Fotbal international

Devis Mangia, aproape să devină selecționerul Maltei! Tehnicianul este fără angajament după despărțirea de Craiova

23.11.2019 | 19:13
Devis Mangia, aproape să devină selecționerul Maltei! Tehnicianul este fără angajament după despărțirea de Craiova
Devis Mangia este fără angajament după despărțirea de Craiova. Sursă Foto: Sportpictures
ADVERTISEMENT

Devis Mangia pare aproape de o nouă provocare în carieră. Fostul antrenor al Universității Craiova este dorit de Federația din Malta pentru postul de selecționer al primei reprezentative. Ray Farrugia, actualul selecționer al Maltei, a reușit o singură victorie în grupa F de calificare la EURO, din care a făcut parte și România.

Devis Mangia ar putea ajunge selecționerul Maltei

Devis Mangia este liber de contract de la jumătatea lunii aprilie, după despărțirea de Universitatea Craiova. Acum, la mai bine de șapte luni, CalcioMercato anunță că antrenorul italian este considerat de oficialii Federației de Fotbal din Malta succesorul potrivit pentru Ray Farrugio, selecționer ce a pierdut nouă dintre cele 10 meciuri din grupa F de calificare la EURO 2020.

În grupa cu Spania, Suedia, Norvegia, România și Insulele Feroe, Malta a reușit o singură victorie, cu Feroe, a primit 27 de goluri și a marcat doar trei. Devis Mangia are experiență internațională, fiind selecționerul ce a dus reprezentativă sub 21 de ani a Italiei în finala Campionatului European din 2013.

ADVERTISEMENT

U Craiova, cel mai lung mandat al lui Devis Mangia

Universitatea Craiova a fost echipa la comanda căreia Mangia a avut cel mai lung mandat. Antrenorul italian a ajuns în Bănie în mai 2017 și după 82 de meciuri, dintre care 40 au fost victorii și 22 înfrângeri, Mangia a plecat de la Craiova.

Tehnicianul nu a reușit nicio victorie în ultimele patru meciuri pe care le-a condus pe banca Universității, iar în aprilie 2019, după aproape doi ani de mandat în care a adus o Cupă la Craiova, Mangia i-a lăsat locul de antrenor principal lui Corneliu Papură.

ADVERTISEMENT

Cupa României cucerită cu Universitatea Craiova în 2018 este singurul trofeu pe care Devis Mangia îl are în palmares. Pe lângă echipa de pe „Ion Oblemenco” și Italia U21, tehnicianul de 45 de ani le-a mai pregătit pe Ascoli, Bari, Spezia, Varese sau Ivrea, din ligile inferioare ale fotbalului italian.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria FOTBAL INTERNATIONAL
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Abonează-te acum la Taifasuri și poți câștiga premii de vis!
  • Nr. 866. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri