Fotbal intern

Detalii incredibile din bătaia galeriilor Craiovei. Ultraşii echipei lui Adrian Mititelu s-au dus special să îl calce în picioare pe Gică Craioveanu! Cum a scăpat fostul internaţional. EXCLUSIV

19.05.2019 | 10:23
Ultraşii echipei lui Adrian Mititelu s-au dus special să îl calce în picioare pe Gică Craioveanu. Trecutul ca jucător important al Ştiinţei a fost dat uitării de fanii din Peluza Sud 97, iar momentele de genul celui în care a cântat imnul Ştiinţei alături de Andrei Păunescu pentru echipa lui Mihai Rotaru nu au putut fi iertate. Sursa foto: Sportpictures.eu

Lupta de stradă dintre cele două galerii din Craiova putea să se termine extrem de grav. Din informaţiile obţinute de FANATIK, ultraşii echipei lui Adrian Mititelu s-au dus special să îl calce în picioare pe Gică Craioveanu! Fostul internaţional român a avut noroc că nu se afla în barul său, fiind plecat în Spania, acolo unde se disputa ultima etapă din Primera.

Ultraşii echipei lui Adrian Mititelu s-au dus special să îl calce în picioare pe Gică Craioveanu! “Intervenţia”, plănuită de câteva săptămâni

Formaţia lui Mihai Rotaru, U Craiova, a avut o zi neagră sâmbătă. Pe teren a pierdut în faţa Viitorului, 1-2, şi a căzut pe locul 4, ceea ce înseamnă că a ajuns să spere la Europa doar dacă clubul lui Gică Hagi va câştiga Cupa României. Dezastrul pentru U Craiova se anunţase cu câteva ore înainte de startul jocului. Fanii echipei lui Rotaru au fost atacaţi de ultraşii echipei lui Adrian Mititelu, FC U Craiova, chiar în barul unde se strâng de regulă înainte de meciurile din Liga 1. În timp ce petreceau, cântau şi dansau la restaurantul “Ocho”, deţinut în coproprietate de Gică Craioveanu şi de familia Calancea, suporterii de la U Craiova s-au trezit cu facţiunea dură din Peluza Sud ’97. A urmat un adevărat măcel, în care au zburat sticle, scaune şi mese şi s-au împărţit lovituri.

Din informaţiile FANATIK, “intervenţia” a fost plănuită de mai multă vreme de susţinătorii grupării din Liga a 3-a. Detaliul cel mai şocant este că ultraşii au atacat la “Ocho” în speranţa că îl vor prinde acolo şi pe Gică Craioveanu! Acesta era ţinta suporterilor trupei lui Adrian Mititelu, care doreau să îi aplice o corecţie fizică fostului lor idol, pe care îl acuză de trădare. Norocul lui Gică Craioveanu a fost că în Spania se desfăşura ultima etapă din Primera şi a fost invitat să comenteze la un post de radio partidele cu miză ale rundei. Altfel, pentru fostul internaţional s-ar fi putut sfârşi totul într-un mod de coşmar.

Gică Craioveanu cu tricoul primit de la formaţia lui Mihai Rotaru
Gică Craioveanu reprezintă imaginea clubului U Craiova patronat de Mihai Rotaru şi asta i-a înfuriat pe suporterii radicali din Peluza Sud 97 susţinători ai formaţiei lui Adrian Mititelu

Soţia lui Calancea, terorizată: “Au zis că am făcut cea mai mare greşeală că ne-am unit cu Gică Craioveanu”

“Urzeala Tronurilor” purtată de câţiva ani între Mihai Rotaru şi Adrian Mititelu a ajuns la episodul “Bătălia ultraşilor”, iar la mijloc a picat, aşa cum se întâmplă de nenumărate ori, o persoană fără vreo vină directă în războiul pentru supremaţie în Craiova fotbalistică. Este vorba despre Iuliana Calancea, soţia portarului Nicolai Calancea de la Dunărea Călăraşi. Familia Calancea este asociată cu Gică Craioveanu în afacerea cu barul, iar Iuliana a fost prinsă în mijlocul altercaţiei. Conform propriilor spuse, ea a fost ameninţată de fanii FC U Craiova, care au avertizat-o să aibă grijă pe unde merge.

Nu știu de unde și cum au apărut apoi suporterii celeilalte echipe a orașului și au început să facă prăpăd. Au vrut să își arate mușchii probabil. Au spart tot ce au prins în jur, au intrat în restaurant. S-au dus în bucătărie, mi-au amenințat angajații și apoi s-au luat de mine. Sunt șocată. Mi-au zis că am făcut cea mai mare greșeală eu și Nicolai când ne-am unit cu Gică Craioveanu, că nu ne vor ierta. Mi-au transmis că nu îmi uită fața. Au zis că mă urmăresc în fiecare zi, că știu tot traseul pe care îl fac și că știu peste tot pe unde merg. Mi-au spus ce drumuri am avut în cursul zilei”, a declarat Iuliana Calancea pentru FANATIK.

Fostul idol a ajuns să fie tratat ca Iuda: “Eşti clonat!”

Gică Craioveanu se află de mai multă vreme pe lista neagră a galeriei care altădată îl idolatriza. Primul scandal între părţi a avut loc în 2013, atunci când CS Universitatea Craiova şi FC Universitatea Craiova se întâlneau în Liga a 2-a, iar Craioveanu a fost insultat şi fluierat pentru că s-ar fi alăturat proiectului finanţat din banii primăriei.

Lucrurile au escaladat la meciul României din Suedia, atunci când Craioveanu, aşa cum a mărturisit pentru FANATIK, a încercat să împace cele două galerii din oraş. “Mercenarule!” şi “Eşti clonat!” au fost scandările suporterilor echipei lui Adrian Mititelu, care l-au huiduit copios.

După acel incident, Gică Craioveanu mărturisea că a fost cel mai greu moment de când e în fotbal: “A fost cea mai urâtă seară pentru mine. Nu înțeleg de ce … Sunt printre puținele persoane care iubesc la nebunie acea echipă și acel oraș și nu merit așa ceva. Consider că a fost prea mult, prea urât. Dacă Mitriță și Bancu, doi jucători importanți pentru club, doi jucători care au ajuns să evolueze echipa națională, au fost fluierați… Trebuie să ne dăm seama că trebuie să iubim mai mult oamenii care reprezintă Craiova, iar eu sunt unul care reprezintă Craiova. Ca și persoană, ca și fost jucător al Craiovei, a fost cea mai urâtă noapte din viața mea”, a afirmat Gică Craioveanu pentru Digisport.

Gică Craioveanu alături de colegii din generaţia de la Universitatea Craiova de la începutul anilor 1990
Gica Craioveanu, ţinut de gât de actualul antrenor al U Craiova, Corneliu Papură, a facut parte dintr-o generatie extraordinara a Stiintei, care a cucerit un titlu şi două cupe ale României

Reacţia lui Adrian Mititelu nu s-a lăsat aşteptată şi a fost cât se poate de dură la adresa fostului jucător al oltenilor, care a devenit între timp o emblemă a formaţiei patronate de Mihai Rotaru: “Gică Craioveanu e vândut de mult, din 2013. El i-a provocat pe suporteri. Eu am informații că era în stare de ebrietate. Știu ce a făcut înainte de meci. A fost la masă cu niște persoane pe care eu le cunosc. Nu era într-o stare prea bună. Știa că asta se va întâmpla. A venit intenționat pe teren. Nu mai era Craioveanu cel de dimineață”, a declarat Mititelu pentru acelaşi post TV la acea vreme. Acum, scandalul a atins un nivel de violenţă incredibil, iar lucrurile ar fi putut ajunge într-o zonă şi mai periculoasă.

Adrian Mititelu şi Gică Craioveanu în tribunele stadionului Ion Oblemenco
Adrian Mititelu şi Gică Craioveanu au fost prieteni mulţi ani dar alegerea fostului internaţional de a face lobby pentru rivala din oraş a rupt relaţiile dintre cei doi

Contactaţi de FANATIK, reprezentanţii galeriei FC U Craiova au refuzat să facă deocamdată vreun comentariu legat de incidentul petrecut la restaurantul “Ocho”.

  • 3 trofee a câştigat Gică Craioveanu, ca jucător al Universităţii Craiova: un titlu şi două cupe ale României
  • 4 ani a îmbrăcat Gică Craioveanu tricoul alb-albastru al Ştiinţei
  • 2 titluri de golgheter al României a avut Gică Craioveanu, în anii 1994 şi 1995