Life

Detalii neștiute din culisele Survivor România 2021. Cum se filmează, de fapt, edițiile și ce nu se vede la televizor

Survivor România este o experiență unică și inedită nu numai prin prisma provocărilor, dar și a detaliilor ascunse în spatele camerelor de luat vederi, imagini care nu ajung adesea pe micile ecrane.
25.05.2021 | 15:16
Detalii nestiute din culisele Survivor Romania 2021 Cum se filmeaza de fapt editiile si ce nu se vede la televizor
Detalii neștiute din culisele Survivor România 2021. Cum se filmează, de fapt, edițiile și ce nu se vede la televizor. Sursa foto: paginademedia.ro
ADVERTISEMENT

Competiția sportivă din Republica Dominicană este una spectaculoasă din toate punctele de vedere. Fiecare ediție se filmează cu trei zile înainte de a apărea pe post, echipa de producție fiind una mare, mobilă, care se întinde pe zeci de metri.

Oamenii care lucrează în spatele camerelor nu au deloc o muncă ușoară pentru că ei filmează mereu. Aceștia dispun de corturi, cabluri, echipamente, mixere, camere și monitoare, care sunt montate zi de zi, după ce sunt aduse cu barca pe insulă.

ADVERTISEMENT

Survivor România, informații din spatele camerelor. Ce nu apare pe post

Conform paginademedia.ro, echipa de producție pentru un singur joc dintre Faimoși și Războinici este formată dintre 15 și 20 de persoane, români, dominicani și turci. Aceștia montează echipamentul în fiecare zi, dar seara totul se demontează și se pune în cutii pentru că traseul este diferit următoarea dată.

Echipamentele sunt transportate în cutii voluminoase de metal, care sunt cărate pe nisip zeci de metri pentru a ajunge la bărci. În ceea ce privește filmarea în sine, aceasta se face dintr-o singură „dublă”, cu camere fixe. Operatorii sunt aliniați pe marginea traseului.

ADVERTISEMENT

Pe lângă aceste camere există și o macara care filmează jocul de îndemânare, dar și o dronă pentru imaginile de la înălțime. Fotografii sunt și ei atenți pentru a surprinde cele mai importante cadre cu participanții de la Survivor România.

Motivul pentru care concurenții și întreaga echipă poartă haine închise la culoare are foarte mare legătură cu lumina. În felul acesta nu există riscul ca ei să se ”piardă” în umbra din regie în cazul unui cadru accidental.

ADVERTISEMENT

De asemenea, Faimoșii și Războinicii de la Survivor România nu au voie să intre în contact cu nimeni, lucru care nu este nou. De aici a plecat și ”pedeapsa” lui Sebastian când și-a contactat soția cu ajutorul unui localnic care i-a împrumutat telefonul mobil.

Singurii oameni cu care discută participanții de la Kanal D sunt prezentatorul, Daniel Pavel, și câteva persoane din producție, printre acestea numărându-se și medicul care-i tratează atunci când se lovesc în timpul meciurilor.

ADVERTISEMENT

Filmările pentru Survivor România au loc pe o plajă dintr-o arie protejată din Republica Dominicană, spațiu la care se ajunge numai cu ajutorul bărcilor. Aici au loc și filmările pentru Exatlon sau alte producții media.

Cum se desfășoară o zi de filmare la Survivor România

Înainte de a începe jocul propriu-zis de la Survivor România echipa de filmare are grijă să facă introducere, adică acel moment în care concurenții pășesc pe insula unde se vor duela. Obstacolele și traseele sunt deja pregătite de echipa de producție.

După fiecare concurent care iese de pe traseu se ia o pauză de câteva minute. În acest timp sunt readuse la poziția inițială obstacolele din timpul probei respective și sunt luate ”la cald” reacțiile participanților care au încheiat proba atunci.

Daniel Pavel, prezentatorul de la Survivor România, are grijă să întrețină atmosfera de pe teren prin comentariile pe care le face în timp real legat de prestațiile Faimoșilor și Războinicilor.

În medie, filmarea unui meci dintre concurenții aflați în Republica Dominicană durează circa 3 ore, perioadă în care aceștia stau în soare, vânt sau ploaie. Echipa de producție nu ia nicio pauză indiferent de vremea din ziua respectivă.

ADVERTISEMENT