Life
notix pixel id

Detaliul din cauza căruia Meghan Markle ar putea pierde procesul cu jurnaliștii britanici. Ce s-a aflat

18.11.2020 | 17:25
Detaliul din cauza căruia Meghan Markle ar putea pierde procesul cu jurnaliștii britanici. Ce s-a aflat
Meghan Markle, alături de Harry. Foto: 60 Minutes Australia
ADVERTISEMENT

Meghan Markle a dat în judecată un cotidian britanic pentru că a publicat o scrisoare pe care aceasta i-a trimis-o tatălui ei, Thomas, pe vremea când era ducesă de Sussex. Noi amănunte au apărut în ultimele zile care par să schimbe complet datele procesului care va începe în 2021.

Avocații publicației Mail on Sunday au scos la iveală câteva lucruri neștiute despre scrisoarea în care soția fostului prinț Harry i-a cerut tatălui ei să o lase în pace.

Chiar dacă scrisoarea respectivă nu reprezintă motivul principal pentru care Meghan a acționat în instanță tabloidul, legat de acest subiect au apărut date care ar putea să o facă pe actrița americană să piardă procesul programat pentru luna ianuarie.

ADVERTISEMENT

Meghan Markle ar putea pierde în fața Mail on Sunday

Meghan reclamă că i-a fost violată intimitatea corespondenței și i-a fost afectat dreptul la proprietate intelectuală, însă, în legătură cu cea de-a doua acuzație lucrurile nu par să fie atât de clare.

Potrivit Mail on Sunday, Meghan Markle nu a scris singură scrisoarea, ci a fost ajutată de Palatul Kensington.

ADVERTISEMENT

„Jason Knauf, secretarul care se ocupa cu comunicarea publică a ducilor de Cambridge și de Sussex, dar și alte persoane din echipa de PR au contribuit la redactarea textului”, se arată în documentele judiciare cu care se vor apăra jurnaliștii britanici.

Fosta ducesă nu ar fi redactat scrisoarea de una singură

Dacă se dovedește că Meghan nu a scris textul de una singură, cade ipoteza dreptului la proprietate intelectuală, căci autoarea misivei este însăși Casa Regală, astfel încât publicarea ei părea să fie de interes public.

ADVERTISEMENT

Pe de altă parte, asigură site-ul lecturas.com, Meghan a scris acele rânduri fiind conștientă că scrisoarea va apărea în spațiul public, ba chiar a lucrat săptămâni întregi la redactarea ei împreună cu echipa de comunicare de la Kensington gândindu-se la eventualele repercusiuni, așa încât să nu îi afecteze imaginea.

Ce e și mai straniu este că despre scrisoare au vorbit înainte de apariția ei chiar prietenele lui Meghan pentru revista People, acela fiind evenimentul declanșator al publicării sale.

ADVERTISEMENT

 

 

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Abonează-te acum la Taifasuri și poți câștiga premii de vis!
  • Nr. 866. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri