Fotbal intern

Detalii despre stadionul pe care vrea FCSB să joace în Europa. “E riscul vostru!”

12.04.2019 | 10:07
Detalii despre stadionul pe care vrea FCSB sa joace in Europa E riscul vostru

Mihai Stoica, directorul sportiv al FCSB-ului, a dezvăluit că roș-albaștrii se gândesc la posibilitatea de a juca meciurile din cupele europene pe stadionul din Târgu Jiu, toate acestea după ce au aflat că Arena Națioanală o să fie ocupată pentru acea perioadă.

Detalii despre stadionul pe care vrea FCSB să joace în Europa

Imediat după ce a aflat că FCSB dorește ca să joace partidele din cupele europene la Târgu Jiu și că roș-albaștrii trebuie să anunțe la UEFA ce arenă au ales, primarul Marcel Romanescu a declarat că vicecampioana României este bine primită la Târgu Jiu, dar că trebuie să își asume riscul că stadionul poate să nu fie gata până la data cerută.

“Vă primim, dar pe riscul vostru. E la limită. Și dacă s-ar respecta termenele, iulie e luna în care ar trebui să se finalizeze lucrările. Trebuiau să fie gata de un an de zile. De 60 de zile, muncitorii lucrează de la ora 7 dimineața până la 8-9 seara”, a declarat Marcel Romanescu, primarul orașului Târgu Jiu, conform sport.ro.

Așa arata stadionul din Târgu Jiu înainte să fie gata

Arena de la Târgu Jiu are 12.500 de locuri

Noul stadion din Târgu Jiu are o capacitate de 12.500 de locuri, față de 9.200 cât avea arena care a fost construită în anii 1960-1970. Stadionul o să fie folosit pentru a organiza competiții sportive de nivel național și internațional. Mai mult, terenul de la Târgu Jiu o să fie omologat și pentru a putea fi folosit de echipele naționale de fotbal, arena putând găzdui în viitor chiar și semifinale de Europa League.

Nocturna stadionului este ultramodernă. Mai mult, arena este dotată cu un ecran gigant, iar scaunele sunt albastre și tribunele sunt acoperite complet. Stadionul este dotat cu o parcare subterană, hotel cu 30 de camere, pistă de atletism și o zonă de shopping sub tribuna oficială.

Tags: