News

Deținut în vârstă de 35 de ani, mort la Penitenciarul Arad, la trei zile după încarcerare. Ce indică autopsia. Update

Este anchetă la Penitenciarul Arad. Un deținut în vârstă de 35 de ani a murit la doar trei zile după încarcerare. Ce s-a descoperit pe corpul tânărului.
04.10.2022 | 13:37
Detinut in varsta de 35 de ani mort la Penitenciarul Arad la trei zile dupa incarcerare Ce indica autopsia Update
Anchetă la Penitenciarul Arad. Un deținut a murit la două zile după încarcerare. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT
04-10-2022
10:48

Ce indică autopsia în cazul deținutului mort la Penitenciarul Arad

Au venit rezultatele autopsiei efectuate în cazul deținutului din Arad mort la câteva zile după încarcerare.

Acestea arată faptul că victima suferea de epilepsie. Se pare că rănile descoperite pe corpul său, care sunt anterioare încarcerării, ar fi putut fi cauzate de crizele pe care le avea.

În urma acestor informații, dosarul de cercetare care a fost întocmit in rem pentru lovituri cauzatoare de moarte va fi clasat de procurori, a anunțat purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad, Ruxandra Tarcea, pentru Agerpres.

Incident grav petrecut la Penitenciarul de Maximă Securitate din Municipiul Arad. Un deținut de 35 de ani a murit la nici trei zile după încarcerare.

Anchetă la Penitenciarul Arad. Un deținut a murit la trei zile după încarcerare

Din primele informații, bărbatul a fost adus joi, 29 septembrie, de polițiști în penitenciar. El fusese condamnat la executarea unei pedepse după condamnarea definitivă şi a fost plasat într-o celulă alături de alți trei deținuți.

ADVERTISEMENT

La trei zile distanță, duminică, 2 octombrie, bărbatul a suferit un stop cardio respirator. Imediat, angajații penitenciarului au solicitat intervenția unui echipaj SMURD.

Din informațiile furnizate de presa locală, tânărul a fost stabilizat, iar apoi, în jurul orei 08:00, transportat la Spitalul Clinic Județean Arad unde a fost supus unei intervenții chirurgicale deoarece suferise o hemoragie la plămâni.

ADVERTISEMENT

Din păcate, starea s-a nu s-a îmbunătățit, iar luni dimineața, în jurul orei 04:00, a decedat, scrie site-ul aradon.ro.

Deținutul avea urme de violență pe corp. Ce spun reprezentanții penitenciarului

Cazul deținutului de la Penitenciarul Arad pare unul mult mai complicat. Pe corpul victimei s-ar fi depistat urme de violență.

ADVERTISEMENT

Astfel, decesul bărbatului a ajuns în atenția Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad.

În urma primelor cercetări, ar reieși faptul că urmele de violență de pe corpul deținutului ar fi mai vechu.

Purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Arad, Ionuţ Iovescu, a declarat pentru Agerpres că primele cercetări ale anchetei interne relevă că acesta nu a fost implicat în nicio altercaţie în locul de detenţie.

ADVERTISEMENT

”Ştim că bărbatul a decedat astăzi (n.r. luni, 3 octombrie) în spital. Legat de urmele de violenţă de pe corp, se pare că acestea sunt mai vechi. Primele date ale anchetei interne arată că nu a fost implicat în nicio altercaţie în penitenciar”, a spus Iovescu.

La rândul lor, reprezentanţii Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad au anunțat că fac cercetări, urmând să încadreze fapta marţi, după sosirea primelor rezultate ale autopsiei.

ADVERTISEMENT