Fotbal intern

Devis Mangia, lăudat de Walter Zenga: “A pus la punct o echipă care-i va deranja pe toți”

27.07.2018 | 16:48
Devis Mangia laudat de Walter Zenga A pus la punct o echipa carei va deranja pe toti

Devis Mangia, lăudat de Walter Zenga după ce Universitatea Craiova a cucerit un trofeu la finalul sezonului trecut şi a terminat pe podium în Liga 1 Betano.

Antrenorul oltenilor a câştigat Cupa României în finala disputată pe Arena Naţională, în faţa celor de la FC Hermannstadt, apoi Craiova a jucat pe “Ion Oblemenco” în faţa campioanei României, CFR Cluj, şi a pierdut în Supercupa României. Chiar şi aşa, Walter Zenga îl apreciază pe Devis Mangia pentru stilul pe care l-a implementat echipei sale şi este de părere că Universitatea Craiova a devenit o echipă bună, puternică, ce va reuşi să le pună probleme tuturor echipelor din campionat.

Devis Mangia, lăudat de Walter Zenga

Analizând echipa Craiovei, Walter Zenga spune că oltenii au un stil aparte, având jucători de viteză, de calitate şi un stil de joc ce va reuşi să incomodeze celelalte cluburi din competiţia internă:

”Devis (n.r. – Devis Mangia, antrenor Craiova) a făcut o treabă bună, a dat echipei un stil de joc, a implementat niște principii și are și o echipă tânără. Șe vede și prin aducerea lui Donkor. Îl știu, este un jucător bun. Și Mirko Pigliacelli este bun, un portar care poate face față fără probleme aici în România. Oricum, una peste alta, Mangia a pus la punct o echipă care-i va deranja pe toți. Stil incomod, calitate, jucători micuți și rapizi, acestea sunt coordonatele Craiovei”, au fost laudele lui Walter Zenga pentru Devis Mangia.

Devis Mangia, lăudat de Walter Zenga. Italianul, zâmbind de pe banca echipei sale
Devis Mangia, lăudat de Walter Zenga. Antrenorul italian care a fost la FCSB şi Dinamo zâmbeşte

În analiza pe care a făcut-o echipelor din fotbalul românesc, Zenga a vorbit şi despre unul dintre fotbaliştii aduşi de CFR Cluj în această vară, italianul Giuseppe De Luca, jucător pe care Walter Zenga îl cunoaşte şi pe care l-a lăudat: ”De Luca este un atacant foarte interesant. E micuț, dar șmecher, știe bine cum să treacă prin defensive. Este un soi de coșmar pentru adversari, pentru că nu știi niciodată unde e. Dar, să vedem acum dacă și cum se va descurca cu un antrenor nou”, a spus Zenga.

Pe lângă Giuseppe De Luca, CFR Cluj a transferat mai mulţi jucători în această vară: Robert Ndip Tambe, de la Adana Demirspor, Andrei Radu, de la Aris Limassol, Mate Males, de la Rijeka şi Adam Lang, de la Dijon.

Devis Mangia, lăudat de Walter Zenga. Giuseppe De Luca, la prezentarea oficială la CFR Cluj
Devis Mangia, lăudat de Walter Zenga. Giuseppe De Luca, apreciat de Zenga.

Walter Zenga a antrenat în cariera sa la FC Național, FCSB, Steaua Roșie Belgrad, Gayiantespor, FC Dinamo București, Catania, US Palermo, Nasr, Al-Nasr, Al-Jazira, Sampdoria, Al-Shaab, Wolves, iar italianul s-a întors acasă în iarna acestui an, antrenându-i pe cei de la Crotone. Tehnicianului i-a expirat însă angajamentul cu echipa din Serie B şi este în prezent liber de contract.

Zenga nu are niciun trofeu în palmares ca antrenor.

Citeşte şi: