News

Ce deținut celebru este coleg cu Liviu Dragnea la penitenciarul Rahova

30.05.2019 | 11:17
Liviu Dragnea va avea parte de un coleg special la Penitenciarul Rahova *foto: g4media.ro

Liviu Dragnea a fost condamnat luni, 27 mai, la 3 ani și jumătate cu executare în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman. El a fost încarcerat timp de 21 de zile în carantină la Penitenciarul Rahova, acolo unde foarte probabil își va petrece și restul condamnării. Pe lângă infractorii comuni, Dragnea va fi coleg de penitenciar cu mai muți deținuți celebri din spațiul public românesc.

Liviu Dragnea, colegi celebri la Penitenciarul Rahova

Fostul președinte al PSD este în carantină la Rahova, la fel ca fostul primar al Constanței, Radu Mazăre. Acesta a fost extrădat din Madagascar cu două săptămâni înainte de condamnarea lui Dragnea. El a primit o pedeapsă de 9 ani și jumătate în dosarul retrocedării ilegale ale plajelor din Constanța și Mamaia. Mazăre însă își petrece acum ultimele zile din 21 de carantină și cel mai probabil nu va rămâne la Rahova, fiind mutat permanent la un penitenciar aflat mai aproape de domiciliu.

În absența lui Radu Mazăre, Liviu Dragnea va avea totuși parte de un coleg de penitenciar celebru. Este vorba despre fostul om de afaceri Sorin Ovidiu Vântu, cel care își ispășește la Rahova o pedeapsă de opt ani în dosarul devalorizării FNI. De asemenea, el a primit o condamnare de 6 ani și 2 luni în dosarul Petromservice. Astfel, fostul deținător al trustului media Realitatea – Cațavencu va fi cu siguranță prezent după gratii pe toată durata condamnării lui Dragnea.

Sorin Ovidiu Vântu, coleg penitenciarul Rahova cu Liviu Dragnea *foto: facebook
Sorin Ovidiu Vântu, coleg penitenciarul Rahova cu Liviu Dragnea *foto: facebook

Miron Cozma știe cum va fi tratat Liviu Dragnea la Penitenciarul Rahova

Un alt nume cunoscut care a petrecut ani grei la Rahova este fostul lider al minerilor, Miron Cozma. Acesta a explicat și ce se va întâmpla cu Liviu Dragnea la penitenciar și a fost cel care a susținut posibilitatea ca Dragnea să ajungă coleg de celulă cu Vântu: „Acolo, Dragnea nu va mai fi boss. Păi doar dacă te uiți la fața lui și îți dai seama că nu poate să se impună în fața ”băieților” aflați la Rahova. Norocul lui Dragnea e că va sta departe de ei. Din ce am înțeles, îl va băga în camera cu Sorin Ovidiu Vîntu, nu cu Radu Mazăre”, a spus „luceafărul huilei”.

De reamintit și faptul că Liviu Dragnea mai are un dosar pe rol, ceea ce ar putea însemna că pedeapsa de 3 ani și 6 luni de zile ar urma să crească dacă liderul PSD este găsit vinovat. Liviu Dragnea a fost trimis în judecată de procurorii DNA în 15 iulie 2016. Judecata pe fond a început la instanța supremă pe 31 ianuarie 2017 și s-a finalizat pe 15 mai 2018, după 15 termene de judecată.