News

Detalii noi în cazul ursului Arthur, omorât de prințul Emanuel. Unde a fost identificată blana animalului

07.05.2021 | 16:04
Detalii noi in cazul ursului Arthur omorat de printul Emanuel Unde a fost identificata blana animalului
Detalii noi în cazul ursului omorât de prințul Emanuel. Unde a fost identificată blana animalului. Sursa foto - facebook
ADVERTISEMENT

Au apărut informații noi în cazul care vizează uciderea ursului ”Arthur”. Animalul a fost omorât la o partidă de vânătoare de către prințul Emanuel de Liechtenstein.

Se pare că blana animalului a fost găsită într-o tăbăcărie din Târgu Secuiesc. Procurorii investighează acuzațiile de braconaj și uz ilegal de armă, conform știrile Pro TV.

ADVERTISEMENT

Prințul Emanuel de Liechtenstein ar fi putut scoate trofeul din țară pe baza documentelor care îi dădeau dreptul să omoare un urs. Acesta ar fi motivul pentru care blana a ajuns la tăbăcit.

Blana ursului Arthur, omorât de prințul Emanuel, a fost identificată într-o tăbăcărie din Târgu Secuiesc

Acest caz a enervat populația și a avut un ecou imens și în presa din străinătate. După sesizarea anchetatorilor poliţiei judiciare din cadrul I.P.J. Covasna – Serviciul Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Secuiesc a fost înregistrat un dosar penal.

ADVERTISEMENT

Anchetatorii vor să afle cu exactitate în ce împrejurări a fost omorât ursul pe suprafaţa fondului cinegetic Ojdula, județul Covasna. Vânătoarea este permisă numai în baza derogărilor emise de autorităţile competente în cazul unei specii de vânat strict protejată.

A început urmărirea penala in rem cu privire la infracţiunile de braconaj, vânarea speciilor în alte condiţii decât cele ale derogărilor şi uzul de armă fără drept.

ADVERTISEMENT

Ultimele imagini în care ar fi fost observat acest urs au fost date publicității de voluntarii Asociației pentru Conservarea Diversității Biologice din Focșani.

”Acest urs a fost surprins de camerele noastre în munții Vrancei în vecinătatea fondului cinegetic Ojdula și este o șansă ca el să fie exact ursul împușcat la Ojdula în luna martie”, a precizat Mihai Pop, voluntar ACDB Vrancea.

ADVERTISEMENT

”Are unele particularități pe care le știu din observații directe, care mă duc cu gândul că cel mai probabil l-a mai văzut și altcineva pe Arthur”, a spus și Gabriel Păun, președinte Agent Green, conform știrile Pro TV.

ADVERTISEMENT