Sport

Detalii din culisele plecării lui Lionel Messi de la FC Barcelona! Ce greşeală au comis catalanii: “A existat un acord”

Barcelona nu se mai regăseşte după plecarea lui Lionel Messi, iar noi detalii despre plecarea argentinianului la PSG au apărut.
05.10.2021 | 16:38
Detalii din culisele plecarii lui Lionel Messi de la FC Barcelona Ce greseala au comis catalanii A existat un acord
ADVERTISEMENT

Au trecut două luni de când fotbalul mondial a fost cutremurat de vestea plecării lui Lionel Messi de la FC Barcelona, iar noi detalii despre acel moment au început să iasă la suprafaţă. Javier Tebas, preşedintele La Liga, a susţinut că starul argentinian putea să rămână pe “Camp Nou”.

Noi detalii din culisele plecării lui Lionel Messi de la FC Barcelona la PSG

Javier Tebas a oferit un interviu pentru emisiunea “El Partidazo” de la COPE, iar printre subiectele atinse s-a numărat şi plecarea lui Lionel Messi de la FC Barcelona. Şeful primei ligi din Spania a declarat că Joan Laporta îşi putea ţine starul la echipă, însă nu trebuia să-i transfere pe Memphis Depay şi Sergio Aguero.

ADVERTISEMENT

Mai mult decât atât, Javier Tebas a susţinut că Barcelona putea obţine fonduri pentru salarii dacă oficialii clubului ar fi semnat acordul CVC. Afacerea a fost încheiată, însă patru cluburi, printre care Barcelona şi Real Madrid, s-au opus şi au pierdut o sumă importantă.

“A existat un acord prin care cei care semnau pentru parteneriatul cu CVC ar fi putut să direcţioneze 15% din bani spre jucători.

ADVERTISEMENT

În opinia mea, asta era soluţia prin care Messi putea să semneze. Laporta i-a transferat pe Depay şi pe Aguero, dar dacă aceştia nu erau aduşi, Messi putea să rămână”, a declarat Javier Tebas.

“Tebas are o obsesie bolnavă față de Barcelona”

În urmă cu o lună, Joan Laporta a lansat un atac fără precedent la adresa lui Javier Tebas. Preşedintele Barcelonei l-a considerat drept principalul vinovat pentru plecarea lui Lionel Messi de la FC Barcelona, după ce acesta nu ar fi fost de acord cu o uşoară relaxare a limitei salariale pentru formaţia de pe “Camp Nou”.

ADVERTISEMENT

“El spune că Messi nu a rămas la Barca, dar fost pricipalul actor în această problemă, din cauza excesului de zel și pentru că vrea să fie mai Papă decât Papa.

Ceea ce Barcelona nu va face este să-i permită lui Tebas să încalce drepturile clubului. Tebas are o obsesie bolnavă față de Barcelona. În loc să caute armonie și înțelegere, el caută întotdeauna conflicte și confruntări”, spunea Joan Laporta.

ADVERTISEMENT

Tebas e în război şi cu Florentino Perez

Javier Tebas a vorbit şi despre Florentino Perez, preşedintele lui Real Madrid, şi a sugerat că acesta a fost cel care şi-a dorit înfiinţarea Superligii Europene, proiect care a trăit, în primăvară, pentru 48 de ore.

“Florentino era singurul convins de Superligă. Nu Laporta, nu Agnelli. Nu am nicio îndoială că, dacă ar putea, Florentino ar face tot posibilul să nu mai fiu preşedintele ligii.

Dacă vorbim de politica instituţională, Madridul greşeşte şi aşa îşi adună adversari. Florentino spune despre mine că sunt corupt, dar nu o face public, doar prin culise”, a mai susţinut Javier Tebas.

ADVERTISEMENT