News

Detalii picante din dosarul lui Sorin Oprescu. Cine este Amir, arabul bogat care a avut o relație cu iubita fostului primar și i-a făcut cadou 250.000 de euro

Detalii picante ies la iveală în cazul condamnării lui Sorin Oprescu. Fostul primar al Capitalei și-a cunoscut iubita în urmă cu 11 ani, după ce aceasta ieșise dintr-o relație cu un arab bogat.
20.05.2022 | 10:02
Detalii picante din dosarul lui Sorin Oprescu Cine este Amir arabul bogat care a avut o relatie cu iubita fostului primar si ia facut cadou 250000 de euro
Iubia lui Sorin Oprescu, Adriana Nica, a pierdut vila din cartierul Primăverii / Colaj foto: Fanatik
ADVERTISEMENT

Odată cu condamnarea lui Sorin Oprescu, judecătorii au decis să confiște și o vilă care apărea pe numele Adrianei Nica, iubita fostului primar general. Magistrații cred că imobilul a fost achiziționat din activitatea infracțională a rețelei conduse de Oprescu, însă partenera de viață a acestuia a venit cu o altă variantă: banii proveneau dintr-un credit garantat cu sumele primite de la un fost iubit bogat.

Adriana Nica a dat 600.000 de euro pe vila din Primăverii

Așa s-a ajuns ca instanța să dezbată inclusiv aspecte legate de viața personală. Adriana Nica a dezvăluit judecăorilor că l-a cunoscut pe Sorin Oprescu în 2011, la puțin timp după ce ieșise dintr-o relație cu un cetățean arab pe nume Amir, care i-a făcut cadou 250.000 de euro.

ADVERTISEMENT

Cu acești bani, ea a garantat, în parte, un împrumut de 400.000 euro, cu care Nica și-a cumpărat vila din Primăverii. Imobilul a costat 600.000 de euro, în 2013, iar pentru restul sumei a fost instituită o ipotecă în favoarea vânzătorului. Ratele au fost plătite din închirerea vilei, după cum a susținut iubita lui Oprescu.

Femeia trăia din salariul de 4.000 de lei, când l-a cunoscut pe Oprescu

Deși avea conturile pline, iubita lui Oprescu a declarat că, în 2011, se întreținea doar din salariu, ea provenind dintr-o familie modestă.

ADVERTISEMENT

”A declarat că, încă de la finalul anului 2011, a început o relație de concubinaj cu inculpatul Oprescu Sorin-Mircea, locuind împreună în imobilul acestuia, din municipiul București, Str. …, Sector 1, că, de-a lungul anilor, în afara Spitalului Universitar de Urgență București și Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București, nu a avut alte locuri de muncă și nici nu a desfășurat alte activități producătoare de venituri, că venitul său lunar total, cu mici variații, raportate la gărzile efectuate în spital, este în sumă de aproximativ 4.000 lei, că părinții săi au venituri modeste și nu au avere”, se arată în motivarea instanței.

Iubita lui Oprescu și-a luat mașină din banii de la fostul iubit

Nica a povestit că relația pe care a avut-o cu cetățeanul arab s-a consumat între 2004 și 2006, iar din suma pe care acesta i-a făcut-o cadou, ea și-a cumpărat și o mașină de lux.

ADVERTISEMENT

”…însă s-a mai bazat pe suma de aproximativ 250.000 euro, pe care o primise de la prietenul său libanez în perioada în care au fost împreună și din care, în anul 2010, și-a cumpărat autoturismul marca „Audi” A8, cu suma de 115.000 euro, iar diferența, în sumă de aproximativ 130.000 euro, a împrumutat-o surorii sale, pentru a-și cumpăra o locuință, fiindu-i restituită în anul 2014 sau în anul 2015”, se mai arată în motivare.

Adriana Nica a declarat că a preferat să facă un împrumut pentru a-și achiziționa imobilul din Primăverii ea urmând să achite ratele din banii cu care urma să închirieze vila: circa 6.000 de euro, primiți de la un apropiat al lui Sorin Oprescu. În fața instanței, acesta a declarat că nu a plătit niciodată suma respectivă.

ADVERTISEMENT

Judecătorii cred că banii proveneau de la Sorin Oprescu și acoliții lui

Judecătorii nu au fost, însă, convinși de aceste explicații, mai ales că bogătașul arab nu a putut fi identificat. Ei au ajuns la concluzia că investiția a fost făcută cu banii obținuți din activități infracționale, așa că au confiscat imobilul. Vila din Primăverii valorează, azi, peste 1 milion de euro.

”În fine, cu privire la apelantul-intimat Nica Adriana-Elena, a solicitat confiscarea extinsă asupra bunurilor din patrimoniul său, a căror valoare depăşeşte cu mult posibilităţile sale financiare, cu observaţia că este lipsită de credibilitate susţinerea sa, potrivit căreia sumele de bani folosite pentru cumpărarea bunurilor au fost obţinute de la un prieten de origine libaneză, personaj fantomă, iar sumele de bani au apărut în patrimoniul său în perioada anilor 2013-2015, în care inculpatul Oprescu Sorin-Mircea îşi desfăşura activitatea infracţională”, se mai arată în motivarea dată de judecătorii de la Curtea de Apel București, acolo unde s-a judecat procesul lui Sorin Oprescu, cel care ar fi fost, de fapt, proprietarul real al casei.

În acest dosar, Adriana Nica a avut calitate de martor, fără a exista informații că aceasta a făcut parte din grupul infracțional din care făcea parte Oprescu. În schimb, ea a contestat decizia de confiscare a imobilului de pe strada Herăstrău, fără a avea succes.

ADVERTISEMENT