Life

Detalii neștiute din culisele Survivor România 2021. Cum se filmează, de fapt, edițiile și ce nu se vede la televizor

Survivor România este o experiență unică și inedită nu numai prin prisma provocărilor, dar și a detaliilor ascunse în spatele camerelor de luat vederi, imagini care nu ajung adesea pe micile ecrane.
25.05.2021 | 15:16
Detalii nestiute din culisele Survivor Romania 2021 Cum se filmeaza de fapt editiile si ce nu se vede la televizor
Detalii neștiute din culisele Survivor România 2021. Cum se filmează, de fapt, edițiile și ce nu se vede la televizor. Sursa foto: paginademedia.ro
ADVERTISEMENT

Competiția sportivă din Republica Dominicană este una spectaculoasă din toate punctele de vedere. Fiecare ediție se filmează cu trei zile înainte de a apărea pe post, echipa de producție fiind una mare, mobilă, care se întinde pe zeci de metri.

Oamenii care lucrează în spatele camerelor nu au deloc o muncă ușoară pentru că ei filmează mereu. Aceștia dispun de corturi, cabluri, echipamente, mixere, camere și monitoare, care sunt montate zi de zi, după ce sunt aduse cu barca pe insulă.

ADVERTISEMENT

Survivor România, informații din spatele camerelor. Ce nu apare pe post

Conform paginademedia.ro, echipa de producție pentru un singur joc dintre Faimoși și Războinici este formată dintre 15 și 20 de persoane, români, dominicani și turci. Aceștia montează echipamentul în fiecare zi, dar seara totul se demontează și se pune în cutii pentru că traseul este diferit următoarea dată.

Echipamentele sunt transportate în cutii voluminoase de metal, care sunt cărate pe nisip zeci de metri pentru a ajunge la bărci. În ceea ce privește filmarea în sine, aceasta se face dintr-o singură „dublă”, cu camere fixe. Operatorii sunt aliniați pe marginea traseului.

ADVERTISEMENT

Pe lângă aceste camere există și o macara care filmează jocul de îndemânare, dar și o dronă pentru imaginile de la înălțime. Fotografii sunt și ei atenți pentru a surprinde cele mai importante cadre cu participanții de la Survivor România.

Motivul pentru care concurenții și întreaga echipă poartă haine închise la culoare are foarte mare legătură cu lumina. În felul acesta nu există riscul ca ei să se ”piardă” în umbra din regie în cazul unui cadru accidental.

ADVERTISEMENT

De asemenea, Faimoșii și Războinicii de la Survivor România nu au voie să intre în contact cu nimeni, lucru care nu este nou. De aici a plecat și ”pedeapsa” lui Sebastian când și-a contactat soția cu ajutorul unui localnic care i-a împrumutat telefonul mobil.

Singurii oameni cu care discută participanții de la Kanal D sunt prezentatorul, Daniel Pavel, și câteva persoane din producție, printre acestea numărându-se și medicul care-i tratează atunci când se lovesc în timpul meciurilor.

ADVERTISEMENT

Filmările pentru Survivor România au loc pe o plajă dintr-o arie protejată din Republica Dominicană, spațiu la care se ajunge numai cu ajutorul bărcilor. Aici au loc și filmările pentru Exatlon sau alte producții media.

Cum se desfășoară o zi de filmare la Survivor România

Înainte de a începe jocul propriu-zis de la Survivor România echipa de filmare are grijă să facă introducere, adică acel moment în care concurenții pășesc pe insula unde se vor duela. Obstacolele și traseele sunt deja pregătite de echipa de producție.

După fiecare concurent care iese de pe traseu se ia o pauză de câteva minute. În acest timp sunt readuse la poziția inițială obstacolele din timpul probei respective și sunt luate ”la cald” reacțiile participanților care au încheiat proba atunci.

Daniel Pavel, prezentatorul de la Survivor România, are grijă să întrețină atmosfera de pe teren prin comentariile pe care le face în timp real legat de prestațiile Faimoșilor și Războinicilor.

În medie, filmarea unui meci dintre concurenții aflați în Republica Dominicană durează circa 3 ore, perioadă în care aceștia stau în soare, vânt sau ploaie. Echipa de producție nu ia nicio pauză indiferent de vremea din ziua respectivă.

ADVERTISEMENT
Produsul cu care românii au făcut un milion de euro în Germania: „Au...
Produsul cu care românii au făcut un milion de euro în Germania: „Au cumpărat o sută de TIR-uri pline!”
România, țara extremelor: pericolul de care ar trebui să ne ferim, ca să...
România, țara extremelor: pericolul de care ar trebui să ne ferim, ca să nu ne păcălim încă o dată
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al...
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al României. Cum a ajuns fiica dictatorilor României exilată în locuința acestuia
Povestea elevului de la Centrul de Detenţie care a luat 10 la Matematică...
Povestea elevului de la Centrul de Detenţie care a luat 10 la Matematică la Bac. Visează să dea la Drept
Cum a putut-o numi Monica Gabor pe fiica ei, după ce Irina a...
Cum a putut-o numi Monica Gabor pe fiica ei, după ce Irina a părăsit România, unde a venit pentru a-şi vedea tatăl la azil!
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
HARTA URȘILOR din ROMÂNIA! Unde e PERICULOS să MERGI
HARTA URȘILOR din ROMÂNIA! Unde e PERICULOS să MERGI
Răsturnare de situație. De ce a murit tânăra atacată de urs la Bușteni....
Răsturnare de situație. De ce a murit tânăra atacată de urs la Bușteni. Medicii au stabilit totul
Kate și William, pe urmele lui Meghan și Harry. Decizie șoc
Kate și William, pe urmele lui Meghan și Harry. Decizie șoc
Irina Columbeanu, criticată dur pe internet. Cum s-a filmat fiica lui Irinel într-o...
Irina Columbeanu, criticată dur pe internet. Cum s-a filmat fiica lui Irinel într-o cameră de hotel din Milano. ”S-a dus inocența! Pe urmele mamei, din păcate”
„Răzbunarea noastră va fi crudă!” Partizanii din Crimeea amenință armata lui Putin și...
„Răzbunarea noastră va fi crudă!” Partizanii din Crimeea amenință armata lui Putin și distrug rutele de aprovizionare cu armament
Secretul longevității Sofiei Vicoveanca, la 82 de ani: „Eu mănânc fructele, nu le...
Secretul longevității Sofiei Vicoveanca, la 82 de ani: „Eu mănânc fructele, nu le storcesc pe față!”. De ce se ferește total, ca să nu-și distrugă vocea?