Fotbal intern

Deținătorul drepturilor TV pentru Liga 1 se opune unei variante cu 18 echipe: ”Nu avantajează pe nimeni”

22.07.2020 | 16:29
Detinatorul drepturilor TV pentru Liga 1 se opune unei variante cu 18 echipe Nu avantajeaza pe nimeni
Deținătorul drepturilor TV pentru Liga 1, firma EAD.ro, se opune unei variante cu 18 echipe pentru sezonul viitor. Sursă foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

Deținătorul drepturilor TV pentru Casa Pariurilor Liga 1, firma EAD.ro, se opune unei variante cu 18 echipe pentru sezonul viitor.

Directorul general al EAD.ro, Orlando Nicoară, consideră că orice schimbare a sistemului competiţional trebuie făcută după o analiză serioasă.

ADVERTISEMENT

De asemenea, el a reafirmat că nu va accepta oprirea actualului sezon fără să a solicita penalizări semnificative, prezentând mai multe argumente în favoarea continuării campionatului.

Varianta Ligii 1 cu 18 echipe este exclusă de deținătorul drepturilor TV

”Având în vedere informaţiile vehiculate în ultimele zile şi luările de poziţie, punctul de vedere al EAD.ro, azi, este că orice discuţie despre un sistem cu 18 echipe, în sistem tur retur, fără playoff/playout, nu avantajează competiţia, iubitorii fotbalului şi televiziunile”, a declarat directorul general al firmei care deține drepturile TV despre varianta ca Liga 1 să aibă 18 echipe.

ADVERTISEMENT

”Poziţia noastră este că orice discuţie privind schimbarea sistemului competiţional trebuie să fie făcută după o analiză care să evidenţieze avantajele/dezavantajele fiecărui sistem. Suntem siguri că atât LPF cât şi FRF vor face această analiză şi vor propune cea mai bună variantă pentru Liga 1, argumentat”, a spus Nicoară, conform news.ro.

Orlando Nicoară a vorbit și despre sezonul în curs şi numărul mare de cazuri raportate în ultimele zile în rândul jucătorilor şi personalului de la trei cluburi din Liga 1: ”Fotbalul din Liga 1 este un sport profesionist în care responsabilitatea şi respectarea regulilor ar trebui să primeze.

ADVERTISEMENT

Fotbaliştii sunt o categorie profesională aparte, fiind plătiţi cu mult peste media din alte domenii, inclusiv din alte sporturi. Înainte de orice altă discuţie, înainte de a discuta despre sport/fotbal, ei trebuie să fie responsabili şi să se protejeze, să-şi protejeze familiile, să dea dovadă de respect pentru partenerii de competiţie”.

”Până azi nu există nicio dovadă ştiinţifică/medicală care să arate că un jucător de fotbal s-ar fi infectat pe teren, în timpul jocului. Mai mult, un studiu din Danemarca arată că riscul infectării jucătorilor la un meci de fotbal este foarte mic, aproape inexistent.

ADVERTISEMENT

Vrem ca acest lucru să fie bine înţeles de toţi suporterii şi să se înţeleagă faptul că toate cazurile de până acum s-au întâmplat în afara terenului de joc. Nu comentăm comportamentul jucătorilor şi ceea ce fac ei în timpul liber, dar nici nu ne dorim şi nu acceptăm ca această competiţie să fie afectată.

Ar fi nedrept pentru restul echipelor şi pentru toţi ceilalţi jucători, adică marea majoritate, care au respectat regulile şi au înţeles să trateze cu seriozitate activitatea fotbalistică. Aşa cum am declarat şi săptămâna trecută avem toată înţelegerea pentru situaţiile apărute şi sperăm ca toţi cei afectaţi să fie sănătoşi pentru a reveni cât mai repede pe gazon.

Situaţia din România nu este unică, cazuri de infectare apărând şi în alte competiţii similare din Europa. Nici una nu s-a întrerupt după reluarea meciurilor. Mă văd nevoit să reafirm că nu vom accepta oprirea campionatului fără să cerem penalizări semnificative şi fără a rediscuta condiţiile financiare pentru sezoanele următoare”, a încheiat Nicoară.

ADVERTISEMENT
Tags: