Fotbal intern

Detaliul care poate face diferenţa în România U21 – Olanda U21! Doi adversari, cât toată naţionala lui Adrian Mutu

24.03.2021 | 13:24
Detaliul care poate face diferenta in Romania U21  Olanda U21 Doi adversari cat toata nationala lui Adrian Mutu
ADVERTISEMENT

Olanda U21 porneşte cu prima şansă în meciul cu România U21, partidă care se va disputa miercuri, de la ora 22:00. FANATIK îţi dezvăluie un detaliu important care poate face diferenţa în duelul din Ungaria, debutul celor două selecţionate la EURO U21 2021.

Naţionala de tineret a Olandei este una dintre cele mai bune de pe continent, iar la EURO U21 2021 vine cu un lot puternic. FANATIK a analizat jucătorii convocaţi de Erwin van de Looi, iar posibilul prim “11” are o cotă de piaţă de peste 130.000.000 de euro.

ADVERTISEMENT

Pe lângă cotele de piaţă, o altă mare diferenţă între Olanda U21 şi România U21 vine din experienţa în meciuri internaţionale. Jucătorii lui Erwin van de Looi au căpătat experienţă în cupele europene, capitol unde sunt cu mult peste fotbaliştii convocaţi de Adrian Mutu.

Detaliul care poate face diferenţa: Olanda U21, experienţă superioară faţă de România U21

Cei 23 de fotbalişti ai naţionalei de tineret a Olandei au strâns, în total, 196 de meciuri în cupele europene, majoritatea având minute bune în grupele Ligii Campionilor sau Europa League. Batavii au în lot 16 jucători cu prezenţe în cupele europene, iar lider la acest capitol este Justin Kluivert.

ADVERTISEMENT

Fiul lui Patrick Kluivert are 29 de partide în Liga Campionilor sau Europa League, prezenţe bifate cu Ajax, AS Roma şi RB Leipzig. În top este urmat de Teun Koopmeiners, cu 23 de meciuri în cupele europene pentru AZ Alkmaar. Doar cei doi batavi au împreună 52 de prezenţe în Europa, cu una mai puţin decât toată naţionala de tineret a României.

Jucătorii din lotul lui Adrian Mutu au bifat 53 de prezenţe în cupele europene, iar cel mai experimentat este Andrei Vlad, cu 12 partide în poarta celor de la FCSB. Portarul de 21 de ani este urmat de Olimpiu Moruţan şi Răzvan Oaidă, ambii cu 7 prezenţe. Mai mult decât atât, opt dintre fotbaliştii naţionalei de tineret a României nu au jucat niciodată în cupele europene.

ADVERTISEMENT

Top 5 prezenţe în cupele europene

Olanda

  • Justin Kluivert (RB Leipzig) – 29 meciuri
  • Teun Koopmeiners (AZ Alkmaar) – 23 meciuri
  • Dani de Wit (AZ Alkmaar) – 21 meciuri
  • Myron Boadu (AZ Alkmaar) – 21 meciuri
  • Cody Gakpo (PSV) – 17 meciuri

România

  • Andrei Vlad (FCSB) – 12 meciuri
  • Olimpiu Moruţan (FCSB) – 7 meciuri
  • Răzvan Oaidă (FCSB) – 7 meciuri
  • Alexandru Măţan (Columbus Crew) – 6 meciuri
  • Cătălin Itu (CFR Cluj) – 5 meciuri
ADVERTISEMENT

Patru adversari au debutat deja la naţionala mare a Olandei

Erwin van de Looi se va baza pe patru jucători care au jucat deja pentru naţionala mare a Olandei. Justin Kluivert are două meciuri pentru selecţionata batavă, după ce a debutat în victoria cu Portugalia, scor 3-0, din 28 martie 2018. Teun Koopmeiners, Javairo Dilrosun şi Myron Boadu sunt ceilalţi jucători care au debutat pentru Olanda, iar ultimul a şi marcat împotriva Estoniei, la primul meci.

  • Justin Kluivert – 2 selecţii
  • Teun Koopmeiners – 1 selecţie
  • Myron Boadu – 1 selecţie
  • Javairo Dilrosun – 1 selecţie

De cealaltă parte, niciunul dintre cei 23 de jucători din lotul lui Adrian Mutu nu au debutat încă în naţionala României. Pe lista convocaţilor lui Mirel Rădoi pentru debutul în preliminariile CM 2022 se regăsesc patru fotbalişti care erau eligibili pentru EURO U21 2021: Dennis Man, Ianis Hagi, Florinel Coman şi Valentin Mihăilă.

Întâlnim cel mai bun atac din preliminariile EURO U21 2021

Olanda U21 s-a distrat în preliminariile EURO U21 2021, iar adversarele au ieşit umilite de pe teren. În zece meciuri, batavii au obţinut nouă victorii şi o înfrângere, 1-2 cu Portugalia în ultimul meci al grupei. Ofensiva lui Erwin van de Looi a fost pe val, cu 46 de goluri, iar Belarus şi Cipru au avut cel mai mult de suferit, ambele primind câte 7 goluri.

Olandezii au stat bine şi în defensivă, după ce au primit doar 5 goluri în zece meciuri, însă recordul preliminariilor este deţinut de Spania U21. Ibericii au încasat 1 gol în zece partide, marcat de Eden Karzev în remiza cu Israel.


  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 1,66 este cota pentru ”ambele marchează” la meciul România U21-Olanda U21. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT