Deţinut evadat de la Penitenciarul Oradea. Poliţiştii l-au prins într-un hotel

Ionuţ Cataramă   
in Hotnews
19/08/2016, 17:50
Deţinut evadat de la Penitenciarul Oradea. Poliţiştii l-au prins într-un hotel

Un deţinut din Penitenciarul Oradea a evadat vineri. Bărbatul era inclus în regim deschis şi totul se pare că s-a întâmplat în momentul în care se afla la muncă. Bărbatul a fost prins într-un hotel din Oradea şi transportat în închisoare.

Vineri, 19.08.2016, în jurul orei 13.25, cu ocazia unui control inopinat efectuat de personalul penitenciarului Oradea, s-a constatat lipsa unui deţinut, inclus în regim deschis şi selecţionat să desfăşoare activităţi lucrative, fără supraveghere, la un punct de lucru exterior.

Angajaţii unităţii de detenţie l-au găsit pe individ în incinta unui hotel din municipiul Oradea. Deţinutul a fost transportat, de îndată, la Penitenciarul Oradea, iar faţă de acesta a fost pornită procedura disciplinară, fiindu-i interzisă, totodată, participarea la activităţi lucrative.

Menţionăm că părăsirea fără autorizare a punctului de lucru, aflat în exteriorul locului de deţinere, este asimilată infracţiunii de evadare şi se pedepseşte, conform prevederilor articolului 285 din Codul Penal, cu închisoare de la şase luni la trei ani.

De asemenea, administraţia locului de deţinere va dispune măsurile disciplinare prevăzute de legislaţia în vigoare pentru astfel de situaţii, precum şi analizarea acestuia în cadrul comisiei de individualizare în vederea schimbării regimului de executare într-unul mai sever.

Totodată, conform procedurilor legale, administraţia locului de deţinere a informat judecătorul de supraveghere a privării de libertate şi va sesiza Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea.

SURSA: romaniatv.net

Ştirea MOMENTULUI

Clasament WTA actualizat. Câte puncte are Simona Halep după finala de la Cincinnati

Orice informatie si/sau declaratie preluata din acest material se face numai cu citarea sursei FANATIK.RO si, obligatoriu, cu LINK ACTIV catre prezentul material. In caz contrar, persoanele fizice si/sau juridice care incalca drepturile de autor ale FANATIK.RO, prevazute si protejate de Legea nr.8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe, sunt direct raspunzatoare legal pentru orice prejudiciu astfel cauzat.

Închide ×