Fotbal international

Devis Mangia poate câștiga grupa din Liga Națiunilor. Fostul antrenor al lui U Craiova, la un pas de istorie

15.11.2020 | 16:53
Devis Mangia poate castiga grupa din Liga Natiunilor Fostul antrenor al lui U Craiova la un pas de istorie
ADVERTISEMENT

Malta, naționala pe care o antrenează fostul antrenor al Universității Craiova ar putea să termine pe primul loc în grupa din Liga Națiunilor. Mangia a fost doar în tribune la ultima partidă jucată de maltezi. 

Fostul tehnician al Craiovei, Devis Mangia, a izbutit un nou succes cu naționala Maltei. Într-o partidă din cadrul grupei a doua din Liga D, maltezii au câștigat pe teren propriu, cu 3-1, contra celor din Andorra după ce oaspeții au avut 1-0 la pauză.

ADVERTISEMENT

Devis Mangia a văzut partida din tribună pentru că a fost suspendat deoarece a văzut două cartonașe galbene în ultima partidă, cu Andorra formația a fost antrenată de secundul Davide Mazzotta.

Malta ar putea promova în Liga C

Malta se află pe poziția secundă în grupă, cu opt puncte, la trei distanță de ocupanta primei poziții, Feroe, echipă ce are 11 puncte. Ele vor juca marți partida decisivă pentru câștigarea grupei, în Malta, selecționată antrenată de italian va trebui să câștige pentru a ocupa primul loc.

ADVERTISEMENT

În grupa din Liga Națiunilor, Malta lui Mangia a înregistrat două succese, două remize și o înfrângere. Malta a fost învinsă de Feroe, la primul meci al antrenorului din Italia. Eșecul de la Torshavn a venit pe final, după ce Malta a avut 2-1, iar  Feroe a înscris în minutele 87 și 90. În partida de marți, formația lui Devis Mangia ar trebui să câștige cu 1-0 sau 2-1, sau la două goluri diferență, pentru a termina pe primul loc grupa și a promova în Liga C din Liga Națiunilor.

Parcursul echipei antrenate de italian este pe placul presei din Malta deoarece prima reprezentativă traversează una dintre cele mai bune perioade din istorie: „Este, fără îndoială, una dintre cele mai bune performanțe din istoria echipei noastre naționale. Am avut aproape 70% posesie şi 15 şanse de gol, faţă de cele 3 ale oaspeţilor. Momentul pozitiv în care ne aflăm se prelungeşte, sub conducerea italianului Mangia, care ne bucură și începem să ne simțim mândri de echipa națională a țării noastre”, scriu cei de la site-ul netnews.com.mt.

ADVERTISEMENT

Devis Mangia a adus Cupa României în Bănie

Devis Mangia este tehnicianul care a stat cel mai mult timp pe banca Craiovei cu Mihai Rotaru patron. Italianul a petrecut aproape doi ani la echipa din Oltenia și a câștigat Cupa României, în urmă cu doi ani, atunci când oltenii au încheiat campionatul pe poziția a treia. Italianul a părăsit echipa din Craiova cu câteva runde înainte de sfârșitul stagiunii 2018-2019, fără să spună de ce. „De Mangia știu de ce a plecat. Și-a dat demisia, pentru că i s-a întâmplat un lucru, dar nu pot să-l spun. Nu e legat de Mihai Rotaru. El chiar a ținut la Mangia” , a spus Gică Craioveanu.

Devis Mangia a antrenat și naționala mică a Italiei, alături de care a ajuns în finala Campionatului European sub 21 de ani în urmă cu șapte ani. Italienii au fost învinși cu 4-2, de Spania. La Italia jucau Insigne și Immobile, iar spaniolii îi aveau pe Isco și Thiago Alcantara.

ADVERTISEMENT

46 de ani are Devis Mangia. De pe 30 decembrie 2019 o antrenează pe Malta. Contractul său se va termina pe 31 decembrie 2023. Italianul a mai antrenat de-a lungul timpului echipe ca Ascoli, Bari, US Palermo sau Varese.


  • (P) Cota BETANO pentru FC Botoşani – U Craiova: 2,07 este cota pentru “peste 2,5 goluri marcate”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT
Tags: