News

Video. Primele imagini de la accidentul de la 2 Mai. Când au fost loviţi de Vlad Pascu, tinerii se aflau în afara părţii carosabile

Imaginile de pe camerele de supraveghere arată că tinerii loviţi de Vlad Pascu la 2 Mai se deplasau pe marginea drumului în momentul accidentului.
29.09.2023 | 12:06
Video Primele imagini de la accidentul de la 2 Mai Cand au fost loviti de Vlad Pascu tinerii se aflau in afara partii carosabile
Vlad Pascu a pierdut controlul volanului şi a ieşit cu maşina de pe şosea, arată imaginile
ADVERTISEMENT

Imagini ale accidentului de la 2 Mai, obţinute de pe camerele de supraveghere, arată că grupul de tineri  lovit în plin de Vlad Pascu, în urma căruia un băiat şi o fată şi-au pierdut viaţa, se afla în afara părţii carosabile în momentul impactului. Se demontează astfel teza deplasării acestora pe marginea părţii carosabile, în absenţa unui trotuar special amenajat în zonă.

Maşina lui Vlad Pascu avea farurile aprinse

Dinamica accidentului, recreată pe baza expertizei maşinii şi a imaginilor luate de pe camerele de supraveghere arată că maşina rula cu farurile aprinse, nu stinse, aşa cum s-a vehiculat iniţial.

ADVERTISEMENT

Pe baza probelor, avocatul Adrian Cuculis trage o concluzie importantă pentru anchetă: “Copiii mergeau pe marginea drumului, având în vedere că acolo se afla cvasi-trotuarul, iar din imagini se observă clar că aceştia mergeau În afara părţii carosabile, trecuţi astfel în afara liniei de marcaj”.

Imaginea care arată că tinerii se deplasau în afara părţii carosabile
Imaginea care arată că tinerii se deplasau în afara părţii carosabile

Au trecut 40 de zile de la tragicul accident de la 2 Mai, produs în dimineaţa zilei de sâmbătă, 19 august. Roberta Dragomir şi Sebastian Olariu, ambii studenţi la Facultatea de Geografie, au murit pe loc, în timp ce prietenii lor au fost răniţi.

ADVERTISEMENT

“De asemenea, părţile vătămate au ajuns pe certificatele emise de SJML la 70 de zile de îngrijiri medicale însă ele vor fi contestate de către părţile vătămate şi vom solicita o reevaluare a acestora”, a mai anunţat Cuculis.

Vlad Pascu, autorul accidentul, care a fugit de la locul faptei, se afla sub influenţa drogurilor şi a fost arestat pentru 30 zile. Mama sa, Miruna Pascu, se află şi ea în arest, după ce s-a dovedit că a încercat să influenţeze martorii.

ADVERTISEMENT

La solicitarea familiei Robertei Dragomir, avocatul Adrian Cuculis a solicitat instanţei schimbarea încadrării juridice a faptei lui Vlad Pascu, din ucidere din culpă în omor calificat și tentativă de omor calificat, aceştia considerând că tânărul ar trebui să își petreacă restul vieții în închisoare.

De altfel, în cazul în care procurorii admit această cerere, iar dosarul va fi trimis cu această încadrare la Tribunalul Constanța, Vlad Pascu ar putea fi condamnat la închisoare pe viață.

ADVERTISEMENT

“Vlad Pascu a acționat imprudent și neglijent, conducând cu o viteză mult peste limita legală într-o localitate cunoscută pentru prezența constantă a tinerilor pe străzile stațiunilor de acest fel. Părăsirea locului accidentului indică lipsa sa de interes pentru consecințele faptei sale”, mai spune Cuculis.

ADVERTISEMENT