Fotbal intern

Lemnaru DETURNAT?! “Du-te la Dinamo, nu la Steaua!”

Valentin Lemnaru (29 de ani), atacantul pe care Steaua îl vrea din vară, a povestit pentru FANATIK.RO cine i-a pus porecla "Lewandowski", dar şi cum suporterii încearcă să-l "deturneze" spre...
01.05.2014 | 17:22
Lemnaru DETURNAT Dute la Dinamo nu la Steaua
ADVERTISEMENT

Valentin Lemnaru (29 de ani), atacantul pe care Steaua îl vrea din vară, a povestit pentru FANATIK.RO cine i-a pus porecla “Lewandowski”, dar şi cum suporterii încearcă să-l “deturneze” spre Dinamo.

Eşti pregătit pentru transferul la Steaua, Vali?

– Nu vreau să mă pronunţ acum. La vară vorbim mai multe. Îţi dai seama că ar fi apogeul carierei pentru mine, însă rămîne de văzut.

ADVERTISEMENT

Ai atins cea mai bună formă la 29 de ani. Crezi că te mai poţi menţine la nivelul ăsta mai mulţi ani?

– Fără dubii! Nu sînt genul care să mă tai la 32 – 33 de ani, cel puţin la cum mă simt acum… Cred că îmi pot continua forma asta bună multe sezoane, mai ales că în eventualitatea în care aş juca la Steaua sînt convins că voi avea mai multe ocazii de a marca.

ADVERTISEMENT

Se vorbeşte că ai şi oferte din străinătate. Ce preferi? Să joci cu Steaua în Liga Campionilor sau să cîştigi mai mulţi bani undeva?

– Nu sînt avid după partea financiară, chiar dacă e important ca atunci cînd tragi linie, la finalul carierei, să rămîi cu ceva strîns, acolo. Dar dacă joci la nivel înalt, în Cupele Europene, e clar că vine şi satisfacţia financiară. Nu am niciun dubiu! Concret, dacă va fi să aleg, voi alege echipa care joacă la cel mai înalt nivel.

ADVERTISEMENT

Cu suporterii ai avut probleme?

– Nu, chiar deloc! Am primit mesaje de la fani de-ai Universităţii Cluj care mă încurajau, îmi urau succes, fără să-mi spună ceva de rău. Dar mă şi aşteptam să fie aşa pentru că ei ştiu că eu am dat mereu tot ce am avut mai bun pentru echipă şi aşa au apărut rezultatele din acest sezon.

Nici dinamoviştii nu te-au apostrofat?

– Nici. Mi-au dat şi ei mesaje. Îţi dai seama că nu m-au încurajat să merg la Steaua, dar nici nu mi-au adresat injurii. Unii m-au rugat să nu merg la Steaua: «Mai aşteaptă, nu pleca acolo, poate îţi face Dinamo ofertă şi te ia înapoi» (rîde). Ştii cum e, nu m-au uitat, chiar dacă a trecut ceva timp de cînd am plecat de acolo.

ADVERTISEMENT

Eşti poreclit Lewandowski. Cine ţi-a spus aşa?

– Porecla asta are o poveste interesantă. Prima dată, de Revelion, Max Nicu mi-a zis: «Frate, cît de bine semeni cu Lewandowski!» Apoi, cînd am reluat antrenamentele, nu mai ştiu care colegi, au început să mă strige aşa, că cică am din execuţiile lui. Dar fără să fie vreo legătură cu ce îmi spusese Max. Am rîs de m-am prăpădit!

Cum a fost perioada din urmă cu opt ani, cînd ai lucrat la Autostrada Soarelui?

– Foarte grea! S-au scurs vreo doi ani. Dar nu am renunţat la fotbal de tot, char dacă nu m-am mai antrenat deloc în perioada aia. Mai jucam la judeţ, acasă, la Lehliu, în momentele în care eram liber. Pînă la urmă am scăpat de acel coşmar şi uite că m-am revanşat apoi.

ADVERTISEMENT