ADVERTISEMENT
News

Deținut de la Penitenciarul-Spital Bucureşti-Jilava, diagnosticat cu COVID-19. Era venit de la Rahova

Autor: Alexandru Năstase | 26.09.2020 | 12:27
Deținut de la Penitenciarul-Spital Bucureşti-Jilava, diagnosticat cu COVID-19. Era venit de la Rahova
Deținutul a intrat în contact cu o persoană infectată. Sursa foto - hepta.ro

Un deținut de la Penitenciarul-Spital Bucureşti-Jilava, diagnosticat cu COVID-19. Acesta a fost încarcerat inițial la Penitenciarul Bucureşti-Rahova.

ADVERTISEMENT

Conducerea l-a transferat o zi mai târziu la Penitenciarul-Spital Bucureşti-Jilava acolo unde i s-a descoperit și virusul în organism.

Anterior sosirii în penitenciar, el intrase în contact cu o persoană infectată. Conform primelor informații, starea acestuia este una bună.

ADVERTISEMENT

Deținut de la Penitenciarul-Spital Bucureşti-Jilava, diagnosticat cu COVID-19

”Vă informăm că o persoană privată de libertate nou-depusă, în data de 22.09.2020, la Penitenciarul Bucureşti-Rahova, şi ulterior transferată, în data de 23.09.2020, la Penitenciarul-Spital Bucureşti-Jilava, fost confirmată pozitiv COVID-19 la o primă testare.

Transferarea în vederea testării specifice a survenit urmare identificării deţinutului drept contact, anterior depunerii în penitenciar, al unei persoane confirmate pozitiv”, precizează  Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP).

ADVERTISEMENT

Rezultatul iniţial va fi urmat, conform metodologiei, de o retestare, pentru confirmare.”Subliniem că procedura de încarcerare şi activităţile derulate în intervalul 22-23.09.2020, (…)

(….)la Penitenciarul Bucureşti-Rahova, au respectat normele impuse de actualul context epidemiologic şi au presupus purtarea echipamentului de protecţie şi menţinerea distanţei de siguranţă. 

ADVERTISEMENT

Preventiv, în conformitate cu prevederile Planului de măsuri stabilit pentru sistemul penitenciar, la nivelul unităţii de detenţie se asigură monitorizarea medicală a persoanelor custodiate, (…)

(…) nefiind identificată simptomatologie specifică COVID-19 în rândul acestora”, anunţă Administraţia Naţională a Penitenciarelor.

ADVERTISEMENT

 

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!