Fotbal international

Detaliile care pot face diferenţa în sferturile de finală ale Ligii Campionilor! Unde pot apărea marile surprize

06.04.2021 | 12:12
Detaliile care pot face diferenta in sferturile de finala ale Ligii Campionilor Unde pot aparea marile surprize
ADVERTISEMENT

Marţi şi miercuri sunt programate meciurile din manşa tur a sferturilor de finală ale Ligii Campionilor, iar duelurile sunt unele de top. FANATIK îţi prezintă detaliile care pot face diferenţa în partidele din această fază a competiţiei, care propune reeditarea a două finale UEFA Champions League.

De departe, cele mai aşteptate dueluri sunt Real Madrid – Liverpool şi Bayern Munchen – PSG, finalele din 2018 şi 2020. După tragerea la sorţi, efectuată pe 19 martie, fanii din întreaga lume aşteptau cu înfrigurare noi episoade din rivalităţile Sergio Ramos – Mohamed Salah sau Robert Lewandowski – Kylian Mbappe, însă toate planurile au fost date peste cap.

ADVERTISEMENT

Detaliile care pot face diferenţa în sferturile de finală ale Ligii Campionilor. Haaland o poate elimina pe Manchester City?!

Primul mare duel al sferturilor se va juca marţi, de la ora 22:00, pe “Etihad”, unde Manchester City primeşte vizita Borussiei Dortmund. “Cetăţenii” sunt aproape campioni ai Angliei, în timp ce BVB tremură pentru un loc în viitorul sezon al Ligii Campionilor. La prima vedere, City este mare favorită la calificare, însă la fel se întâmpla şi în sezonul 2016-2017.

În urmă cu patru ani, Manchester City era victimă a lui AS Monaco, unde strălucea Kylian Mbappe. De altfel, formaţia lui Pep Guardiola a tot avut momente de blocaj în fazele eliminatorii din Liga Campionilor. Liverpool în 2018, Tottenham în 2019 şi Lyon în 2020 sunt “fantomele” care îi bântuie pe “cetăţeni”.

ADVERTISEMENT

Borussia Dortmund stă în Erling Haaland, iar atacantul norvegian trece printr-o perioadă fără goluri marcate. Nu a înscris pentru Norvegia în meciurile cu Gibraltar, Turica şi Muntenegru, iar în înfrângerea lui BVB cu Eintracht Frankfurt, scor 1-2, a avut un singur şut pe poartă. Speranţele nemţilor stau în fotbalistul de 20 ani, care în aceste zile este subiectul principal al zvonurilor de pe piaţa transferurilor.

Dubla manşă va însemna, de fapt, duelul dintre Erling Haaland, golgeterul sezonului în Liga Campionilor (10 goluri), şi defensiva lui Manchester City, cea mai bună din actuala stagiune europeană (1 gol primit în 8 meciuri).

ADVERTISEMENT

Real Madrid – Liverpool, sfertul de finală al marilor absenţi. Puteam avea episodul 2 din rivalitatea Mo Salah – Sergio Ramos

După tragerea la sorţi pentru sferturile de finală ale Ligii Campionilor, subiectul principal de discuţie despre Real Madrid – Liverpool a fost legat de prima întâlnirea dintre Sergio Ramos şi Mohamed Salah, după incidentul din finala Ligii Campionilor 2018. Între timp, fundaşul spaniol s-a accidentat, astfel că episodul 2 din rivalitatea începută la Kiev s-a amânat.

Va fi duelul în care ambele echipe sunt lipsite de “stâlpii” din apărare, însă Liverpool s-a obişnuit deja cu absenţa lui Virgil van Dijk. La prima vedere, madrilenii pornesc cu prima şansă la calificare, iar marele atu al lui Zinedine Zidane este Karim Benzema. Francezul a marcat 24 de goluri în 33 de meciuri şi o duce în spate pe Real Madrid.

ADVERTISEMENT

Mohamed Salah este în continuare principalul pericol al lui Liverpool, cu 26 de goluri în 41 de meciuri, însă “cormoranii” au avut evoluţii inconstante în actualul sezon. Pe teren propriu, formaţia lui Jurgen Klopp a arătat dezastruos şi, teoretic, soarta calificării în semifinale ar urma să se decidă pe “Anfield”.

Pentru Real Madrid, următoarele opt zile sunt capitale pentru atingerea obiectivelor în actualul sezon. Între meciurile cu Liverpool, “galacticii” se vor duela sâmbătă cu Barcelona, derby care ar putea să fie decisiv în lupta la titlul din Spania.

Bayern Munchen, absenţă uriaşă înainte de sfertul cu PSG

Meciul care a decis câştigătoarea trofeului în 2020 este reeditat în sferturile de finală din actualul sezon al Ligii Campionilor. Bavarezii defilează în Bundesliga, în timp ce parizienii gâfâie în Ligue 1, unde au fost învinşi de Lille. Campioana Germaniei a primit o lovitură grea în pauza destinată meciurilor echipelor naţionale şi nu se va putea baza pe Robert Lewandowski în dubla cu PSG.

La PSG, singura absenţă de ultimă oră este cea a lui Marco Verratti, testat pozitiv cu COVID-19. Cu Neymar revenit după încă o accidentare, campioana Franţei nu străluceşte deloc în campionat, însă în Liga Campionilor a făcut o victimă importantă, după ce a eliminat-o clar pe Barcelona în optimi.

În absenţa lui Lewandowski, greul va pica pe Thomas Muller şi Serge Gnabry, însă cei doi nu se apropie deloc de cifrele polonezului. Ambii au marcat, în total, 23 de goluri în toate competiţiile, în timp ce “Lewa” are 42 de reuşite.

De partea cealaltă, PSG are toate tunurile pregătite. Kylian Mbappe (30 de goluri), Moise Kean (15 goluri) şi Neymar (13 goluri) sunt anunţaţi titulari pentru partida de la Munchen.

Mai face Porto o victimă cu nume?! Chelsea vine după o umilinţă pe teren propriu

A produs marea surpriză a sezonului, eliminarea lui Juventus, şi acum se pregăteşte să facă o nouă victimă. FC Porto e outsider-ul sferturilor, însă Sergio Conceicao anunţa, încă de la finalul returului de la Torino, că echipa lui poate produce noi surprize. “Am crezut până la capăt, e în ADN-ul acestui club”, spunea antrenorul portughezilor.

Cu ADN sau nu, FC Porto va avea o misiune dificilă, mai ales că va lipsi Sergio Oliveira, marcatorul celor două goluri din returul cu Juventus. Vestea bună este că Pepe, liderul echipei, este apt pentru meciul de miercuri, după ce presa din Portugalia a anunţat că ar avea probleme medicale.

Chelsea a trecut marele examen cu Atletico Madrid şi, cel puţin la prima vedere, porneşte cu prima şansă în dubla cu FC Porto. Cu toate acestea, londonezii vin după umilinţa din campionat, 2-5 cu WBA, prima înfrângere din mandatul lui Thomas Tuchel.

Un alt aspect de luat în calcul, dubla FC Porto – Chelsea se va juca pe teren neutru, ambele manşe urmând să se dispute pe stadionul “Ramon Sanchez Pizjuan” din Sevilla. Va fi o premieră pentru portughezi, în timp ce echipa lui Tuchel a jucat deja un meci pe teren neutru, turul cu Atletico Madrid la Bucureşti.

ADVERTISEMENT