Fotbal international

Detalii ireale despre rețeaua de pariuri ilegale din fotbal. Cum se trucau meciurile. Video

31.12.2020 | 18:34
Detalii ireale despre reteaua de pariuri ilegale din fotbal Cum se trucau meciurile Video
ADVERTISEMENT

Mai mulți jucători din Republica Moldova au oferit sub protecția anonimatului detalii ireale despre rețeaua de pariuri ilegale după ce Europolul a început o amplă anchetă.

Nu mai puțin de 20 de confruntări din aceasta ediție de campionat fac făcut obiectul investigației, iar patru persoane au fost deja arestate.

ADVERTISEMENT

Europol deține informații conform cărora s-a pariat intens pe piața asiatică, sume cuprinse între 10.000 și 20.000 de euro doar pentru un singur meci, câștigurile fiind estimate în unele cazuri și la 600.000 de euro pentru un bilet.

Detalii neștiute din Republica Moldova despre rețeaua de pariuri ilegale

Sub protecția anonimatului, patru jucători de la echipa Codru Lozova au oferti pentru Jurnal TV detalii interesante despre rețeau de pariuri ilegale din Republica Moldova și cum se realizau blaturile.

ADVERTISEMENT

”După încălzire, când intram în vestiar să îmbrăcăm tricourile, intrau antrenorii și ne spuneau să ținem mingea, să nu marcăm, să nu scăpăm singuri. Când vom primi indicații, trebuie să primim două goluri pâna la finalul primei reprize”, povestește unul dintre fotbaliști.

Un alt jucător a explicat ce s-a întâmplat la returul semifinalei de Cupă cu Speranța Chișinău, partidă disputată la 29 octombrie 2019. După 2-2 în tur, Lozova a pierdut manșa secundă cu 5-0, patru dintre goluri fiind marcate în prima repriză, în urma unor greșeli grave în apărare.

ADVERTISEMENT

”Ne-au spus înaintea meciului că n-am venit să ne luptăm, ci să facem bani. Ne-au spus care va fi semnalul, cum va fi, în ce minut va fi. Semnalul era că începea să strige la un jucător ceva de genul: ‘Ce faci?’ Atunci, toți înțelegeau ce urmează”, a declarat el.

”Primeam în jur de 300-350 de euro. Era un cabinet la antrenamente și ne chema pe fiecare. Primeam banii de la cineva din staff sau de la o persoană din administrația clubului. La meciul cu Speranța ni s-a spus că adversarii nu știu de trucarea meciului și că noi trebuie să ne ținem tare 20 de minute, ca să mai crească puțin cota și să scoată o sumă mai mare de bani”, a mai spus un jucător.

ADVERTISEMENT

Michael Boateng este primul jucător care a ajuns în spatele gratiilor pentru acuzaţia de trucare de meciuri în scopul obţinerii unor importante avantaje financiare. Fostul fotbalist a ajuns de două ori în inchisoare. O dată pentru trucarea de meciuri, iar a doua oară pentru vânzare de droguri. Consideră că tot ce i s-a întâmplat este mult prea mult faţă de ceea ce a comis.

ADVERTISEMENT