News

Detalii neștiute despre modul în care Nicolae Ceaușescu a fost trădat de Securitate. Ce a descoperit dictatorul în casă

Ginerele lui Nicolae Ceaușescu a oferit detalii neștiute despre modul în care fosta Securitate l-a trădat pe liderul comunist.
25.05.2021 | 08:38
Detalii nestiute despre modul in care Nicolae Ceausescu a fost tradat de Securitate Ce a descoperit dictatorul in casa
Nicolae Ceaușescu, noi secrete dezvăluite de fostul secretar personal. ”Eu vorbesc despre ceea ce am trăit, alții vorbesc despre ceea ce au auzit”. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Profesorul Mircea Oprean, cel care a fost căsătorit cu Zoia Ceaușescu, a povestit într-o emisiune televizată lucruri inedite despre fostul dictator Nicolae Ceaușescu și relația sa cu Securitatea.

Ginerele fostului președinte comunist a mărturisit că Securitatea l-a spionat pe Ceaușescu. Însuși dictatorul a descoperit în Palatul Primăverii, la reședința sa, mai multe microfoane.

ADVERTISEMENT

Cum a fost trădat Nicolae Ceaușescu de Securitate. Detalii neștiute

Imediat, Ceaușescu a luat decizia de a-i destituit pe cei de la Securitate. Mircea Oprean a precizat că incidentul a avut loc înainte de fuga lui Ion Mihai Pacepa, principalul vizat în această trădare de la cel mai înalt nivel.

”Socrul meu a descoperit că Securitatea a montat microfoane în reședință. Deci, în reședința lui din Primăverii nr. 50, au montat microfoane ca să-l asculte pe el. În clipa aia a turbat și a dat jos tot ce se putea.

ADVERTISEMENT

Cred că s-a întâmplat imediat după cutremur, înainte să plece Pacepa. Că era mâna lui Pacepa”, a spus Mircea Oprean, într-un interviu la ”Sinteza Zilei” – Antena 3.

În viziunea lui Mircea Oprean, generalul Pacepa nu l-a trădat doar pe Nicolae Ceaușescu, ci întreaga țară prin gesturile sale de la acea vreme.

ADVERTISEMENT

Ginerele dictatorului dezvăluie că spionul care l-a trădat pe Ceaușescu a deconspirat toți agenții români și, în final, asta a condus la distrugerea sistemului de securitate intern.

”Nu vreau să-l apăr pe socrul meu și nici pe altcineva, dar acest om nu l-a trădat pe socrul meu, ci a trădat întreaga țară. De ce: știți foarte bine că nu există țară din lume care să nu aibă agenți infiltrați în toate locurile. Nenorocirile pe care le-a făcut acest individ este că a deconspirat toți agenții români încât foarte mulți au murit.

ADVERTISEMENT

Deci, nu faptul că a trădat el și a fugit, ci faptul că a distrus un sistem de securitate. Și dacă Occidentul l-a avut pe Gorbaciov, ce să mai facă cu Ceaușescu. Nimic! Nu mai aveau nevoie de el, aveau legătura principală și atunci el a fost executat”, a mai spus Mircea Oprean la postul de știri.

Ion Mihai Pacepa, fost consilier personal al președintelui Nicolae Ceaușescu, decedat în 2021

La mijlocul lunii februarie, acest an, Ion Mihai Pacepa, fost șef adjunct al Departamentului de Informații Externe (spionaj) a României comuniste și consilier personal al președintelui Nicolae Ceaușescu, a încetat din viață.

Pacepa este faimos pentru că ceruse azil politic în SUA în 1978. Pe capul său s-a pus o recompensă semnificativă în acel moment. În cele din urmă Pacepa a decedat la vârsta de 92 de ani. Pacepa avea diverse probleme de sănătate în ultimii ani și se afla internat în spital, la terapie intensivă, fiind infectat cu Covid-19,

ADVERTISEMENT