News

Detergenți contrafăcuți în magazinele din România. Polițiștii au confiscat peste o tonă de produse, în Suceava

Au fost găsiți detergenți contrafăcuți în magazinele din România. Controale de amploare făcute de polițiști în municipiul Suceava.
15.05.2024 | 15:37
Detergenti contrafacuti in magazinele din Romania Politistii au confiscat peste o tona de produse in Suceava
Detergenți contrafăcuți în magazinele din România. colaj Fanatik/ Foto IPJ Suceava/Hepta
ADVERTISEMENT

Detergenți contrafăcuți au fost găsiți în magazinele din România, iar scumpirile din ultima vreme privind această categorie de produse îndeamnă clienții să achiziționeze articole de acest fel. În Suceava, polițiștii au confiscat peste o tonă de detergenți.

Au fost găsiți detergenți contrafăcuți în magazinele din România

Au fost controale de amploare în municipiul Suceava, aici unde oamenii legii au găsit în magazine peste o tonă de detergent de vase şi detergent de rufe contrafăcut, care purtau denumiri ale unor branduri. Cele mai multe produse au fost descoperite în magazine din complexul comercial Bazar.

ADVERTISEMENT

Acțiunea a fost efectuată de polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Poliţiei Suceava. Scopul descinderilor a fost de a preveni și combate faptele ilegale. 261 de recipiente cu detergenţi lichizi şi pudră cu diferite cantităţi (circa 1.200 de litri) au fost confiscate.

Produsele, în valoare de circa 51.900 lei, urmează să fie analizate. În total au fost deschise 10 dosare penale pentru „săvârşirea infracţiunilor prevăzute la art. 102, alin. 1 lit. b coroborat cu alin. 3 din Legea 84/1998 privind mărcile şi indicaţiile geografice”, conform polițiștilor din Suceava.

ADVERTISEMENT

Printre persoanele care s-au ales cu dosar penal se numără o femeie de 60 de ani

Oamenii legii au dat și câteva exemple în urma cazurilor pe care le-au descoperit. Un bărbat vindea 62 de recipiente, într-un magazin dintr-un centru comercial, în care se aflau detergenți lichizi, produse de îngrijire corporală, etc.

Însă, comerciantul nu deținea certificate de calitate sau conformitate. Numai din acest magazin polițiștii au ridicat produse în valoare totală de 9.000 de lei. Printre cei bănuiți de aceste ilegalități se numără și o femeie de 60 de ani din Suceava.

ADVERTISEMENT

Aceasta a fost prinsă în flagrant în complexul Bazar 35, în timp ce încerca să vândă 35 de astfel de recipiente în care existau detergenți. Nici aceasta nu avea certificate de calitate sau conformitate.

„La un stand operat sub denumirea unei întreprinderi individuale erau scoase la vânzare de 49 de recipiente cu detergenţi lichizi pentru rufe şi vase inscripţionaţi cu mărci de prestigiu înregistrate şi protejate, fără ca vânzătorul să deţină certificate de calitate sau conformitate.

ADVERTISEMENT

Există suspiciuni că produsele ar fi contrafăcute. Mai multe produse, în valoare de 7.800 de lei, au fost ridicate.” adaugă reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Suceava.

 

ADVERTISEMENT
Tags:
Greșeala făcută de Duckadam după ce s-a mutat în SUA cu familia: Așa...
Greșeala făcută de Duckadam după ce s-a mutat în SUA cu familia: Așa cum fac toți românii, ce puteam să fac?
Construcțiile la plaja din centrul stațiunii Mamaia, oprite de autorități în ultimul ceas:...
Construcțiile la plaja din centrul stațiunii Mamaia, oprite de autorități în ultimul ceas: „Am impus sistarea de urgenţă a lucrărilor“
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din...
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din nou mari probleme cu legea! A fost redeschis un dosar mai vechi ce îl vizează pe omul de afaceri din Pipera
Salarii îngheţate şi tăieri la stat. Măsuri dure după ce economia arată tot...
Salarii îngheţate şi tăieri la stat. Măsuri dure după ce economia arată tot mai rău: datoria a depăşit 50% din PIB, iar deficitul e deja peste 3%
Lovitura de milioane de euro dată de afaceristul de doar 28 de ani...
Lovitura de milioane de euro dată de afaceristul de doar 28 de ani care a părăsit definitiv SUA pentru România: E un exemplu
Ce nu s-a văzut la TV, în marea finală de la Chefi la...
Ce nu s-a văzut la TV, în marea finală de la Chefi la cuțite! Câștigătorul a spus tot adevărul, după plecarea celor trei chefi: „Se vede că...„
Se SCHIMBĂ TOTUL privind PENSIILE! ANUNȚUL Ministerului Muncii
Se SCHIMBĂ TOTUL privind PENSIILE! ANUNȚUL Ministerului Muncii
Florin Salam, din nou în mijlocul unui scandal de proporții. De ce este...
Florin Salam, din nou în mijlocul unui scandal de proporții. De ce este acuzat manelistul
Reclamații la pizezeria lui Garcea. Clienții acuză calitatea serviciilor
Reclamații la pizezeria lui Garcea. Clienții acuză calitatea serviciilor
Carmen Harra, anunţul care o va înfuria pe Prodanca. Ce spune de relaţiile...
Carmen Harra, anunţul care o va înfuria pe Prodanca. Ce spune de relaţiile pasagere şi a treia căsătorie
Prima declarație a lui Juraj Cintula, scriitorul care l-a împușcat pe premierul slovac...
Prima declarație a lui Juraj Cintula, scriitorul care l-a împușcat pe premierul slovac Robert Fico
Câți amanți a avut, în realitate, Regina Maria a României. Cu cine s-a...
Câți amanți a avut, în realitate, Regina Maria a României. Cu cine s-a iubit la Palatul Peleș, chiar în fața angajaților