Fotbal intern

Fascinanta Românie! Deţinuţii – la liber; ultraşii, în “cuşcă” la meciul lui Dinamo de la Botoşani

Aproximativ 30 de deţinuţi au asistat la Botoşani - Dinamo 0-1 ca la spectacol, la tribuna a doua, în timp ce suporterii l-au văzut printre gratii
05.04.2018 | 10:49
Fascinanta Romanie Detinutii  la liber ultrasii in cusca la meciul lui Dinamo de la Botosani

Dinamo şi-a revenit, marţi, din pumni şi a reuşit să câştige meciul de la Botoşani, 1-0, deşi a rămas în zece oameni pe final – vezi videoDar nu asta e ştirea, neapărat, ci faptul că suporterilor veniţi de la Bucureşti le-a fost interzis accesul pe stadion înainte de începutul partidei, din cauza unor deţinuţi.

Povesteşte unul dintre suporterii lui Dinamo: “Am ajuns la casa de bilete în jurul orei 17:40, de unde ne-am achiziţionat bilete. La 17:45 au venit două dube cu deţinuţi “la liber”, iar jandarmii ne-au interzis intrarea, pe motiv că aceştia trebuie să intre primii, lucru care s-a şi întâmplat, deşi noi plătiserăm 20 de lei pe bilet.”

Confort pentru deţinuţi, gratii pentru suporteri!

Suporterii au ratat astfel începutul meciului, accesul fiindu-le permis mai târziu şi numai după ce au fost supuşi unui control corporal la sânge din partea Jandarmeriei. Deţinuţii au intrat pe stadion fără niciun control în prealabil, acesta fiind efectuat înainte de părăsirea celulelor, conform informaţiilor venite dinspre autorităţi.

Mai mult, deţinuţii au avut asigurate două pungi de seminţe, o sticlă de apă plată şi un ziar, în condiţiile în care intrarea cu sticle pe stadion este interzisă spectatorilor de rând.

Continuă suporterul lui Dinamo: “După ce că am ratat începutul meciului, pentru care am călătorit sute de kilometri, atunci când am intrat, am mai fost băgaţi într-o cuşcă, în timp ce deţinuţii stăteau la tribuna a doua, fără garduri de protecţie, fără nimic”.

Cuşca la care face referire fanul este una dintre peluzele stadionului din Botoşani, care arată ca o cuşcă din cauza gratiilor imense printre care eşti obligat să vezi meciul.

Frustrarea suporterilor vine din faptul că episodul cu pricina, venit peste experienţele anterioare avute pe stadioanele din România, le-a creat senzaţia că deţinuţii au mai multe drepturi decât ei.

La partida FC Botoşani – Dinamo, disputat marţi seară, au asistat aproximativ 100 de suporteri alb-roşii veniţi de la Bucureşti. Numărul deţinuţilor prezenţi pe stadion a fost estimat la 30.