Premier League

Devine Everton o putere în Premier League? Pentru ce jucători tratează cu Barcelona

27.07.2018 | 10:20
Devine Everton o putere in Premier League Pentru ce jucatori trateaza cu Barcelona

A doua echipă din Liverpool, Everton, are ambiţii tot mai mari şi vrea să devină o putere în Premier League. Cel puţin pentru noul sezon “caramalele” au planuri mari, de a termina cât mai sus sezonul, ideal fiind un loc în primele patru, acolo însă unde se pătrunde foarte greu, când ai faţă cei doi coloşi din Manchester, grupările londoneze Tottenham, Chelsea şi Arsenal şi, mai ales, pe concitadina care poartă numele oraşului port din Marea Britanie.

Cu toate acestea clubul, la care acţionar majoritar este iranianul Farhad Moshiri, e proiectat de către conducere să se transforme într-un nume de top pentru Premier League. Noul antrenor, Marco Silva, a primit ceea ce şi-a dorit, adică pe fostul său elev de la Watford, braziianul Richarlison, pentru 56 milioane euro, însă pentru a crea un lot foarte puternic mai este nevoie de întăriri, inclusiv în sistemul defensiv din faţa portarului Angliei, Jordan Pickford.

Devine Everton o putere în Premier League? A adus perla lui Watford

În acest sens Everton a înaintat o propunere Barcelonei, în valoare de 55 de milioane, euro pentru doi jucători. Este vorba de uriaşul columbian Yerry Mina, autor a trei goluri la Campionatul Mondial, jucător foarte bun, dar considerat prea lent de către antrenorul Ernesto Valverde pentru a rămâne pe Nou Camp şi de lateralul stâng Lucas Digne, care nu a reuşit să se impună în faţa internaţionalului spaniol Jordi Alba.

Devine Everton o putere în Premier League? Al doilea jucător dorit este tot un fundaş, francezul Lucas Digne
Devine Everton o putere în Premier League? Al doilea jucător dorit este tot un fundaş

Everton oferă 35 de milioane pentru columbian şi 20 pentru francez, dar catalanii nu se grăbesc să bată palma, aşteptând şi alte cereri pentru Yerry Mina, pe care ar vrea să îl vândă undeva ăn jurul sumei de 50 de milioane euro. Ar fi o mare afacere pentru Barcelona, care a plătit în iarna lui 2018 doar 12 milioane brazilienilor de la Palmeiras pentru uriaşul columbian. În cazul lui Digne, pentru care au dat 16,5 milioane lui PSG suma de 20 de milioane reprezintă cam maxim ce se poate lua la această oră pe un fotbalist care mai mult a lustruit banca de rezerve.