News

Detalii neştiute din viaţa lui Radu Beligan: cele trei MARI IUBIRI ale actorului

Trei femei i-au marcat viata actorului Radu Beligan si nu s-a speculat ca actorul i-ar fi fost infidel vreuneia dintre ele. Prima sotie a lui Radu Beligan a fost superba actrita Nineta Gusti. Femeia...
20.07.2016 | 13:37
Detalii nestiute din viata lui Radu Beligan cele trei MARI IUBIRI ale actorului
ADVERTISEMENT

Trei femei i-au marcat viata actorului Radu Beligan si nu s-a speculat ca actorul i-ar fi fost infidel vreuneia dintre ele. Prima sotie a lui Radu Beligan a fost superba actrita Nineta Gusti. Femeia a mostenit de la mama ei de origine greaca trasaturile, tenul si ochii care l-au cucerit iremediabil pe actorul care era cu cinci ani mai tanar decat ea. Cei doi au fost casatoriti timp de 15 ani, dar nu au avut copii. Indragita actrita a murit in 2002, in localitatea Crevedia.

Dana Crivat a fost a doua sotie a lui Radu Beligan, care i-a daruit acestuia primul copil, pe Anamaria, actualmente o scriitoare de succes, stabilita de 27 de ani in Australia. Unul dintre motivele care au determinat-o pe prozatoare sa paraseasca tara a fost si nevoia de a scapa de “umbra” tatalui ei, considerat un “zeu” al teatrului, si de a reusi pe cont propriu. Anamaria avea o relatie excelenta cu tatal ei, vorbeau des la telefon, iar scriitoarea il vizita an de an.

ADVERTISEMENT

Marica Beligan a fost femeia care i-a daruit marelui actor trei copii, pe Lamia, Raluca si Alexandru. Aceasta a fost de profesie scriitoare si s-a nascut in Belgia, fiind fructul dragostei dintre o aristocrata, baroneasca Jeanne de Siemmons, si romanul Petru Pop. Prozatoarea a ajuns la Bucuresti gratie schimburilor culturale romano-belgiene, dar s-a stabilit definitiv in Romania dupa ce s-a indragostit de Radu Beligan, cel care i-a devenit sot. In 1993, familia sa a primit o lovitura dura. Doamna Beligan a pierdut lupta cu cancerul si a decedat in luna februarie.

Actorul Radu Beligan a murit, miercuri, la Spitalul Elias, din Capitală. Avea 97 de ani.

Sursă: www.realitatea.net