă oferă cele mai noi informaţii de la proces şi de îndată ce vom avea imagini, le vom publica.

Probleme tehnice la procesul lui Djokovic
Probleme tehnice la procesul lui Djokovic
09-01-2022
22:57

Fanii lui Djokovic, în faţa sălii de judecată din Melbourne

Câţiva zeci de susţinători ai lui Novak Djokovic sunt în faţa sălii de judecată din Melbourne. În câteva minute va începe procesul jucătorului, transmis în direct pe FANATIK.RO. 

Fanii lui Djokovic, în faţa tribunalului
Fanii lui Djokovic, în faţa tribunalului

Imagini live din faţa hotelului de refugiaţi, în care este ţinut Djokovic: 

09-01-2022
18:26

Susținătorii lui Novak Djokovic au manifestat în fața hotelului din Melbourne

În așteptarea procesului prin care Novak Djokovic face apel la decizia autorităților, susținătorii sârbului au manifestat în fața hotelului Park din Melbourne. 

A fost un protest non-violent. Fanii au purtat steaguri sârbe pe post de pelerină și au încins o horă în stradă.

Djokovic proces proteste
Suporterii lui Novak Djokovic au protestat la Melbourne în fața hotelului în care sârbul așteaptă startul procesului în care se judecă apelul său față de decizia autorităților australiene de a-i refuza accesul în țară. Foto: hepta.ro

Acțiuni similare au avut loc în Australia și-n zilele precedente. Dar și în Europa, organizatorii marșurilor anti-restricții folosind, în Austria spre exemplu, exact cazul Djokovic pentru a-și motiva acțiunile.

09-01-2022
15:54

Procesul lui Djokovic va putea fi văzut la TV

Procesul în care Novak Djokovic face apel la decizia autorităților din Australia de a-i retrage viza va putea fi vizionat de publicul larg cu ajutorul unui streaming.

În România, procedura va fi transmisă în direct, de la ora 01:00, de postul de televiziune Antena 3.

După mai bine de 6 ore petrecute într-o cameră păzită de doi polițiști, care l-au pus să dea explicații despre documentele prezentate la intrarea în Australia, liderul ATP așteaptă verdictul dacă va fi sau nu expulzat.

Lumea tenisului este împărțită în două, după ce liderul mondial a primit interdicție de a participa la Australian Open 2022.

ADVERTISEMENT

Participarea lui Novak Djokovic la Australian Open 2022 se decide în urma unui proces

Procesul în care Novak Djokovic cere anularea deciziei de a i se interzice să intre în Australia din cauza faptului că nu este vaccinat, deși a primit o ”scutire” medicală pentru a putea participa la Australian Open 2022, va începe la ora locală 10:00 (ora 01:00 în România) și va fi transmis în direct.

Guvernul australian subliniază faptul că numărul 1 mondial ”nu este vaccinat împotriva Covid-19” şi consideră că apelul său pentru a rămâne în ţară este sortit eşecului. În concluziile de 13 pagini făcute publice înainte de audiere, avocaţii guvernului australian evidenţiază faptul că jucătorul sârb ”nu este vaccinat”.

ADVERTISEMENT

Conform site-ului abc.net.au, avocaţii consultaţi de ministrul australian de interne Karen Andrews resping, de asemenea, argumentul potrivit căruia Djokovic nu a fost tratat corect de vameşul care l-a primit.

Potrivit acestora, sârbul a avut tot timpul necesar pentru a-şi explica situaţia ofiţerului de imigraţie de pe aeroportul din Melbourne şi a avut şi timp să-şi contacteze avocaţii în prealabil, contrar afirmaţiilor sale. ”Această cerere de viză trebuie refuzată”, pledează aşadar avocaţii guvernului australian.

ADVERTISEMENT

A fost sârbul infectat luna trecută?

Avocaţii lui Novak Djokovic au susținut în documentele depuse în instanță că sportivul a beneficiat de o exceptare de la măsura obligativităţii vaccinării atunci când a intrat în Australia, deoarece a fost infectat recent cu coronavirus.

”Data primului test Covid PCR cu rezultat pozitiv a fost 16 decembrie 2021. Au trecut 14 zile şi domnul Djokovic nu a avut simptome, nici de febră şi nici de probleme respiratorii în ultimele 72 de ore”, au menţionat avocaţii.

ADVERTISEMENT

Ei au precizat că lui Novak Djokovic i s-a emis Certificatul de Exceptare de către o comisie independentă medicală angajată de Tennis Australia, decizia fiind validată şi de o comisie a guvernului local.

Nadal nu-l susține pe Djokovic

Liderul clasamentului mondial este apărat de colegii din circuit. Primul care s-a arătat indignat de decizia autorităților a fost chiar australianul Nick Kyrgios, cunoscut pentru contrele pe care le-a avut cu sârbul. De partea lui Djokovic se situează și Andy Murray.

În schimb, marele său rival Rafael Nadal a părut să fie intrigat de faptul că Novak Djokovic refuză să se vaccineze, deși spune că alegerea aparține ficăruia. Cu toate acestea spaniolul l-a sfătuit pe Nole să-și administreze serul și astfel nu va mai întâmpina astfel de probleme.

ADVERTISEMENT