News

Detalii din cazul copiilor ucişi de mamă. Care a fost cauza morţii micuţilor

Femeie din Maramureș care și-a ucis copiii este acum internată la psihiatrie. Anchetatorii vor să afle dacă criminala a avut discernământ.
03.06.2021 | 19:48
Detalii din cazul copiilor ucisi de mama Care a fost cauza mortii micutilor
ADVERTISEMENT

Femeie din Maramureș care și-a ucis copiii a fost internată la psihiatrie. Aceasta fost dusă sub escortă la parchet şi apoi la spital.

Mama celor doi copii este internată la secţia de psihiatrie a Spitalului Municipal din Sighetu Marmaţiei. Anchetatorii vor să afle dacă femeia a avut discernământ în momentul în care a comis crimele odioase. Între timp, procurorul de caz a dispus începerea urmăririi penale, conform Observatornews.

ADVERTISEMENT

O femeie de 41 de ani din Rușor, Maramureș, și-a ucis copiii, un bebeluş de trei luni şi un băieţel de aproape 2 ani.

Cei doi copii din Maramureș au avut parte de o moarte violentă

Tragedia a avut loc miercuri dimineaţă. Femeia se afla acasă cu cei doi copii, o fetiţă de doar 3 luni şi un băieţel de 1 an şi 9 luni.

ADVERTISEMENT

”În urma deplasării la fața locului a polițiștilor din cadrul secției Suciu de Sus, s-a constat faptul ca doi copii minori, în vârstă de un an și 9 luni, respectiv în vârstă de 4 luni, în ciuda manevrelor de resuscitare efectuate de personalul medical au decedat”, a spus Ionela Cozma, purtător de cuvânt IPJ Maramureș.

Astăzi, la morga Spitalului Judeţean din municipiul Baia Mare, a avut loc autopsia. Rezultatul acesteia indică faptul că micuţii au avut parte de o moarte violentă.

ADVERTISEMENT

Cei doi copii au avut parte de o moarte extrem de violentă. Nimeni însă nu-şi explica de ce femeia a avut o asemenea izbucnire.

La nivelul unităţii medicale din Sighetu Marmaţiei va fi constituită  comisia de expertiză. Se va determina dacă femeia a avut discernământ în momentul crimelor.

ADVERTISEMENT

Femeia nu are acte doveditoare că ar suferi de unele afecţiuni psihice, dar medicul de familie a declarat că aceasa ”avea doar ușor retard psihic”.

”În momentul când s-a căsătorit, ea era însărcinată și consultându-i fișa am văzut din antecedentele ei că avea doar ușor retard psihic. Nu a folosit niciodata medicamente antidepresive.

Ea întodeauna s-a prezentat exact la consult ca și gravidă, în fiecare lună, apoi cu copilașii la vaccin, chiar rămâneam mirat. Probabil a fost copleșită de problemele cu copiii, că era singură”, a declarat Vlad Pașca, medic de familie.

ADVERTISEMENT