Sport

Detaliul din motivarea CEDO pentru Gigi Becali care îl va face pe Florin Talpan să urle de nervi! Francezii amintesc de „clubul de fotbal Steaua București”

CEDO a dat motivarea oficială în procesul pe care Gigi Becali l-a câștigat împotriva statului român. Francezii au publicat un detaliu care îl va scoate din sărite pe Florin Talpan.
21.02.2024 | 10:40
Detaliul din motivarea CEDO pentru Gigi Becali care il va face pe Florin Talpan sa urle de nervi Francezii amintesc de clubul de fotbal Steaua Bucuresti
Detaliul din motivarea CEDO care îl va scoate din sărite pe Florin Talpan. Ce spun francezii despre Gigi Becali. Foto: colaj FANATIK.
ADVERTISEMENT

Gigi Becali a anunțat în exclusivitate la FANATIK SUPERLIGAa câștigat la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) un proces împotriva statului român. Finanțatorul de la FCSB s-a adresat judecătorilor de la Strasbourg după ce a fost condamnat definitiv, în urmă cu 11 ani, la 3 ani de închisoare cu executare în dosarul schimbului de terenuri cu MApN.

Detaliul din motivarea CEDO pentru Gigi Becali care îl va face pe Florin Talpan să urle de nervi! Francezii amintesc de „clubul de fotbal Steaua București”

Între timp, FANATIK a consultat motivarea publicată de CEDO în cazul procesului dintre Gigi Becali și statul român. Instituția de la Strasbourg a scos în evidență un detaliu care îl va scoate din sărite pe juristul Florin Talpan.

ADVERTISEMENT

În motivarea scrisă emisă, francezii îi fac o scurtă de prezentare „primului reclamant” Gigi Becali. Francezii susțin faptul că la momentul celor petrecute Gigi Becali era „proprietarul clubului de fotbal Steaua București”. Motivarea integrală poate fi consultată AICI.

Detaliile furnizate de CEDO îl vor irita la maximum pe Florin Talpan, cea mai înverșunată voce de la CSA Steaua în războiul pentru identitate și palmares cu Gigi Becali și FCSB.

ADVERTISEMENT

„George Becali (‘primul reclamant’) este un om de afaceri și om politic român care, la momentul faptelor, era proprietarul clubului de fotbal Steaua București.

Dumitru Cioflină (‘al doilea reclamant’) era, la momentul faptelor, secretar de stat la Ministerul Apărării (‘Ministerul’) și șef al Statului Major”, se arată în motivarea oficială venită de la Strasbourg.

ADVERTISEMENT

Victor Babiuc, fostul ministru al Apărării, și generalul Dumitru Cioflină, fostul şef al Statului Major, au primit o pedeapsă de 2 ani de închisoare cu executare în urma schimbului de terenuri dintre MApN şi Gigi Becali. Cel din urmă a fost parte în procesul pe care patronul de la FCSB l-a intentat la CEDO.

  • Victor Babiuc și Dumitru Cioflină au fost eliberați după 8 luni de închisoare 

CEDO susține că procesul dintre Becali și statul român a durat prea mult

Condamnat definitiv la 3 ani de închisoare cu executare pe 20 mai 2013, Gigi Becali a ieșit din spatele gratiilor în decembrie 2015. Omul de afaceri a avut parte un spor de 6 luni după cele 2 condamnări pe care le-a primit în dosarul „Valiza” și în cel al sechestrării celor care i-au furat mașina.

ADVERTISEMENT

În motivarea oficială, CEDO susține că deciziile instanțelor naționale sunt temeinic motivate și nu se pot pune în discuție concluziile acestora. În altă ordine de idei, CEDO a admis nemulțumirea celor 2 reclamanți (Gigi Becali și Dumitru Cioflină) vizavi de durata primului proces penal introdus.

În cele din urmă, CEDO a stabilit achitarea sumei de 1 euro de către statul român pentru prejudiciul moral suferit, atât cât au solicitat reclamanții. Gigi Becali a dezvăluit în exclusivitate la FANATIK SUPERLIGA anunțul uriaș „pe care îl aștepta de 10 ani”.

Gigi Becali așteaptă despăgubiri în valoare de 10 milioane de euro

După intervenția de la FANATIK SUPERLIGA, Gigi Becali a venit cu detalii suplimentare la conferința de presă ad-hoc din fața Palatului său. „Livia Stanciu, Francisca Vasile și Ionuț Matei. Să le știe lumea numele celor care au nenorocit oamenii.

Care nu m-au lăsat să îmi văd fata la 18 ani, nepoata și a plâns mama din cauza lor. Trebuie să plătească! Mi-au cerut un milion de euro pentru trei milioane. Voi cere și eu 9 milioane plus daune.

Voi vorbi cu avocații! Să știe copiii lui Francisca Vasile și Ionuț Matei că au nenorocit oameni. Și Livia Stanciu, o să mai fie acum judecător? Întreb. Vreau să văd și eu. Plus Agricola Iași unde au pus un administrator judiciar care mi-a nenorocit averea. 10 milioane de euro s-au pierdut acolo!

Am fost condamnat pentru o faptă care nu a fost incriminată. Sunt prea fericit. Nici nu vreau să vorbesc de fotbal. Voi cere bani și pentru celelalte vătămări care mi s-au întâmplat”, a declarat Gigi Becali.

ADVERTISEMENT
Cotă BETANO pentru FCSB: 1,35 este cota pentru „1 solist” la meciul FCSB - FC Botoșani