Fotbal intern

Detaliu horror la Dinamo! Cât timp a trecut de când un atacant al “câinilor” a marcat ultima dată în Liga 1

17.03.2021 | 12:00
Detaliu horror la Dinamo Cat timp a trecut de cand un atacant al cainilor a marcat ultima data in Liga 1
ADVERTISEMENT

Dinamo e în criză din toate punctele de vedere, iar situaţia în clasament este disperată. “Câinii” au ajuns pe loc de baraj şi nu au mai câştigat un meci, în campionat, de la finalul lui ianuarie. FANATIK îţi prezintă un detaliu horror din atacul dinamoviştilor, unul care în ultimele meciuri a fost inexistent.

Dacă în Cupa României a ajuns în semifinale, fiind singura competiţie în care au legat două victorii în ultimele luni, situaţia din Liga 1 este dezastruoasă. “Câinii” au marcat 2 goluri în ultimele 7 meciuri din campionat, timp în care echipa a adunat 2 puncte. Atacul, compartiment care în trecut provoca fiori oricărei echipe venite în “Groapă”, nu există în actualul sezon.

ADVERTISEMENT

Aproape două luni de la ultimul gol marcat de un atacant al lui Dinamo

Atacul lui Dinamo a stat în ultimele luni în două nume: Adam Nemec, accidentat la mijlocul lui februarie, şi Magaye Gueye, fotbalist despre care FANATIK a anunţat în exclusivitate că a fost prins dopat. Ambii au câte 3 goluri în actualul sezon, cifre care sunt departe de a fi demne pentru un atacant care se respectă.

De altfel, Magaye Gueye este ultimul atacant al lui Dinamo care a marcat, iar asta se întâmpla în urmă cu aproape două luni. Francezul înscria în victoria “câinilor” împotriva lui Gaz Metan Mediaş, scor 2-1, din pasa lui Adam Nemec. Reuşita venea pe 27 ianuarie, în etapa a 19-a din Liga 1.

ADVERTISEMENT

După meciul cu Gaz Metan Mediaş, Dinamo a mai jucat 8 meciuri în Liga 1, în care a marcat 3 goluri. La Arad, cu UTA, Deian Sorescu a adus victoria din penalty, în timp ce ultimele două reuşite au fost bifate de Steliano Filip, cu FC Voluntari, şi de Vlad Achim, cu FC Argeş.

Zero pe linie pentru restul atacanţilor de la Dinamo

Robert Moldoveanu e măcinat de accidentări la 21 de ani, iar în actualul sezon a jucat doar în 2021. În cele 6 meciuri (190 de minute) a avut câteva ocazii, în special în meciul cu FC Voluntari, însă nu le-a fructificat şi nu a marcat încă în această stagiune.

ADVERTISEMENT

Cătălin Măgureanu a fost de multe ori soluţia pentru regula U21, astfel că nu a primit prea multe minute. A strâns 10 meciuri (285 de minute) şi nu a marcat niciun gol. Singura realizare în actualul sezon, o pasă de gol în Viitorul – Dinamo 2-1.

Jonathan Morsay a fost împrumutat de la Chievo Verona şi a jucat 7 meciuri (398 de minute). Fotbalistul de 23 de ani şi-a atras critici dure din partea suporterilor, iar singura fază memorabilă din această perioadă este când a scăpat singur cu Andrei Vlad, în derby-ul cu FCSB din Cupa României, şi a ratat deschiderea scorului.

ADVERTISEMENT

Giani Stere a venit în această iarnă la Dinamo şi a bifat 2 meciuri (70 de minute). Nu a avut realizări deosebite până în prezent.

Andrei Blejdea a fost transferat în iarnă de la FC Argeş, însă a jucat 2 meciuri (65 de minute) şi s-a accidentat la finalul lunii ianuarie. A revenit recent la antrenamente şi va fi o soluţie în atac pentru meciurile decisive din play-out.

Adam Nemec, ultimul atacant care a înscris pentru Dinamo în toate competiţiile

Adam Nemec a decis derby-ul Dinamo – FCSB 1-0, jucat pe 10 februarie în optimile de finală ale Cupei României. Slovacul a înscris în minutul 55, după o centrare venită de la Paul Anton şi este ultimul atacant al “câinilor” care a marcat în toate competiţiile.

În meciul din sferturile Cupei României, 3-1 cu Dunărea Călăraşi, Dinamo s-a impus graţie golurilor marcate de Paul Anton, autor al unei duble, şi Florin Bejan.

Trei atacanţi pe ultimele locuri în clasamentul InStat de la Dinamo

Chiar dacă au marcat câte 3 goluri, Adam Nemec şi Magaye Gueye se află în coada clasamentului cifrelor InStat de la Dinamo. Slovacul are un index de 214, în timp ce atacantul francez este cel mai slab, cu un index de 200. Între cei doi s-a intercalat Andrei Blejdea, cu 204, însă la el au fost luat în calcul şi prestaţiile de la FC Argeş.

ADVERTISEMENT