Fotbal international

Detalii mai puțin știute despre copilăria lui Ianis Hagi: „S-a bătut cu numele lui”

18.01.2021 | 21:10
Detalii mai putin stiute despre copilaria lui Ianis Hagi Sa batut cu numele lui
ADVERTISEMENT

Paul Georgescu, recordman și campion mondial la înot a oferit detalii mai puțin știute despre copilăria lui Ianis Hagi. Georgescu a fost profesor de sport atât pentru Ianis cât și pentru sora sa Kira Hagi.

Înotătorul Paul Georgescu a fost nominalizat pentru titlul de cel mai bun înotător în ape deschise de pe planetă, aceasta fiind o pasiune veche a sa, fiind unic prin performanțele sale.

ADVERTISEMENT

Acesta l-a lăudat pe Ianis pentru caracterul său puternic și pentru că a reușit să se ridice la un nivel înalt, dar a oferit detalii și despre Kira Hagi care a avut o pasiune pentru fotbal.

Detalii mai puțin știute despre copilăria lui Ianis Hagi: „S-a bătut cu numele lui”

“Este un caracter puternic. Este un luptător. El s-a bătut cu numele de Hagi și a ieșit învingător. După campionatul european de tineret, i-am dat mesaj: «Acum ești Ianis!». El este un copil care s-a născut în fotbal, a trăit cu fotbalul și iubește fotbalul. L-am avut elev și pe Nico, fiul lui Gică Popescu”, a declarat Paul Georgescu pentru as.ro.

ADVERTISEMENT

Recordmanul mondial a fost profesor și pentru Kira Hagi, amintindu-și câteva momente din copilăria ei: “Kira juca fotbal, era un fel de Gică Popescu, ieșea cu mingea la picior din apărare. Noi aveam echipa școlii și juca fotbal acolo. Sunt doi copii extraordinari.”

Ianis Hagi a promovat reușitele fostului său profesor de sport atunci când a fost nominalizat pentru premiul de cel mai bun înotător în ape deschise de pe planetă, promovând pe pe rețelele de socializare performanțele lui Paul Georgescu.

ADVERTISEMENT

Paul Georgescu un sportiv de legendă pentru România

Paul Georgescu este primul înotător din istorie care a reușit să înoate o milă la Cercul Polar, devenind astfel și cel mai rapid înotător prin performanța sa unică. Românul a parcurs distanța fără vreo pauză iar temperatura apei era de 0,5 grade Celsius. Timpul său a fost de 22 minute și 44 secunde.

A mai reușit încă două recorduri atunci când a devenit înotătorul cu cea mai rapidă milă înotată în Antarctica și care a înotat cea mai rapidă milă în condiții extreme, temperatura apei având 0 grade Celsius.

ADVERTISEMENT

Existând posibilitatea ca acest sport să intre în familia sporturilor olimpice de iarnă, Paul Georgescu țintește ca ultimă motivație o medalie de aur la următoarea ediție a Jocurilor Olimpice.

ADVERTISEMENT
Tags: