News

Detalii șocante în cazul femeii sechestrate de tatăl ei, în Prahova. Nu mai fusese văzută de 10 ani

Femeie sechestrată de propriul tată într-un buncăr din Prahova. Instanța a menționat nu mai fusese văzută de 10 ani și primea medicamente fără prescripție.
16.01.2022 | 19:01
Detalii socante in cazul femeii sechestrate de tatal ei in Prahova Nu mai fusese vazuta de 10 ani
ADVERTISEMENT

Dezvăluiri șocante în cazul femeii care a fost ţinută închisă de către tatăl său într-o construcţie de tip buncăr din comuna Jugureni, județul Prahova.

Fata nu a fost văzută în societate din 2011, nu era înregistrată în evidenţele niciunui medic de familie şi primea medicaţie antiepileptică fără prescripţie, se arată în motivarea deciziei Tribunalului Prahova, informează Agerpres.ro.

ADVERTISEMENT

Parchetul de pe lângă Judecătoria Mizil a dispus, pe 30 decembrie, arestarea preventivă pentru o perioadă de 30 de zile a bărbatului de 77 de ani acuzat că și-a sechestrat fiica într-o cameră cu grilaj la geam. Tribunalul Prahova a respins contestaţia formulată de inculpat împotriva arestării preventive.

Cazul femeii sechestrate de la Jugureni, Prahova. Motivația instanței

“Judecătorul reţine faptul că inculpatul a recunoscut cu ocazia audierii (…) că o ţinea pe persoana vătămată închisă într-un imobil prevăzut cu o uşă de acces, securizată cu grilaje metalice, la exterior, prevăzute şi cu un sistem de asigurare tip lacăt (…).

ADVERTISEMENT

Acesta şi-a justificat gestul prin nevoia de a o proteja pentru a nu-şi face rău în momentul unei crize de epilepsie care se putea petrece în afara imobilului, cum s-a întâmplat în urmă cu un an de zile când a găsit-o la liziera pădurii lovită la cap”, se arată în motivarea instanţei.

Din declaraţiile martorilor audiaţi în cauză reiese că femeia care a fost găsită închisă în încăperea prevăzută cu grilaj închis cu lacăt nu a mai fost văzută în societate sau pe raza localităţii încă din anul 2011.

ADVERTISEMENT

Acuzatul a afirmat, în repetate rânduri, în faţa funcţionarilor publici din cadrul Primăriei comunei Jugureni faptul că fiica sa se află în America şi este bine.

Cum arăta încăperea unde era sechestrată femeia

“Imobilul (…) este amplasat într-o zonă izolată, fiind împrejmuit cu gard din plasă de sârmă. În gospodărie este ridicată o casă din chirpici, nelocuită şi o construcţie din beton, tip buncăr.

ADVERTISEMENT

Această clădire tip buncăr este prevăzută cu o singură fereastră şi o uşă de acces, ambele prevăzute cu grilaje metalice, la exterior, iar grilajul uşii având un sistem de asigurare tip lacăt, care a fost găsit în poziţia închis/asigurat.

De asemenea, uşa confecţionată din material tip PVC-termopan a fost găsită în poziţia închis/asigurat. În această construcţie, pe o canapea a fost găsită numita XX, care avea libertate de mişcare în cadrul acestei încăperi, prezenta o stare de senilitate, fără a putea oferi răspunsuri cu privire la situaţia în care a fost găsită”, se arată în document.

Tribunalul Prahova: Bărbatul nu conştientizează gravitatea faptei comise

Persoana vătămată a menţionat la audieri faptul că inculpatul nu locuia împreună cu ea, dar o vizita uneori fără a dormi în cameră.

“Acţionând în sensul privării de libertate într-o încăpere în care mânca şi totodată îşi făcea nevoile fiziologice, considerând că persoana vătămată îşi poate pune în pericol propria viaţă şi integritatea corporală atunci când nu este supravegheată şi se află în afara locuinţei, fără ca aceste aspecte să fie constatate de către un medic specialist şi fără a ţine cont de nevoile speciale ale unei persoane cu astfel de afecţiuni psihice”, a apreciat instanţa.

Instanța a mai transmis că inculpatul a încălcat dreptul persoanei vătămate la respectarea demnităţii inalienabile, a autonomiei individuale, inclusiv a libertăţii de a face propriile alegeri şi a independenţei persoanei privând-o de orice posibilitate de a-şi exercita drepturile civile, politice, economice, sociale şi culturale.

ADVERTISEMENT