News

Detalii șocante din ancheta procurorilor în cazul polițiștilor care au torturat 2 persoane

07.03.2021 | 10:13
Detalii socante din ancheta procurorilor in cazul politistilor care au torturat 2 persoane
ADVERTISEMENT

Apar și mai multe detalii privind cazul polițiștilor care au torturat 2 persoane în septembrie anul trecut. Opt agenţi de la Secţia 16 Poliţie din Capitală au fost reţinuţi de procurorii Parchetului Capitalei, pentru infracţiunile de lipsire de libertate în mod ilegal şi tortură.

Conform procurorilor, unul dintre tineri a fost dus de polițiști pe un teren viran, unde a fost lovit cu corpuri contondente, timp de aproximativ 30 de minute. Apoi a fost abandonat apoi acolo.

ADVERTISEMENT

Celălalt tânăr a fost încătușat, încuiat într-o autospecială de poliţie, şi dus pe o stradă din zona Zețari, unde a fost abandonat.

Opt poliţişti au fost reținuți. ”Au aplicat lovituri cu corpuri contondente în zona superioară a corpului, a capului,…”

Potrivit unui comunicat al Parchetului Capitalei, un alt poliţist este cercetat în libertate sub control judiciar pentru complicitate la tortură, conform hotnews.

ADVERTISEMENT

În septembrie 2020, doi tineri au reclamat că au fost bătuţi de poliţişti în zona Eroii Revoluţiei din Capitală, după ce le-au atras atenţia agenţilor că nu poartă mască de protecţie şi dau amenzi fără temei.

”Pe 1 septembrie 2020, în jurul orelor 01,45, agenţii de la Secţia 16 au organizat un filtru în zona străzii Calea Şerban Vodă din Bucureşti, context în care au fost abordaţi de cei doi tineri, G.M.I. şi G.T.N., care le-au reproșat că nu poartă măști de protecţie”, se arată în comunicat.

ADVERTISEMENT

Ce au transmis procurorii despre acest caz revoltător?

“În aceste împrejurări, în scopul pedepsirii persoanei vătămate G.M.I. pentru reproşurile adresate, 7 dintre inculpaţi având asupra lor armamentul din dotare au lipsit-o în mod ilegal de libertate, încătuşând-o şi transportând-o împotriva voinţei sale pe un teren viran situat la periferia municipiului Bucureşti, Sectorul 4, unde 5 dintre aceştia au exercitat pentru aproximativ 30 de minute violenţe fizice asupra victimei, aplicându-i lovituri repetate cu corpuri contondente în zona superioară a corpului, a capului, a membrelor superioare şi inferioare, dar şi în zona degetelor mâinilor şi tălpilor.

Totodată, unul dintre inculpaţi a supus persoana vătămată unor tratamente degradante. În tot acest timp, ceilalţi doi agenţi de poliţie au asistat în mod pasiv la violenţele exercitate asupra persoanei vătămate. După exercitarea actelor de violenţă, victima a fost abandonată pe respectivul teren viran”, spun procurorii.

ADVERTISEMENT

În acelaşi timp, alţi doi agenţi l-au încătuşat pe celălalt tânăr şi l-au încuiat într-o autospecială de poliţie, peste două jante auto depozitate pe bancheta din spate, şi l-au transportat apoi în zona Zeţari din Bucureşti, Sectorul 5, unde l-au abandonat pe o stradă întunecată.”

ADVERTISEMENT