Oamenii de știință sunt de părere că există un detaliu pe care nu trebuie să-l ignore nimeni atunci când cumpără banane de la supermarket. Aceasta este greșeala care poate duce la probleme medicale, susțin cadrele medicale.
Bananele sunt sățioase, însă cumpărătorii trebuie să fie extrem de atenți atunci când le achiziționează de la magazin. Specialiștii trag un semnal de alarmă în privința aspectului pe care le au atunci când sunt pe rafturi.
Potrivit ruhr24.de, oamenii trebuie să fie atenți la umiditatea care se găsește pe aceste fructe. Din păcate, aceasta apare din motive logistice pentru că de cele mai multe ori sunt depozitate sau transportate în spații frigorifice.
Ulterior, când sunt plasate într-un mediu mai cald există posibilitatea să se formeze condens la suprafața lor. Acest lucru are loc din cauza diferențelor mari de temperatură, cum ar fi atunci când bananele sunt aduse dintr-un depozit frigorific în aerul mai cald al supermarketului.
Așadar, dacă banana este umedă și lipicioasă nu trebuie pusă în coșul de cumpărături. Mucegaiul se poate forma rapid în banană, aspect care poate duce la probleme serioase de sănătate. În schimb, dacă banana are un miros plăcut și nu are pete maro mari, atunci este bună de consumat.
Bananele sunt bogate în nutrienți importanți pentru sănătatea umană, cum ar fi vitamina C, vitamina B6, potasiu și fibre. Nutriționiștii recomandă consumul acestor fructe exotice pentru că au în compoziția lor zaharuri naturale.
Mai exact, conțin glucoză, fructoză și zaharoză, care oferă energie rapidă. Mai mult, reprezintă o gustare ideală pentru sportivi și persoanele care au un stil de viață activ. Totodată, bananele contribuie la menținerea sănătății inimii.
Sprijină tensiunea arterială normală. Un alt beneficiu important constă în faptul că ajută sănătatea digestivă. Când nu sunt coapte au în compoziția lor cantități considerabile de fibre dietetice, precum amidon rezistent și pectină.