Fotbal intern

Detalii mai puţin cunoscute despre Gevaro Nepomuceno! Ultimul gol important, contra lui FCSB. Video

22.01.2021 | 22:58
Detalii mai putin cunoscute despre Gevaro Nepomuceno Ultimul gol important contra lui FCSB Video
Detalii mai puţine cunoscute despre Gevaro Nepomuceno! Ultimul gol important, contra lui FCSB. Video
ADVERTISEMENT

Dinamo a început să se miște pe piața transferurilor, mulțumită fanilor. DDB a adus un nou director sportiv, pe Marius Nicolae, care l-a convins pe Gevaro Nepomuceno să se întoarcă în Liga 1. 

FANATIK îți prezintă cum s-au derulat ultimele experiențe importante din cariera fotbalistului în care Jerry Gane își pune speranțele pentru restul sezonului.

ADVERTISEMENT

În 2015, Gevaro Nepomuceno marca golul prin care Petrolul Ploiești câștiga primul meci în fața lui FCSB după nu mai puțin de 15 ani. Apoi pleca în Portugalia, după care ajungea să evolueze în ligile inferioare din Anglia.

Gevaro Nepomuceno, noul decar al lui Dinamo. În 2015 o învingea pe FCSB

Sosirea lui Gevaro Nepomuceno la Dinamo s-a oficializat în data de 22 ianuarie. După câteva zile în care a fost testat de antrenorul Jerry Gane, fotbalistul din Curacao, a semnat un contract valabil doar până la finalul sezonului 2020-2021. Dacă va impresiona, fostul fotbalist al Petrolului poate profita de opțiunea de prelungire a înțelegerii pe încă doi ani.

ADVERTISEMENT

Pentru mijlocașul lateral nu este prima experiență în România. Născut la Tilburg, în Olanda, Gevaro Nepomuceno este cetățean al statului Curacao și a mai jucat în Liga 1 și pentru Petrolul Ploiești. El semna cu prahovenii în vara lui 2014, aflându-se la prima experiență în afara Olandei.

„Nepomuceno a fost achiziționat încă din iarnă. Marele merit îl are Marius Nicolae în aducerea lui, pentru că eu l-am urmărit foarte mult pe N’Koyi. În timp ce-l urmăream pe N’Koyi, Nicolae mi-a spus și de Nepomuceno. E meritul lui aducerea lui, bineînțeles, cu acordul patronului. Mi-a zis: ‘Uită-te și la băiatul ăsta de 21 de ani, are calități extraordinare, poate să joace și în stânga și în dreapta’”, spunea Cosmin Contra în 2014 despre noul jucător dinamovist. La Petrolul, Nepomuceno a lucrat cu Răzvan Lucescu, Cosmin Contra și Mircea Rednic.

ADVERTISEMENT

Pentru echipa de pe arena Ilie Oană, Nepomuceno a adunat 58 de apariții pe parcursul a două sezoane. Doar numărul meciurilor a fost unul ridicat, pentru că la capitolul reușitelor, noul „câine roșu” nu a impresionat. El a marcat de două ori și a oferit două pase decisive în tricoul galben-albastru, înainte de a pleca la Maritimo, în 2016.

Totuși, pentru dinamoviști, ultimul gol reușit de Nepomuceno în România poate avea o importanță simbolică semnificativă. Fotbalistul din Curacao înscria în aprilie 2015, pe Arena Națională, în succesul cu 1-0 reușit de Petrolul contra lui FCSB. Antrenorul „lupilor” era Mircea Rednic, iar Nepomuceno îi dedica antrenorului golul victoriei marcat în minutul 90.

ADVERTISEMENT

„Sper că i-am făcut o seară frumoasă antrenorului, am vrut ca victoria aceasta să fie cadoul nostru pentru el. Nu știu dacă e cel mai valoros gol din cariera mea, dar sunt bucuros că e primul din acest sezon. Totul se va schimba acum”, declara noul mijlocaș dinamovist, la finalul jocului.

  • 58 de meciuri a jucat Gevaro Nepomuceno pentru Petrolul Ploiești;
  • 450.000 de euro valora mijlocașul în 2016, când a plecat din România;
  • 44 de meciuri și 8 goluri are Nepomuceno pentru naționala statului Curacao.

A ajuns în Portugalia, iar apoi în ligile inferioare din Anglia

Din păcate pentru Nepomuceno, lucrurile nu au evoluat în direcția pe care ar fi dorit-o mijlocașul. După golul marcat în poarta lui FCSB, el nu a mai reușit să înscrie niciodată pentru Petrolul Ploiești, iar în 2016 era lăsat să plece liber, în Portugalia. Semna cu Maritimo, club pentru care a adunat 15 meciuri. A fost, apoi, împrumutat la Familicao, unde a prins 13 apariții și a oferit două pase decisive. Ulterior, a plecat în Anglia.

La Oldham Athletic, în liga a patra din Anglia, a traversat cea mai bună perioadă a carierei. Între 2017 și 2020 a jucat Nepomuceno la Oldham, perioadă în care a fost și împrumutat preț de jumătate de sezon la Chesterfield, formație de ligă a cincea. Iată cum îl descriu cei de la Oldham pe Nepomuceno:

„Gevaro Nepomuceno s-a alăturat echipei noastre în septembrie 2017 și a devenit una dintre părțile importante ale echipei. Pe parcursul sezonului 2018-2019, a adunat 48 de apariții în toate competițiile, oferind șase goluri și zece assist-uri în campionat. Per total, aripa noastră a jucat de 95 de ori pentru club și a devenit cunoscut pentru centrările extrem de precise trimise cu piciorul stâng.

Cea mai bună poziție pe care poate juca este cea de aripă stânga, însă are capacitatea de a acoperi și flancul stâng al apărării. La începutul sezonului 2019-2020, mijlocașul a fost împrumutat la Chesterfield, în liga a cincea, unde a adunat 15 meciuri”, se arată pe site-ul oficial al englezilor.

Este interesant că Dinamo l-a mai adus, imediat după anunțul transferului lui Nepomuceno, și pe Steliano Filip. Fundaș stânga, acesta va concura cu Andrei Radu pentru postul de titular, însă acum Jerry Gane are chiar trei variante pentru acel rol. Nepomuceno va fi, însă, folosit în rolul de aripă stânga, fiind doar o soluție de avarie pentru defensiva alb-roșiilor.

După ce a plecat de la Oldham, în toamna lui 2020, Nepomuceno a reușit să găsească un nou angajament la Halifax Town, echipă din liga a cincea, la fel ca Chesterfield. Fotbalistul din Curacao era adus la clubul pentru care evoluase și Jamie Vardy pentru a-i ajuta pe „The Shaymen” în tentativa lor de a prinde un loc în play-off-ul pentru liga a patra.

La fel ca la Dinamo, și la Halifax i s-a oferit un contract valabil timp de doar trei luni, inițial. Înțelegerea i-a fost prelungită pe încă o lună, iar Nepomuceno a prins 13 apariții și a marcat un gol pentru alb-albaștrii din Yorkshire, înainte de a rămâne liber și de a semna cu Dinamo.

Ajuns la 28 de ani, Gevaro Nepomuceno primește o șansă nesperată din partea lui Marius Nicolae să își relanseze cariera și să evolueze din nou în România. El vine la un club cu probleme financiare, însă nici situația formațiilor din Anglia pentru care a jucat în ultimii ani nu a fost dintre cele mai stabile. Halifax Town a rulat foarte mulți jucători pe parcursul sezonului actual, problemele clubului fiind mari în contextul pandemiei de coronavirus.

  • 123 de meciuri a evoluat Gevaro Nepomuceno în Anglia;
  • 10 goluri și 15 pase decisive a oferit pentru Oldham Athletic
  • Nepomuceno poate evolua în rolurile de aripă stânga și fundaș stânga.
ADVERTISEMENT