Sport

Devis Mangia, suspendat din funcția de selecționer al Maltei după un scandal sexual. Reacția italianului: „Îmi dăunează grav demnitatea”

Fostul antrenor de la U Craiova, Devis Mangia, a fost suspendat din funcția de selecționer al Maltei. I-a făcut avansuri sexuale unui fotbalist.
29.09.2022 | 10:31
Devis Mangia suspendat din functia de selectioner al Maltei dupa un scandal sexual Reactia italianului Imi dauneaza grav demnitatea
Fostul antrenor al Universității Craiova, Devis Mangia, în prezent selecționer al Maltei, este acuzat de o presupusă agresiune sexuală. Sursa foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT
29-09-2022
07:44

Reacția lui Devis Mangia după acuzațiile de comportament sexual nepotrivit

Antrenorul italian Devis Mangia a răspuns acuzațiilor de comportament sexual nepotrivit din partea Federației de Fotbal din Malta printr-un comunicat în care a transmis că informațiile nu sunt adevărate.

“Este de datoria mea să specific faptul că nu am avut niciodată, nici acum, nici în trecut, o conduită care să afecteze integritatea personală sau sexuală a unei persoane, cu atât mai puțin a unui jucător sau membru al Federației. Acestea sunt știri false și nefondate, care îmi dăunează grav demnitatea și reputația profesională”a precizat fostul antrenor al Craiovei, care a subliniat că a fost suspendat din funcția de selecționer al Maltei din cu totul alte motive decât cele apărute în mass-media locală.

“În ciuda celor scrise, acest tip de comportament nici măcar nu a fost motivul deciziei Federației. Dacă vor mai fi publicate informații de acest tip, îmi rezerv dreptul să mă adresez instanțelor pentru defăimare. Orice viitoare comunicare va fi făcută după un acord cu Federația din Malta, respectând contractul existent”, a încheiat Devis Mangia în comunicatul său.

Devis Mangia este în mijlocul unui nou scandal sexual. Fostul antrenor al Universității Craiova a fost suspendat din funcția de selecționer al Maltei, după ce un jucător l-a denunțat.

Devis Mangia, denunțat pentru o presupusă agresiune sexuală

Fost câștigător al Cupei României cu Universitatea Craiova, Devis Mangia are probleme mari în Malta, unde până de curând era selecționerul primei reprezentative.

ADVERTISEMENT

Tehnicianul italian a fost denunțat de unul dintre fotbaliști pentru o presupusă agresiune sexuală, iar Federația malteză a decis să-l suspende, temporar, din funcție.

Fostul selecționer al României, Victor Pițurcă, a insinuat în primăvara anului trecut că Mangia ar fi gay și că i-ar fi făcut avansuri sexuale unui jucător de la Universitatea Craiova.

ADVERTISEMENT

Fotbalistul în cauza a fost Răzvan Popa, fost apărător al echipei oltene, așa cum FANATIK a dezvăluit în exclusivitate la momentul amintit. Cei doi au fost sub contract cu gruparea din Bănie între 2017 și 2019.

Tehnicianul a fost demis în 2019. Motivul principal au fost rezultatele slabe ale alb-albaștrilor, însă în Oltenia se vorbea la vremea cu pricina că motivul principal ar fi fost tocmai orientarea sexuală a antrenorului.

ADVERTISEMENT

Federația din Malta l-a suspendat pe Mangia, dar a anunțat că îi va acorda tehnicianului șansa de a se apăra

Devis Mangia nu a rămas șomer foarte mult timp după ce a fost demis de Universitatea Craiova. În decembrie 2019 a fost numit selecționer al Maltei.

Imediat după ce a înregistrat plângerea fotbalistului care îl acuză pe Mangia de agresiune sexuală, oficialii forului maltez au remis un comunicat prin care anunțau că tehnicianul a fost eliberat temporar din funcție.

ADVERTISEMENT

”Devis Mangia a fost eliberat temporar din funcția de selecționer ca urmare a unei plângeri pentru o presupusă abatere de la politicile Federației”, se arată în documentul amintit, citat de timesofmalta.com.

Între 2012 – 2013 Devis Mangia a fost selecționerul naționalei U21 a Italiei cu care a jucat finala Campionatului European de tineret pierdută cu 1-4 în fața Spaniei.

1 Cupă a României are în palmares Devis Mangia, cucerită cu Universitatea Craiova în 2018.

ADVERTISEMENT