Fotbal international

Detalii despre ultimele minute din viaţa lui Diego Maradona! Patru ambulanţe chemate să-l salveze. Video

25.11.2020 | 20:03
Detalii despre ultimele minute din viata lui Diego Maradona Patru ambulante chemate sal salveze Video
ADVERTISEMENT

Diego Maradona a murit la 60 de ani, iar presa din Argentina a început să ofere primele informaţii despre ultimele minute din viaţa celui mai mare fotbalist din istorie.

“El Pibe de Oro” a suferit un stop cardiorespirator în casa din Tigre, unde se recupera în urma operaţiei suferite la începutul lunii noiembrie. Din primele informaţii, decesul lui Diego Maradona a fost constatat la ora 13:02 (ora 18:02 în România), după ce patru ambulanţe au venit de urgenţă în încercare de a-l salva.

ADVERTISEMENT

Argentinienii susţin că Diego Maradona a început să simtă rău cu puţin timp înainte să primească tratamentul medicamentos, recomandat de medicii în urma operaţiei pe creier.

Detalii despre ultimele minute din viaţa lui Diego Maradona. Un vecin a încercat să-l resusciteze

Conform presei din Argentina, Diego Maradona a început să simtă rău încă de când s-a trezit, în jurul orei 10:00 (ora 15:00 în România), ceea ce i-a alarmat pe Maximiliano Pomargo şi Johnny Esposito, cei care aveau grijă de fostul mare fotbalist.

ADVERTISEMENT

Situaţia nu s-a îmbunătăţit nici în jurul orei 12:00 (ora 17:00 în România), iar după aproximativ 30 de minute a suferit un stop cardiorespirator. Un vecin al argentinianului, medic, a fost primul care a încercat să efectueze manevrele de resuscitare, în timp ce apropiaţii fostului mare fotbalist au chemat ambulanţa.

După scurt timp, la casa din Tigre a lui Diego Maradona au venit patru ambulanţe. Medicii au continuat manevrele de resuscitare, însă fără succes. Astfel, la ora 13:02 (ora 18:02 în România) a fost pronunţat decesul lui “El Pibe de Oro”.

ADVERTISEMENT

Cum au fost ultimele zile din viaţa lui Diego Maradona

La scurt timp după ce a fost externat, Diego Maradona a locuit în Tigre, unde era monitorizat în permanenţă de o asistentă medicală. Fostul mare fotbalist efectua zilnic exerciţii pentru a-şi recăpăta abilităţile motorii. În tot acest timp, “El Pibe de Oro” era înconjurat de familie şi apropiaţi.

Diego Maradona a fost vizitat aproape zilnic de Gianinna şi Jana, fiicele lui, iar un doctor verifica zilnic starea de sănătate a argentinianului. Leopoldo Luque, medicul personal al lui “El Pibe de Oro”, a fost cel care a venit în fiecare zi pentru a-l consulta pe fostul mare fotbalist.

ADVERTISEMENT

Conform TyC Sports, în ultimele zile, Diego Maradona ar fi avut probleme de sănătate şi ar fi suferit de depresie. La scurt timp după ce a fost constatat decesul fostului fotbalist, un medic legist a ajuns la casa din Tigre, iar în următoarele ore va fi luată o decizie dacă va fi efectuată sau nu o autopsie.

Imediat după anunţul ştirii că Diego Maradona a murit, fani ai fostului mare fotbalist au venit în faţa casei din Tigre. Procurorii John Broyad, Patricio Ferrari şi Cosme Iribarren se vor ocupa de ancheta deschisă în privinţa morţii lui “El Pibe de Oro”.

ADVERTISEMENT