Fotbal intern

Detaliul din contractul lui Claudiu Niculescu care a fost decisiv în numirea sa la Dinamo

24.09.2018 | 18:12
Detaliul din contractul lui Claudiu Niculescu care a fost decisiv in numirea sa la Dinamo

Claudiu Niculescu este noul antrenor al lui Dinamo, fiind prezentat la câteva ore după ce s-a înțeles cu Ionuț Negoiță asupra termenilor contractuali. Un amănunt s-a dovedit decisiv în alegerea lui „Clau-gol” de către șeful de la Rin.

FANATIK.RO a aflat de ce Ionuț Negoiță a mers pe mâna celui care îl refuzase în urmă cu mai bine de șase luni, când Niculescu încă era la Voluntari. Atunci antrenorul a organizat o conferință de presă în care a declarat că Dinamo îi oferă mai puțini bani decât are la trupa ilfoveană, iar acest lucru nu i-a căzut deloc bine lui Negoiță. Ba chiar patronul amenința atunci că nu-l va mai oferta vreodată pe Niculescu!

Contractul lui Claudiu Niculescu nu are clauză de reziliere!

De această dată, Claudiu Niculescu a acceptat exact oferta pe care i-a făcut-o Negoiță în februarie, când a plecat Vasile Miriuță, dar acum tehnicianul nu mai avea serviciu. Venea după o pauză de câteva luni. Negoiță s-a lăsat convins de insistența lui Giovanni Becali, care a dorit foarte mult să aibă pe bancă un om din sfera sa de influență, după ce a plecat Florin Bratu, și el un apropiat al procuratorului. Și oamenii apropiați lui Negoiță au susținut cât au putut în fața șefului „candidatura” lui Claudiu.

Detaliul însă cu care Giovanni l-a convins pe Negoiță să-l numească pe Niculescu este lipsa clauzei de reziliere! Adică Becali a cerut doar ca antrenorul să fie plătit la zi, iar dacă mâine Negoiță decide să se despartă de Niculescu să nu-i plătească nicio despăgubire. Niculescu rulează pe 7.000 de euro lunar, contract până în 2020, fără nicio sumă compensatorie în caz că e trimis la plimbare!

De ce a renunțat Negoiță la propunerile Prodancei

Amănuntul că Niculescu a acceptat acest „deal” preferat de Negoiță s-a dovedit decisiv. În oglindă privind situația, faptul că antrenorii propuși de Anamaria Prodan nu au trecut „testul” se datorează tocmai acestor clauze pe care impresara insistă să le pună în contractele clienților săi.

Este unul dintre motivele pentru care, din informațiile FANATIK.RO, Dan Alexa a zburat dintre variante, pentru că tehnicianul Călărașiului dorea clauză. Plus că Dan e foarte apreciat la Dunărea, unde salariul lunar este cu 500 de euro mai mare decât ar fi dorit Dinamo să-i ofere! Dintre oamenii Prodancei, care în noua situație cu Giovanni maestru de ceremonii poate deveni persona non-grata la Rin, a fost ștearsă de pe listă și varianta Bergodi, care apăruse în cursul dimineții de duminică.

Dan Alexa nu a mai fost o variantă pentru Dinamo în momentul în care Negoiță a fost informat că antrenorul vrea clauză de reziliere
Dan Alexa nu a mai fost o variantă pentru Dinamo în momentul în care Negoiță a fost informat că antrenorul vrea clauză de reziliere

Anamaria vorbise frumos la un moment dat și despre Edi Iordănescu, încercând un lobby la șeful de la Rin, dar Edi a discutat personal cu Negoiță și a refuzat de la primul contact oferta de a prelua Dinamo.

Florin Bratu avea 40.000 de euro clauză, Mulțescu „pe sec” ca Niculescu!

Ultimul plecat din „Ștefan cel Mare”, Florin Bratu avea exact contractul din acest moment al lui Claudiu Niculescu. Plus clauza de reziliere. Tot 7.000 de euro lunar, tot până în 2020, angajament ce tocmai fusese prelungit înainte de meciul cu Hermannstadt. Bratu cu clauză, Claudiu, fără!

Un alt tehnician care niciodată nu a avut clauză la Dinamo, deși a contabilizat mai multe mandate este Gigi Mulțescu, acum la Astra. Nu asta ar fi surpriza, ci faptul extrem de interesant că inclusiv Mulțescu ar fi fost sunat de șefii lui Dinamo imediat după ce au decis să-l demită pe Bratu! Mulțescu era o variantă, pentru că se căuta de fapt un antrenor care să accepte să vină fără despăgubiri în caz de despărțiri.

Ceea ce a acceptat Claudiu Niculescu, dornic de muncă și sfătuit de Giovanni, dar nu și alții care, pare-se, se gândesc și la ziua de mâine.

10 este locul pe care a lăsat Florin Bratu pe Dinamo, cu 10 puncte din 9 meciuri: 3 victorii, o remiză, 5 eșecuri

13 aprilie 2018 este data la care s-a jucat Voluntari – Dinamo 2-4, meci după care Niculescu, bătut de Bratu, a plecat de la Voluntari. Acum Claudiu vine la „câini” în locul lui Florin

Tags: