News

Deținuții din SUA încearcă să se infecteze cu COVID-19. Care este motivul din spatele gestului

12.05.2020 | 15:57
Detinutii din SUA incearca sa se infecteze cu COVID19 Care este motivul din spatele gestului
ADVERTISEMENT

Deținuții din SUA încearcă să se infecteze voluntar cu COVID-19. Noua modă din închisorile de peste ocean ar avea în spate speranța unei eliberări.

Deținuții din SUA încearcă să se infecteze cu COVID-19. Care este motivul din spatele gestului

În plină pandemie de coronavirus și aflați în focarul numărul 1 al acesti boli la nivel planetar, mai mulți deținuți din Statele Unite ale Americii visează la libertate prin intermediul unui sacrificiu riscant.

ADVERTISEMENT

Astfel, deținuții unei închisori de maximă siguranță din comitatul Los Angeles încearcă să se infecteze cu noul coronavirus, în speranța de a fi eliberați, indică o înregistrare video şi o serie de dovezi strânse din penitenciare, a anunțat luni şeriful local Alex Villanueva, conform Agerpres.

Cei care asigură paza la închisoarea din Los Angeles fac dezvăluiri incredibile și descriu disperarea deținuților de a se infecta.

ADVERTISEMENT

În ultimele zile, un deţinut cu sarcini administrative a fost bătut de alţi colegi după ce a aruncat obiecte despre care se credea că erau contaminate cu virusul.

Sute de deținuți din LA, infectați deja cu COVID-19

De când a fost declarată pandemia de coronavirus pe teritoriul SUA, un total de 357 de deţinuţi din închisorile din comitatul Los Angeles au fost testaţi pozitiv pentru noul virus.

ADVERTISEMENT

Numai în ultimele două săptămâni, din 30 aprilie, când erau înregistrate 115 cazuri, acest număr s-a triplat. Dintre cei 357, 117 sunt complet recuperaţi şi 222 încă bolnavi, iar 18 dintre cei testaţi pozitiv au fost eliberaţi.

Și în pușcăriile din LA s-au luat măsuri de distanțare socială. Astfel, pentru a nu risca o îmbolnăvire în masă, numărul de deținuți din închisorile din comitat a fost redus semnificativ, de la circa 17.000 persoane în mod obişnuit la 11.723, vinerea trecută.

ADVERTISEMENT

Recent, Statele Unite au depășit pragul de 80.000 de decese în urma pandemiei de coronavirus, fiind țara care plătește cel mai greu tribut în această criză sanitară mondială.  Totalul persoanelor infectate, depistate până acum în rândul unei populații de peste 330 de milioane de locuitori, a trecut de 1.385.000.

ADVERTISEMENT