Sport

Detaliul care poate face diferenţa în semifinalele EURO 2020! De ce ne putem îndrepta spre o finală Italia – Anglia

EURO 2020 se apropie de final, iar marţi şi miercuri se vor juca semifinalele. Înainte de această fază, un detaliu poate face diferenţa, iar Anglia şi Italia au un mare avantaj.
04.07.2021 | 14:48
Detaliul care poate face diferenta in semifinalele EURO 2020 De ce ne putem indrepta spre o finala Italia  Anglia
ADVERTISEMENT

EURO 2020 a fost un turneu final inedit, cu 11 gazde pe tot continentul, însă ultimele trei meciuri se vor disputa la Londra, pe stadionul “Wembley”. Italia – Spania şi Anglia – Danemarca sunt semfinalele competiţiei, iar două dintre aceste echipe au avantajul că nu s-au plimbat prea mult în timpul turneului.

Detaliul care poate face diferenţa în semifinalele EURO 2020. Danemarca, marea dezavantajată, Anglia a avut cel mai bun program

Italia, Danemarca, Olanda, Anglia, Spania şi Germania au fost selecţionatele favorizate în faza grupelor şi au jucat toate cele trei meciuri din faza grupelor pe teren propriu. Patru dintre acestea au ajuns în semifinale, însă Danemarca a avut parte de parcursul cel mai dificil, după un drum Copenhaga-Amsterdam-Copenhaga-Baku-Londra care însumează 8.482 de kilometri.

ADVERTISEMENT

Danemarca va întâlni Anglia în semifinale, echipa care a avut cel mai favorabil culoar la EURO 2020. Selecţionata lui Gareth Southgate a jucat cele trei meciuri din Grupa D pe “Wembley”, dar şi optimea cu Germania. Sfertul cu Ucraina a fost singura deplasare făcută de englezi, însă drumul a fost unul mediu, până la Roma.

Astfel, Anglia a parcurs doar 2.892 de kilometri la EURO 2020, drumul dus întors între Londra şi Roma. Este unul dintre avantajele pe care englezii le vor afla în semifinala cu Danemarca, la care se mai adaugă prezenţa englezilor în tribunele de pe “Wembley”.

ADVERTISEMENT

Italia, a doua echipă din semifinale cu un kilometraj decent. Spania vine de la Sankt Petersburg

Italia a gustat deja acţiunea la EURO 2020 pe “Wembley”, după ce a obţinut calificarea în sferturi la Londra, în faţa Austriei. După cele trei meciuri din Grupa A jucate la Roma, italienii au bifat două deplasări, la Londra şi la Munchen, fiind a doua cea mai odihnită echipă din semifinale.

Italienii vor aduna 5.294 de kilometri, fiind adăugat şi drumul de la Munchen la Londra, în timp ce Spania, adversara din semifinale, are un drum lung până în capitala Angliei. Ibericii vin de la Sankt Petersburg, o deplasare de 2.120 de kilometri, după un meci cu Elveţia decis la loviturile de departajare.

ADVERTISEMENT

După meciurile din faza grupelor, jucate la Sevilla, Spania a mers la Copenhaga şi la Sankt Petersburg, drumuri care au însumat 3.610 kilometri, la care se mai adaugă şi deplasarea de 2.120 kilometri pentru semifinala de la Londra. În total, ibericii au ajuns 5.730 kilometri parcurşi în fazele eliminatorii.

Privind doar din punct de vedere al odihnei, Anglia şi Italia sunt favorizate de program, după ce au călătorit cel mai puţin în fazele eliminatorii. Danemarca vine de la Baku, o deplasare lungă, în timp ce Spania a avut două meciuri consecutive de 120 de minute.

ADVERTISEMENT

Programul semifinalelor EURO 2020

  • Italia – Spania (marţi, 6 iulie, ora 22:00)
  • Anglia – Danemarca (miercuri, 7 iulie, ora 22:00)

Câţi fani au voie în tribune la meciurile din semifinale şi la marea finală

Cu excepţia meciurilor de la Budapesta, restul stadioanelor de la EURO 2020 au avut restricţii în privinţa numărului de fani acceptat în tribune. Maghiarii au jucat la 100%, astfel că la fiecare partidă au fost prezenţi peste 50.000 de suporteri, record pentru această ediţie.

“Wembley” s-a deschis treptat la EURO 2020, iar meciurile din semifinale şi finala vor avea cea mai mare asistenţă de la acest turneu final. Iniţial, arena londoneză a avut un grad de ocupare de 25% (aproximativ 22.500 de locuri) pentru meciurile din grupe şi duelul Italia – Austria din optimi. Pentru a doua optime, Anglia – Germania, capacitatea a fost ridicată la 50% (aproximativ 45.000 de locuri).

Cele două semifinale şi finala vor beneficia de un “Wembley” deschis în proporţie de 67% (aproximativ 60.000 de locuri). În prezent, meciul Ungaria – Franţa 1-1 ocupă primul loc în topul asistenţei la EURO 2020, cu 55.998 de persoane prezente pe stadionul “Puskas Arena” din Budapesta.

Drumul până în semifinale pentru cele patru selecţionate

  • Italia: 3-0 cu Turcia, 3-0 cu Elveţia, 1-0 cu Ţara Galilor, 2-1 (după prelungiri) cu Austria, 2-1 cu Belgia
  • Spania: 0-0 cu Suedia, 1-1 cu Polonia, 5-0 cu Slovacia, 5-3 (după prelungiri) cu Croaţia, 1-1 (3-1 după loviturile de departajare) cu Elveţia
  • Anglia: 1-0 cu Croaţia, 0-0 cu Scoţia, 1-0 cu Cehia, 2-0 cu Germania, 4-0 cu Ucraina
  • Danemarca: 0-1 cu Finlanda, 1-2 cu Belgia, 4-1 cu Rusia, 4-0 cu Ţara Galilor, 2-1 cu Cehia

  • (P) Cotă SUPERBET pentru Italia – Spania: 1,65 este cota pentru „Total goluri 0-2”. Vezi aici toate cotele!

  • (P) Cotă SUPERBET pentru Anglia – Danemarca: 1,75 este cota pentru „1 solist. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT